TLV  |  LDN  |  NY

מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה
פורומים נוספים:
  • מונדיאל 2018
  • בורסה שוק ההון
  • אופציות מעו"ף
  • אנרגיה ונפט
  • בורסות בארה"ב
  • גבעות עולם
  • מניות ביומד
  • הפורום של hrt23
  • פוליטיקה ואקטואליה
  • פורום נדלן
  • שירות האיתותים בת"א
  • בחירות 2015
  • מעוף פלוס
  • ביזטרייד
  • נסיונות
  • הבלוג של NDX - שי עזר
  • ביטוח ופנסיה
  • ניתוח טכני
  • אג"ח וקרנות נאמנות
  • השקעות ונדל"ן
  • פורום ספורט
  • נפגעי שורט-טרייד
  • אקטואליה וכללי
  • אחר
  • חיפוש הודעה בפורומים:

תגובה להודעה זו  חזרה לפורום  הרשמה לאתר כניסה למערכת 
    01/12/17 13:09 תחילת הסוף של 3 /ו livorno22
    מי שהעז לפקפק בעסקה זכה לתגובה צוננת. בנובמבר 2015 נפגש טיומקין עם היו"ר פטרבורג. את הפגישה יזם חבר דירקטוריון טבע, שידע כי טיומקין ביקורתי כלפי העסקה. טיומקין ניתח בפגישה את הסיכון המימוני הטמון בה, ואת הסכנה מתרחיש פוליטי שבו הילרי קלינטון תיבחר לנשיאת ארה"ב, ותשפיע לרעה על רווחיות השוק הגנרי. פטרבורג הקשיב לדבריו, אך לא יצר קשר עם טיומקין בהמשך. בפברואר 2016 הרצה טיומקין בפני סטודנטים בבית הספר לכלכלה של המרכז הבינתחומי הרצליה, והסביר להם כי רכישת אקטוויס צפויה להיות יקרה הרבה יותר לטבע מכפי שהוערך בתחילה.

מפעל טבע בכפר סבא
    הדירקטוריון מונה 13 איש. מפעל טבע בכפר סבאעופר וקנין

לאחר שדבריו פורסמו בתקשורת, בעת ששהה בניו יורק, הוא זכה לשיחת טלפון מפתיעה מארז ויגודמן, ששאל אותו: "טיומקין, אתה בשורט על טבע?". טיומקין הסביר לו את עמדתו, וויגודמן השיב: "זה מעניין מאוד מה שאתה אומר, באמת כדאי שניפגש פעם. נהיה בקשר". פגישת ההמשך הזו לא נערכה מעולם.

כדי להבין מדוע ההנהלה הובילה את המהלך, טיומקין מציע להתחקות אחר הלך הרוח שלה באותה תקופה. "חברי ההנהלה פעלו בתחושה שעידן הקופקסון נגמר, וטבע הולכת להיעלם. הדבר שאני יכול לומר לזכות ויגודמן הוא שהביאו אותו לטבע כדי לעשות מהלך גדול בחברה, שייצר תחליף לקופקסון. בדיעבד, ארז הוא בחור מוכשר בצורה יוצאת מן הכלל, שהוטלה עליו משימה בלתי אפשרית. הוא בעל יכולת דיבור פנומנלית. אדם מבריק עם שכל ממדרגה ראשונה, ורקורד של הצלחה בעלית ומכתשים אגן. אני יכול להבין איך כולם יושבים ומהופנטים מדבריו", מוסיף טיומקין.

ויגודמן הוא אכן האדם החתום על עסקת טבע יותר מכל אחד אחר. לצדו ניצב כאמור השושבין בעסקה: המנהל האיסלנדי אולפסון, ששימש מנכ"ל טבע גנריקה עד דצמבר 2016. אולפסון הגיע לטבע אחרי שנים ארוכות שבהן כיהן בתפקידי ניהול בכירים באלרגן. הוא האיש שאחראי על הקמת חלק ניכר מעסקיה הגנריים של אלרגן, שנרכשו על ידי טבע, והיה אמור להיות דמות המפתח בשילובה של אלרגן בתוך החברה.

מי שנראה היה במועד העסקה כמו האדם הנכון במקום הנכון עבור טבע לצורכי הטמעת הרכישה, נראה בדיעבד כמו אדם שהגיע לתפקיד חדש בחברה חדשה, כשהוא עדיין מאוהב בחברה האחרונה שבה עבד, ורצה לקדם בכל מחיר את רכישתה. הדמות השלישית שקשה להבין כיצד אישרה את העסקה היא סמנכ"ל הכספים הוותיק של החברה, אייל דשא, שסיים כהונה של כמעט 30 שנה בטבע ביולי האחרון. גם דשא לא הסכים להסביר לנו השבוע כמה בדיקות נערכו לפני המהלך הפיננסי הנועז שרקח עבור החברה.

ההתנגדות הנחרצת של מנכ"ל מיילן למיזוג

אי־אפשר היה להאשים את דשא בחוסר יכולת לחזות את העתיד, ואי־אפשר היה להאשים את הדירקטוריון שאישר את העסקה לרכישת אקטוויס בחוסר ניסיון. ב–2015 היה הגיל הממוצע של חבריו 68, והוותק הממוצע של כל אחד מהם בדירקטוריון היה שבע שנים.

הגיל והוותק האלה היו תוצר של המנגנון שבנה מייסד טבע אלי הורביץ, ונועד לשמור על החברה מפני השתלטות עוינת. המנגנון שיצר איפשר להחליף את חברי הדירקטוריון באופן מדורג במשך כמה שנים, וכשחברי הדירקטוריון ממנים אחד את השני.

"בתחילת הדרך של טבע, הדירקטוריון הורכב מחברים שהיו גם בני משפחה", הסבירה השבוע רות חשין, בת לאחת המשפחות שייסדו את טבע, ומי שכיהנה בעבר כדירקטורית בחברה.

רות חשין
    "אולי סמכו יותר מדי על המנכ"ל". רות חשין, חברת דירקטוריון לשעבר בטבעענת ספרן

"אני הייתי חלק ממנו בגלל היותי בת משפחת סולומון — לא בגלל כישורי הכלכליים, ולא כי הייתי מומחית לפרמצבטיקה. גם אם היה לי ידע בניהול פרויקטים — לא הייתי מומחית לכלכלה עולמית".

המנגנונים שיצר הורביץ לא גרמו לכך שהדירקטוריון עבד בצורת חבר מביא חבר?

חשין: "לכל דבר יש צד כזה וצד כזה. היה לאלי פחד מהשתלטות עוינת, ואני חושבת שהוא רצה בדירקטוריון אנשים שהוא יודע מי הם. זה טבעי. זאת לא שיטה של חבר מביא חבר. הוא נפגש עם האנשים ובדק אותם".

היו בכלל ויכוחים בין חברי הדירקטוריון?

חשין: "כן, היו מקרים שבהם חברים אמרו דברים הפוכים זה מזה. בהחלט היו ויכוחים, לא קורעי עולם — אבל היו ויכוחים. כשאלי עדיין היה המנכ"ל, הדירקטוריון סמך עליו. והנטייה הזאת, של לסמוך על אמונותיהם של המנכ"ל או היו"ר, המשיכה להוביל הדירקטוריון גם שנים אחרי שאלי כבר לא הוביל את החברה. אולי סמכו יותר מדי על המנכ"ל".

לא לכל המנכ"לים של טבע עשה הדירקטוריון חיים קלים. במשך שנים נחשבה טבע לחברה שאוכלת את המנכ"לים שלה. מי שקדם לוויגודמן היה ג'רמי לוין, שכיהן בתפקידו שנה וחצי בלבד, ונאלץ לעזוב בנסיבות שהפתיעו את שוק ההון. גם המנכ"ל שקדם ללוין, שלמה ינאי, עזב את החברה על רקע יחסים עכורים עם הדירקטוריון, ובעיקר עם היו"ר שלו, פיליפ פרוסט. אפילו המנכ"ל שקדם לינאי, ישראל מקוב, פוטר ברגע שניסה לקום נגד יו"ר הדירקטוריון בתקופתו שעמד בראשו הורביץ. אלא שוויגודמן היה סיפור אחר. לא רק שוויגודמן היה חבר דירקטוריון במשך שנים רבות לפני מינויו — הוא נותר חבר דירקטוריון גם כשכיהן כמנכ"ל.

מי שסימן יותר מכולם את הדירקטוריון של טבע כאחראי לתחלואיה של החברה, היה דווקא מנכ"ל חיצוני לחברה. בשיאו של מאבק השליטה על מיילן, בתחילת 2015, פירסם רוברט קורי, מנכ"ל מיילן, מכתב שבו הוא מסביר מדוע החברה שלו לא מעוניינת להתמזג עם טבע. "הכנסת התרבות ה'לא מתפקדת' של טבע לאזורנו תשבש את ליבת העסקים שלנו, ותביא לעזיבתם של אנשי מפתח (בהודו ובמקומות אחרים). כמו כן, היא תשפיע באופן משמעותי ושלילי על התוצאות של מיזוג אפשרי. התרבות הבעייתית הזאת בטבע היא, לדעתנו, תוצאה ישירה של דירקטוריון שמסרב להשתנות, דירקטוריון שחסר לו ניסיון גלובלי בתחום הפרמצבטי, ומתערב ללא הפסקה בפעילות החברה".

קורי המשיך והוסיף: "מדובר באותו דירקטוריון שתואר כ'בית משוגעים' על ידי משקיע בכתבה שפורסמה בבלומברג. מאז 2007, הדירקטוריון שלכם כתש שלושה מנכ"לים שונים, והבריח את המנכ"ל היחיד שהיה בעל ניסיון גלובלי בתחום התרופות (ג'רמי לוין; ח"ע) — דבר שאנו סבורים כי הוא חיוני למשרה — בתוך 18 חודשים מכניסתו לתפקיד. כל משקיע היה מודאג ביותר מכך שמנהל בכיר ומנוסה מפוטר בשל 'מחלוקות קלות', על פי דעתו של הדירקטוריון. אנו סבורים שהשינויים המהירים האלו תוך תקופה קצרה הותירו את החברה ללא מיקוד אסטרטגי ארוך טווח כלשהו.

"אף שאני מכיר בכך שאתה (ויגודמן) חדש יחסית בתפקידך, איני יכול להתעלם מהעובדה שהיית חבר בדירקטוריון של טבע בכמה מהתקופות הסוערות והבלתי מתפקדות ביותר בחברה", כתב קורי במכתבו.

סימן את הדירקטוריון של טבע כאחראי לתחלואי החברה. רוברט קוריעופר וקנין

"שיכרון כוח של רכישות"

undefined

אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
    טוען....

הודעה ראשית   תגובה להודעה   օהודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
    סימון משתמשים משתמש מחובר   מנהל   מומחה  מנתח טכני  כותב מוערך  אורח  חדשות טלנירי  
    - מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il