| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
תחילת הסוף של טבע: כך זה נראה מבפנים ההתמוטטות של נוחי דנקנר? הקריסה של אליעזר פישמן? כולן כסף קטן לעומת 200 מיליארד השקלים שמחקה טבע לציבור בעלי המניות שלה בשנתיים האחרונות. כך התבצעה השמדת הערך הגדולה בתולדות המשק חגי עמית| nהתראות במייל 01.12.2017 07:43 שמורR 67cתגובות67fשתף בפייסבוק טבע מרוסקת כך התבצעה השמדת הערך הגדולה בתולדות המשק יולי 2015 היה חודש רב אירועים עבור חברת טבע (5,166 -1.24%) . ב–5 לחודש פירסמה טבע מצגת ארוכה ומפורטת למשקיעים במניות החברה. חלק מרכזי מהמצגת הוקדש להסבר על כדאיות העסקה לרכישת ענקית התרופות המתחרה מיילן (36.53 -0.9%) — שעליה נלחמה טבע בשלושת החודשים שקדמו לכך. טבע נלחמה על מיילן בכל הכוח. כחודשיים וחצי לפני כן, ב–21 באפריל, טבע הגישה הצעת רכש עוינת לבעלי המניות של החברה ההולנדית בפרמיה של 20% על מחיר המניה באותה עת. דירקטוריון מיילן דחה את ההצעה פה אחד, אבל טבע המשיכה להתעקש. היא התחילה לרכוש מניות של מיילן בשוק, וב–21 ביוני השלימה רכישה של 4.61% ממניותיה. ב–23 ביולי רכשה קרן הולנדית מניות של מיילן, בניסיון להגן עליה מפני ההשתלטות של טבע. טבע הגיבה למהלך בהודעה, שבה הזהירה את הגורמים המעורבים כי המהלך ימנע מבעלי המניות של מיילן ליהנות מהמיזוג עם טבע. אלא ששלושה ימים לאחר מכן, ב–26 ביולי, הטילה ענקית התרופות הישראלית פצצה. היא הודיעה כי היא רוכשת ב–40.5 מיליארד דולר דווקא את חטיבת התרופות הגנרית של חברת אלרגן האירית — אקטוויס ג'נריקס. הרכישה אושרה פה אחד בדירקטוריון טבע. הבכירים שכיהנו בטבע בעת ההצבעה על רכישת אקטוויס ג'נריקס אם מישהו יצטרך לסמן בעתיד את תחילת הסוף של טבע — הוא יבחר בתאריך הזה. למעשה, רכישת אקטוויס ג'נריקס היא זו שאחראית לכך שטבע מחקה 200 מיליארד שקל משווייה בשנתיים וחצי האחרונות, סכום שלידו הקריסה של נוחי דנקנר או אליעזר פישמן נראות כמו משחק ילדים. כישלון העסקה שהתווסף לעסקות כושלות אחרות הביא לכך שמאז קיץ 2016 הוחלט על פיטוריהם של 7,000 מעובדי טבע, בהם 1,500 בשבועות האחרונים; חובה הפיננסי הגיע לכמעט 35 מיליארד דולר ותחזית תזרים המזומנים של החברה התכווצה מ–6 מיליארד דולר בינואר לקצת יותר מ–3 מיליארד דולר באוקטובר. — פרסומת — הסיפור של טבע הוא סיפורה של חברה שהצלחתה נבנתה על תרופה אחת — קופקסון — שלה היא מעולם לא הצליחה למצוא תחליף. לכך חברו רצף של גורמים חיצוניים, כמו התחרות בשוק התרופות הגנרי. אבל מעל הכל, חתומה על האירועים בחברה חבורה של מנהלים שנראה כי היו שבויים בקונספציה שגויה, ואיש מהם לא השכיל להציב תמרור עצור בפני החברה. מי ששילם את עיקר המחיר על הכישלון הם העובדים. "גם אם אתה הגאון העסקי הכי גדול בעולם, מבחינת ניהול הסיכונים של טבע, השאלה הכי גדולה שרבצה מעל המהלך היתה כיצד חברה עושה עסקה בידיעה שאם תיכשל — טבע מתמוטטת", אומר השבוע יועץ קרנות הגידור אבי טיומקין בשיחה מניו יורק. "אם אני ניצב מול עסקה שאני יודע שכישלון בה יגרום לי למוות עסקי — אני לא עושה אותה. 60 מיליארד דולר נמחקו בחברה הזאת — שלוש פעמים תקציב הביטחון של מדינת ישראל. אינטל קנתה השנה את מובילאיי. גם אם היא תמחוק את כל ה–15 מיליארד דולר שהיא השקיעה בחברה הזאת, זה לא מסכן אותה. גיליד סיינסז (Gilead Sciences), שקנתה את קייט פארמה, השקיעה בה 12 מיליארד דולר. גם אם היא תמחוק אותם — החברה הזאת חוטפת מכה, אבל לא נעלמת. הנפילה של טבע היא לא כישלון מקצועי מעולם הרפואה, זה לא שהיו לחברה תרופות בעייתיות. זהו כישלון פיננסי ניהולי — לא טכנולוגי". באופן סמלי, חמישה ימים לאחר הרכישה של אלרגן, ב–31 ביולי 2015 — קיבלה האסיפה הכללית של בעלי המניות של טבע זימון, שבו התבקשה לאשר גמול שנתי לכל אחד מהדירקטורים של החברה בסכום המשול ל–190 אלף דולר בשנה. בנוסף, נקבע כי הדירקטורים יזכו לגמול השתתפות בישיבות הדירקטוריון וועדותיו בסכום השווה ל–2,000 דולר. undefined |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |