TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מזרחי: המדד הנמוך אינו מצדיק העלאת ריבית


מזרחי טפחות
רונן מנחם מעריך כי אם בכל זאת תהיה עלייה בריבית היא תהיה כדי להקטין את כמות הכסף בעקבות זרם הדולרים למדינה
מדד המחירים לצרכן היה נמוך מהמשוער. עלייתו המזערית בחודש יוני, בשיעור %0.1, נמוכה מההערכות המוקדמות. ב 12 החודשים האחרונים עלה המדד ב %4.8. על פניו, עדיין מדובר בנתון בעייתי, לנוכח חריגתו מיעד האינפלציה (3%-1%), אך הנתון החשוב (והמעודד) יותר לדעתנו הוא המדד ללא מוצרי מזון ואנרגיה, שעלה ב %2.1 בלבד בתקופה זו, מול עלייה בת 2.9% בחודש מאי. שיעור זה נמצא בתוך יעד האינפלציה. אפשר שבנק ישראל יתמקד דווקא בנתון זה, ולא בעלייה הכוללת, משום שמסתבר שההאטה הכלכלית שהחלה כבר מקשה על החברות במשק לגלגל את העלויות המוגבהות לפתחי הלקוחות.

בנוסף, נרשמה ירידה בת %0.2 בסעיף הדיור במדד. אמנם, ניתן לתרץ זאת בתיסוף של 2.7% בשער השקל מול הדולר, אך בשל המתאם הנמוך בין השניים בחודשים האחרונים, נראה כי מחירי הדיור אכן החלו לרדת.

כתוצאה, אנו סבורים כי קצב העלייה במדד הכללי יפחת בהדרגה. בשלושת החודשים הקרובים יעלה, להערכתנו, המדד באחוז אחד לכל היותר, לעומת עלייה בת %2.3 בשלושת החודשים האחרונים. נזכיר, כי לצורך חישוב המדד הבא תוסף השקל ב 4.4% מול הדולר!

נתוני המדד אינם מצדיקים, לדעתנו, העלאת ריבית נוספת. עם זאת, בשל רכישות המט"ח, במידה בה תתבצענה, והצורך לעקר את הגידול בהיצע הכסף הנגרם בעטיין, אפשר שהריבית תעלה בכל זאת בשיעור נמוך.





טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il