| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
| שומע ... ככה מכיוון שאני כזה אוטודידקט אני יעלה את רוב החומר כמו שהבנתי אותו ממקורות שונים ואתה תתקן ... חסכתי לך המון שלא תגיד שאני לא מתחשב... סוגי אג"ח : 1.אג"ח ממשלתי - אגרות חוב שהממשלה מגייסת על מנת לגייס הון בעזרת הציבור . אג"ח בדר"כ מונפק למשך זמן של כמה שנים ( 4-5 שנים בדר"כ) באג"ח ממשלתי התשואה נעה בין 5% ל 6% בדר"כ וכל רבעון יש ריבית מסוימת שאתה מקבל ממנה בנוסף לרווח המובטח לך בפקיעת האג"ח . דוגמא טובה לאג"ח ממשלתי הינה גילון חדש 2315 עם תשואה של 5.94% ברוטו ... יש לשים לב שהמס על כל אגרת חוב הוא 15% ולא 20% כמו במניות . 2.אג"ח חברות - איגרות חוב שחברות פרטיות מנפיקות על מנת לגייס הון לצורך רכישות נוספות של נכסים ,וגם כדי להגדיל את ההון שבידיהם . גם כאן כל רבעון תקבל ריבית מסוימת כמו שמובטח לך , היתרון שלה על אג"ח ממשלתית הוא ש אג"ח של חברות היא גם אג"ח נסחרת לכל דבר ומושפעת מהיצע וביקוש. ככה שתמיד תוכל למכור אותה לפני הזמן ברווח , ואם לא תמיד תוכל לקבל את הרווח המובטח לך. וכאן בא היתרון של אג"ח על הפק"מ והמק"מ בנוסף לתשואות המובטחות אתה יכול להגיע ליותר רווחים בפחות זמן או לממש ולחזור לפק"מ. פק"מ - פקדון ממושך את הפקמ אפשר לקחת לתקופות זמן שונות משבוע ועד שנה... וכל שנה הפקמ מתעדכן ז"א שאם היום לך 100K בפקמ והפק"מ עלה 4.5% ועכשיו יש לך 104.5K בשנה השנייה אתה תקבל יותר מ 4500 שקל לשנה.. ( כלומר 4.5% מ 104.5 ולא מ 100K .) בדר"כ התשואות לפק"מים הם 6 ומשהו אחוז... אבל יש צורך להחסיר 2% שזה ההפחתה של בנק ישראל ... מכאן שהפקמים נותנים בין 4-4.75% בערך... את הפקמים הבנקים נותנים והם קובעים לכל פקמ את התשואה שלו ... מק"מ - מלווה קצר מועד כמו הפקמ רק לתקופה של גג שנה ... ז"א שכל שנה יש צורך לחדש את המקמ אם רוצים ... גם הוא נע בין 5-6% ... בהתאם למקמ שאתה לוקח שכחתי את שאר הפרטים עליו עקב כתיבה ממושכת ואני כבר גמור אם למישהו יש משהו להוסיף בבקשה... כל מה שאני זוכר זה שזה עדיף על פקמ צמוד מדד ולא צמוד מדד צמוד מדד - זהו פק"מ שאפשר לקחת אותו צמוד למדד המחירים לצרכן ... מה זה אומר ? זה אומר שאם מדד המחירים לצרכן , שזהו מעין ממוצע של הענפים בארץ כמו ביגוד והלבשה ,אוכל וכ'ו ... , עלה באחוז לדוגמא אז תקבלו עוד אחוז לפק"מ החודש ... המדד מתעדכן מידי חודש ומשתנה .. ככה לדוגמא המדד משתנה 12 פעמים בשנה כמס' החודשים בשנה . ככה אפשר להצמיד את המדד לעוד רמת סיכון לא צמוד מדד - כמו רוב הפקמים ... אין צורך להסביר עוד... בבקשה תקנו איפה שצריך מקווה שזה ממצה את הרוב. "ראה מה שכולם רואים חשוב מה שאיש אינו חושב " זאת דרך חיים ... ראו דוגמא כאילו עוף זה ציפור ופרה זה חיה !... |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |