TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה
פורומים נוספים:
  • מונדיאל 2018
  • בורסה שוק ההון
  • אופציות מעו"ף
  • אנרגיה ונפט
  • בורסות בארה"ב
  • גבעות עולם
  • מניות ביומד
  • הפורום של hrt23
  • פוליטיקה ואקטואליה
  • פורום נדלן
  • שירות האיתותים בת"א
  • בחירות 2015
  • מעוף פלוס
  • ביזטרייד
  • נסיונות
  • הבלוג של NDX - שי עזר
  • ביטוח ופנסיה
  • ניתוח טכני
  • אג"ח וקרנות נאמנות
  • השקעות ונדל"ן
  • פורום ספורט
  • נפגעי שורט-טרייד
  • אקטואליה וכללי
  • אחר
  • חיפוש הודעה בפורומים:

     
    תגובה להודעה זו  חזרה לפורום  הרשמה לאתר כניסה למערכת 
    21/01/18 16:32 טבע בבעיה: /ו livorno22

    טבע בבעיה: 300 בתי חולים בארה"ב רוצים להקים חברה גנרית

    היוזמה נועדה למנוע מחברות גנריות לייקר תרופות שנמצאות במחסור ■ משרד המשפטים בארה"ב שוקל לקנוס את טבע ומיילן עקב תיאום מחירים







































    יורם גביזון|
        
    nהתראות במייל

      21.01.2018 07:42


    שמורR
      4cתגובות1fשתף בפייסבוק
    קאר שולץ, מנכ"ל טבע. "אסביר לכם כמה אתם טועים"
    קאר שולץ, מנכ"ל טבע
      




    מניית טבע (20.7 -0.05%)  איבדה 3.8% בשני ימי המסחר האחרונים בארה"ב בעקבות שני איומים — כוונת בתי חולים בארה"ב להתאגד לצורך הקמת חברת תרופות גנרית; ואיום בתביעה מרשות ההגבלים העסקיים בארה"ב, שבמסגרתה יואשמו טבע והמתחרה מיילן בתיאום מחירים.

    "ניו יורק טיימס" דיווח ביום חמישי האחרון על כוונתם של בתי חולים בארה"ב להקים חברה גנרית שתעסוק בייצור וברכש של תרופות לקבוצה של 300 בתי חולים המשתייכים לכמה רשתות.

    בתי החולים האמריקאיים שעומדים מאחורי היוזמה מכוונים את מאמציהם לתחומים ספציפיים של התעשייה הגנרית, שהתאפיינו במחסור ובהעלאות מחירים — למשל מוצרים מוזרקים, כמו משכך הכאבים מורפין.

    תופעה זו החמירה בשנים האחרונות, וגררה ביקורת ציבורית על רמת השירות של בתי חולים ועל העלייה במחיר השירות שהם מספקים. בתי החולים נפגעו גם מהמגמה של רכישת מוצרים ותיקים שהפטנט עליהם פקע, ושהייצור שלהם הופסק בידי מרבית היצרנים; וכן עקב העלאה דרסטית של מחירי תרופות, מהסוג שעשה מרטין שקרלי, כשהעלה את מחירה של התקופה דארפרים לטיפול בדלקות זיהומיות ב–5,400% ב–2015.



    בתי החולים ציינו שיבקשו אישור לייצר את המוצרים הקריטיים ממינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), שכבר הביע מחויבות לתת עדיפות למוצרים שהתחרות בהם מועטה.

    היוזמה נתפשת כאיום משמעותי במיוחד על חברות תרופות שמייצרות מוצרים מוזרקים — כמו טבע, אנדו ומיילן — ולכן מניותיהן הגיבו בירידה ביום חמישי. עם זאת, אנליסטים הגיבו בצורה מאופקת ליוזמת בתי החולים, מה שתרם לרגיעה במסחר ביום שישי.

    לואיז צ'ן מחברת הברוקרים קנטור פיצ'גרלד ציינה שייצור מוצרים מוזרקים הוא אתגר משמעותי, והוסיפה שקבלת אישורי ייצור ועמידה בתקני הייצור של FDA תארך זמן. עם זאת, צ'ן אינה מתייחסת לאפשרות שבתי החולים ירכשו שירותי ייצור ממתחרה קטנה יחסית, כדי להפעיל לחץ על היצרניות הגדולות.



    אירינה קופלר מקבוצת הפיננסים היפנית מיזוהו מעריכה כי יוזמת FDA להגברת התחרות במוצרים גנריים ותיקים אכן תוזיל אותם בעתיד הקרוב — ואולם היא צופה שהמיזם לא ישפיע מהותית על התעשייה הגנרית.

    נזקים למשלם המסים האמריקאי

    בתוך כך, ניצבת טבע לפני איום מוכר יותר. מאקאן דלרחים, מנהל היחידה להגבלים עסקיים במשרד המשפטים האמריקאי, אמר בנאום בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת ג'ורג' מייסון בווירג'יניה ביום שישי, כי המשרד עשוי לתבוע את טבע ואת מיילן בגין נזקים שנגרמו למשלם המסים האמריקאי, אם יתברר ששתי החברות אכן עסקו בתיאום מחירים.



    היוזמה לתביעה לנזקים עלולה להצטרף לתביעה פלילית נגד טבע ומיילן, עם עוד 10 חברות גנריות. זאת כחלק מחקירה שעורך משרד המשפטים בחשד שחברות אלו עסקו בחלוקת נתחי שוק ובתיאום מחירים — באופן שאיפשר להן, לכאורה, לגרוף רווחים על חשבון מחירים מופקעים שנגבו מהצרכן האמריקאי עבור התרופות שמחיריהן תואמו.
      






       כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך     



    undefined

    אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
    טוען....

    הודעה ראשית   תגובה להודעה   օהודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
    סימון משתמשים משתמש מחובר   מנהל   מומחה  מנתח טכני  כותב מוערך  אורח  חדשות טלנירי  
    - מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il