TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

ירידות מתונות בת"א: המעו"ף איבד 0.31%; פועלים נחתכה ב-5.5%, החברה לישראל צנחה ב-9.7%


אילוסטרציה - בורסה ומסך ענק
מדד ת"א 100 ירד ב-0.13, התל-טק התחזק ב-1.5%, מדד הבנקים נפל ב-3.2%, מדד הנדל"ן ירד ב-1.5%, כי"ל התחזקה ב-1.5%
ביום המסחר השני לשבוע בבורסת ת"א, נמשכה המגמה השלילית והמדדים המשיכו לאבד גובה (אם כי באופן מתון), על רקע האווירה השלילית בעולם והמשך החששות מהחרפה במצבה של הכלכלה הגלובאלית. עד שעות הצהריים נסחרו המדדים המובילים בירידות קלות, אולם הודעת ענקית הביטוח, AIG, על הפסד עתק ברבעון הרביעי של 2008 וצפי לירידות חדות בפתיחת המסחר בוול סטריט, הביאה להחרפה בירידות, שנבלמו בשעתיים האחרונות , כשהחלו לצוץ קונים.

בתום יום המסחר ירד מדד ת"א 25 ב-0.31% לרמת 637.5 נק', מדד ת"א 100 ירד ב-0.13% לרמת 579.11 נק', והתל-טק עלה ב-1.51% לרמה של 147.48 נק'. מחזור המסחר הסתכם ב-1.27 מיליארד שקלים.

בחודש פברואר נרשמה ירידה חדה במדד אמון הצרכנים בישראל לרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2004. בולטת במיוחד ההרעה בתפיסת מצב התעסוקה כיום. כלכלני בנק הפועלים המייצרים את המדד אומרים, כי לאחר העלייה המפתיעה במדד בחודש הקודם, המדד שב לרדת ואף מתחת לרמתו בחודש דצמבר.

מחריף המשבר בשוק התעסוקה המקומי. חברת ORS מדווחת כי גם חודש פברואר היה חודש נוסף של האטה בשוק התעסוקה: מנתוני מדד ביקוש התעסוקה לחודש פברואר 2009 עולה, כי הביקוש לעובדים ירד ב-9.2% בהשוואה לינואר, ורשם ירידה של 19% לעומת פברואר אשתקד. עוד עולה מן המדד, כי על כל משרה פנויה התחרו כ-3 מחפשי עבודה בחודש החולף.

הצרכנים האמריקאים הוציאו בחודש ינואר יותר מאשר ציפו מהם. כך עולה מנתונים שפרסם משרד המסחר והתעשייה האמריקאי. ההוצאות בחודש ינואר עלו לאחר ירידה בהוצאות במשך שישה חודשים קודמים. ההוצאות עלו ב- 0.6% לאחר ירידה של 1% בדצמבר, חודש החגים. הכלכלנים ציפו כי תהיה עליה בהוצאה אך רק של 0.4%. הדוח גם מראה שההכנסה האישית עלתה ב- 0.4% בינואר לאחר ירידה בחודש שקודם לכן.

AIG, ענקית הביטוח המולאמת, רשמה הפסד של 61.66 מיליארד דולר או 22.95 דולר למניה ברבעון הרביעי של 2008. זאת, לעומת הפסד של 5.29 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2007. הבוקר דווח, כי הממשל הפדראלי יעניק לחברה השרויה במצוקה קשה, חבילת הצלה נוספת, בסך 30 מיליארד דולר.

מדד הבנקים רשם ירידה של 3.2%. מניית פועלים איבדה 5.54%. חברת מעלות הודיעה הבוקר על הורדת דירוג ההון הראשוני המורכב וההון המשני העליון שהונפקו ע"י הבנק מ-( ilA+) - ל ( ilAA) - ומ ( ilA) - ל ( ilAA -), בהתאמה. כמו כן הודיעה על בחינה מחדש עם השלכות שליליות של נירות אלה. בתגובה הודיע הבנק, כי הבנק החליט לבצע את מלוא תשלומי הריבית המגיעים ושיגיעו בגין שטרי ההון ושטרי ההון הראשוני. לצורך זה, הסמיך הדירקטוריון את מנכ"ל הבנק לפעול לקבלת ההסכמות הדרושות בהתאם לתנאי ההנפקה של שטרי ההון ושל שטרי ההון הראשוני לצורך ביצועם המלא של תשלומי הריבית.מניית לאומי ירדה ב-2.86%.

החברה לישראל המשיכה לאבד גובה וקרסה היום ב-9.7%. כי"ל עלתה ב-1.48%. בכלל פיננסים מעריכים, כי ירידת מחירי סלע הפוספט בעולם, תוביל לפגיעה של 550-600 מ' $ ברווח התפעולי של כיל השנה לעומת 2008.

סלקום עלתה ב-2.4%. מפעילת הסלולר פרסמה את תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 08, שנה שהייתה מבחינתה שנת שיא. הרווח הנקי ב-2008 עלה ב- 12.6% ל- 985 מיליון ₪. ההכנסות עלו בשנה זו ב- 6.1% לרמה של 6.417 מיליארד שקל. ברבעון הרביעי זינק הרווח ב-32.1% לרמה של 243 מיליון ש"ח. החברה תחלק דיבידנד של 2.75 ש"ח למנייה.

מניית הפניקס ירדה ב-1.5%. חברת הדירוג מעלות הודיעה, כי בעקבות הודעת החברה כי היא מבטלת לחלוטין את עסקת רכישת אקסלנס, היא ממשיכה במעקב אחרי האג"ח של החברה. מעלות הודיעה בתחילת פברואר על השארת הדירוג AA והכנסתם לרשימת המעקב עם השלכות שליליות. עכשיו, לאור ההודעה האחרונה יש משנה תוקף להודעה של מעלות על הבחינה מחדש של האג"ח.

אורמת ירדה ב-0.63%. בכלל פיננסים הורידו את המלצתם למניה ל'תשואת שוק' ואת מחיר היעד ל-8 דולר, על רקע התוצאות המאכזבות ברבעון הרביעי והתחזית לשנתיים הקרובות. לדעתם, הסביבה העסקית החיובית מהווה פוטנציאל רב לטווח הארוך. עם זאת, שחיקת הרווחיות במגזר החשמל וההאטה בפיתוח העסקי מביאים אותם להורדת המלצה.

נייס עלתה ב-1.22%. בסקירה של פועלים ממליצים האנליסטים על החברה בתשואת יתר ובמחיר יעד של 34 דולר: "למרות המיתון החברה תמשיך לצמוח".

וואלה עלתה ב-1.7%. החברה חתמה על הארכת הסכם עם ICQ לשנתיים נוספות, לפיו תמשיך למכור פרסום, באופן בלעדי, בשטחי הנדל"ן הפרסומי של ICQ ישראל. בנוסף, הסכימה החברה עם ICQ על הרחבת שיתוף הפעולה ביניהן גם לתחום מוצרי הפרסום של ICQ על פלטפורמת הסלולר.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

3/3/09
1. 100.000 משרות-זה כל הסיפור - אזרח וותיק
חלפו חודשים יקרים מתחילת המשבר הכלכלי העולמי ,לצערי ישראל והאחראים לכלכלה לא התיחסו לנושא ברצינות יתרה.
אני לא מטיל אשמה בשום גורם /אדם אלא מתייחס להצעה אותה העיליתי עשרות פעמים מאז תחילת המשבר העולמי .
יצירה הדרגתית של 100.000 משרות .
השיטה היחידה ע"י הוצאה לפנסיה מוקדמת של בני 65 .
הכנסה הדרגתית של הדור הצעיר תעצור את ההדרדרות של הכלכלה.יווצר תהליך של התחדשות ושיפור עמדות העבודה
בכל תחומי החיים.
הדבר כדאי כלכלית.
בעזרת הידברות בין כל הגורמים אפשר לגרום לשינויי .
במידה ולא ייפעלו ומייד כל יום יתווספו משפחות אומללות גברים נשים וילדים על סף חידלון.
בידכם הדבר לא בידי שמיים.
[סגור תגובה]
3/3/09
2. אמיתי הכול אמיתי! - חן דוד
את מי זה מענין כול הירדות האלה ממש , הפנסיונרים של ח/ש,,נמלים בנק ישראל וכ,,כולם צמודים לסל האינדקס של המדינה ואין קשר לירדות אפילו עמך,מקבל הקצבות מלאות לחלק,טיפולים עזרה ,טיולים ולתחזק מאות בתי עמך.מישממש נרקב בימים אלה הם הזקנים המיזרחים החיים רק מבל".ללא תרופות ואוכל כול שאר הארגונים מסודרים טוב מאוד.המדינה מפלה בן זקן לזקן.מי נמצא בכול האחוזות אפילו לא זקן אחד מיזרחי .יש דבר כזה שנקרא מבחן ההכנסה שהאשכנזים לא רוצים לשמוע הם הולכים כמו ההוא שאינו יודע לשאול או תם.אבל ועדת דוטנר לקחה בלילה בשקט 10 מילארד שקלים לשנתיים.
[סגור תגובה]
3/3/09
3. תגובה ל 2 : די להתבכיינות - אליאס
נמאסה כבר ההתבכיינות שלך על רקע עדתי.
קרן פועלי בנין - רק אשכנזים נהנים ממנה ?
בנמל העובדים עם הפנסיות המדושנות - זה אזור של אשכנזים? הלו- לאשכנזים אין אישור כניסה !
בשרות המדינה ? - התאחדות עולי בבל השתלטה בזמנו על מס הכנסה . ועוד איך אני זוכר את זה.
וברשויות המקומיות ? אהה
ודוגמאות נוספות לא חסר.

אבל , אתה צודק : מי שלא עבד , ומי שלא דאג ליום המחר , ומי שירק על הקרנות " ההסתדרותיות" הידועות לשמצה - ולא הפקיד כספים בזמנו מילל היום כמו תנין.

הלו - מי שבאמת נפגע הם דווקא העולים החדשים יותר , שרובם כמדומני מחבר העמים , שלא כללו אותם בשום תוכנית פנסיה עקב חולשתה/החלשתה של ההסתדרות והתארגנות העובדים והזלזול בקרנות הפנסיה שלה .

וכמו כן מספר השנים המועט ( למי שכן זכאי לפנסיה מהעולים החדשים) ולכן הזכויות שצברו הן מינימליות.

די.......... רד מהשטויות שלך.
[סגור תגובה]
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il