TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה
פורומים נוספים:
  • מונדיאל 2018
  • בורסה שוק ההון
  • אופציות מעו"ף
  • אנרגיה ונפט
  • בורסות בארה"ב
  • גבעות עולם
  • מניות ביומד
  • הפורום של hrt23
  • פוליטיקה ואקטואליה
  • פורום נדלן
  • שירות האיתותים בת"א
  • בחירות 2015
  • מעוף פלוס
  • ביזטרייד
  • נסיונות
  • הבלוג של NDX - שי עזר
  • ביטוח ופנסיה
  • ניתוח טכני
  • אג"ח וקרנות נאמנות
  • השקעות ונדל"ן
  • פורום ספורט
  • נפגעי שורט-טרייד
  • אקטואליה וכללי
  • אחר
  • חיפוש הודעה בפורומים:

     
    תגובה להודעה זו  חזרה לפורום  הרשמה לאתר כניסה למערכת 
    20/05/17 22:00 טבע עלולה לאבד /ו livorno22

    טבע עלולה לאבד מכירות של 700 מיליון דולר אם מיילן תשיק גנריקה לקופקסון

    המניה ירדה בסוף השבוע לשפל של 13.5 שנה ■ אחד הגורמים המעיקים על המניה הוא האפשרות שמיילן תקבל ביוני אישור לשווק גרסה גנרית של קופקסון 40 מ"ג, המוצר הרווחי ביותר של טבע
































    יורם גביזון|
        
    nהתראות במייל



            20.05.2017 18:54


    שמורR
      4cתגובות3fשתף בפייסבוק
              קופקסון
    קופקסוןעופר וקנין
      




    מניית טבע ( 10,730 -4.28% )  התאוששה מעט ביום שישי האחרון עם עלייה של 0.7%. עם זאת, המניה עדיין נסחרת מתחת ל–30 דולר — מחיר שפל של 13.5 שנה. הנפילה האחרונה במניה התרחשה על אף שהחברה פירסמה תוצאות כספיות סבירות לרבעון הראשון של 2017; עקפה מעט את תחזיות האנליסטים, תוך שהיא מסתייעת בהכנסות חד־פעמיות מהסכם המסחור עם טקדה והתחשבנות משפטית בקנדה; ובניגוד לחששות אישררה את תחזית המכירות והרווח ל–2017.

    אחד הגורמים העיקריים לשפל הנוכחי במניית טבע הוא התרחיש של אישור גרסה גנרית למוצר הרווחי ביותר שלה: קופקסון במינון של 40 מ"ג. טבע נהנתה עד כה משלושה חודשים של עיכוב בהשקת גרסה גנרית לתרופה זו, לאחר שחברת פייזר, שהיא קבלן הייצור של השותפות בין סנדוז למומנטה, קיבלה מכתב אזהרה מה–FDA. המכתב גרם לעיכוב של שישה חודשים לפחות בהשקת הגרסה הגנרית שפיתחו סנדוז ומומנטה לקופקסון 40 מ"ג.

    פרק הזמן המבורך מבחינת טבע עלול להסתיים בעוד פחות מחודש, אם חברת מיילן תקבל אישור מה–FDA לשווק גרסה גנרית של קופקסון 40 מ"ג. סוכנות הידיעות בלומברג מעריכה שמתן אישור למיילן יגרום לאובדן הכנסות של 700 מיליון דולר לטבע ב–2017. טבע עצמה העריכה במחצית פברואר 2017 שהשקת גרסה גנרית אחת או שתיים לקופקסון 40 מ"ג ב–27 בפברואר 2017 תגרע 1.0–1.3 מיליארד דולר מהכנסותיה, ותקטין את רווחיה ב–75–95 סנט למניה, כלומר ב–760–960 מיליון דולר.

    טבע נכשלה בינואר 2017 במאמציה לשמר את ההגנה הפטנטית על קופקסון 40 מ"ג שניתן בזריקה תת־עורית שלוש פעמים בשבוע, כשבית משפט ביטל את תוקפם של ארבעה פטנטים המגנים על התרופה עד 2030.

    טבע הגישה ערעור על ההחלטה, ושמיעת ערעורה יחל ב–6 ביוני. הפטנטים על הגרסה הוותיקה של קופקסון במינון של 20 מ"ג הניתנת בזריקה תת־עורית אחת ליום פקעו במאי 2014, וביוני 2015 הושקה Glatopa, שהיא גרסה גנרית של התרופה, בידי השותפות של מומנטה וסנדוז מקבוצת נוברטיס. טבע העבירה 85% מהמטופלים בקופקסון בארה"ב לגרסה החדשה של 40 מ"ג כדי למזער את הפגיעה של תחרות גנרית בקופקסון 20 מ"ג. גם באירופה, שבה טבע מתמודדת עם תחרות גנרית לקופקסון 20 מ"ג מהחברה ההולנדית Synthon, הצליחה טבע בתוך זמן קצר יחסית להעביר 70% מהמטופלים לקופקסון 40 מ"ג. טבע אינה צפויה לתחרות גנרית בקופקסון 40 מ"ג באירופה, משום שבית המשפט באירופה שלל את הניסיון לבטל את תוקף הפטנטים המגנים על התרופה.




    המכירות של קופקסון הסתכמו ב–970 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2017 — ירידה של 3.5% בהשוואה לרבעון המקביל. המכירות בארה"ב ירדו ב–4.8% ברבעון הראשון של 2017 לעומת הרבעון המקביל ל–782 מיליון דולר, למרות העלאת מחיר של 7.9% בינואר 2017. המכירות של קופקסון מחוץ לארה"ב גדלו ב–1.6% ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל ל–188 מיליון דולר.

    הרווח התפעולי מייצור ומשיווק קופקסון ירד ב–8% ברבעון הראשון של 2017 לעומת הרבעון המקביל ל–742 מיליון דולר, שהם 76.5% מהמכירות, לעומת 80% ברבעון המקביל. הרווח התפעולי מקופקסון היה 40% מהרווח התפעולי הכולל של טבע ברבעון הראשון של 2017.
        
    f



    undefined

    אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
    טוען....

    הודעה ראשית   תגובה להודעה   օהודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
    סימון משתמשים משתמש מחובר   מנהל   מומחה  מנתח טכני  כותב מוערך  אורח  חדשות טלנירי  
    - מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il