| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
| תמצית הסקירה משבוע שעבר "לזהב תפקיד מעניין מאוד בכל מערך הנכנסים, שאני סוקר במסגרת זו. מצד אחד הוא מהווה אנטי-תזה לדולר האמריקאי ואמור להיות בקורלציה הפוכה אליו כמעט בצורה ישרה, אבל מצד שני הוא יכול להוות מפלט לפוחדים מן ההתפתחויות במשבר הכלכלי המתגלגל. לכן נראה בו, ובסחורות אחרות תנועות מחיר שונות לחלוטין מן ההיפוך הפשוט של מה שעושה הדולר (הנמדד על ידי הדולר-אינדקס והמושפע בעיקר למה שמבצע הזוג יורו-דולר)". כללי מאז עליית הזהב מעל הממוצע הנע שלו, הוא מציג תמונה מאוד חיובית. אבל מה עומד מאחורי כל העליות האלו? אפשר לדבר על ה-PUT הסיני, ועוד גורמים פונדמנטליים נוספים, אבל אתרכז הפעם באספקט אחר שלו: הוא סחורה כמו כל סחורה, ומדברים הרבה מאוד לאחרונה על Peak GOLD כמו שמדברים על Peak OIL. מדובר על העובדה שייצור המתכת עצמה הגיע לשיא מזמן, ושהדרישה להשקעה, ולא לצורך ייצור תכשיטים, מייצרת תחתית נעה לביקוש. נראה לי שאנו רואים זאת מאז 2002, כאשר הזהב החל את דרכו מעלה. גרף שבועי ללא שינוי:"הזהב מראה תמונה חיובית למדיי במסגרת הטווח הבינוני-ארוך. הוא נמצא בתעלה עולה, מאוד רחבה, וזאת מתחילת 2009. שימו לב לכמות הפעמים בה תמכה תעלה זו במחיר (עיגולים סגולים). התמיכה האחרונה בוצעה ב-1041 (2 סגול) ומאז הזהב עולה בהדרגה. רק שבירה מוכחת של הגבול התחתון של התעלה הזו, תיתן לנו סיבה לשנות את גישתנו החיובית כלפי המתכת. המתנדים חיוביים גם הם (RSI ו-STOC מעל 50)". גרף יומי העלייה מעל 1130 נתנה לנו את האישור הפורמאלי הנדרש של מגמה עולה: שני שיאים ושפלים עולים (2 סגול). 1158-60 מהווה רמת התנגדות, והמבחן המיידי לזהב הוא לעבור רמה זו ללא נזק גדול מדיי במחיר. גרף זהב - 7/3/2010 שבוע מסחר מוצלח לכולם! ניתוח טכני לסוחרי מגמה www.grafim-online.com |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |