| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
| berlin-בוקר טוב . ירדת עד סוף דעתי עד תום . דוחות אלביט היו פחות טובים משל טבע . וכן אלביט זו מניה שהייתה מומלצת על ידי לפני שנתיים היא ואלוני חץ . טבע - בטח שמווסתים . בשנת 2010 טבע ,כיל חברה לישראל ופועלים החזיקו את כול מדד המעו"ף . בעיקר טבע עלתה באותה שנה כמדומני ב-40% . בטבע מראים ומחדדים רק הודעות שליליות , לא מזמן מכרה נכס ב-603 מיליון שטרלינג -כמה זה בדולרים. יש לה בקו היצור 300 מוצרים אחת מהן משמעותית ותקבל אישור בוודאי . מדובר בהיקף מכירות של 2-2.2 מיליארד דולר בשנה ויש עוד ... אני רכשתי את טבע בשערים 42-43 דולר כאן בסביבות 16,100 נקודות . פעם שנייה ב-15,000 נקודות ואתמול רכישה אחרונה ב-13,980. יש לי זמן ? חברים כאן חושבים שאני מאשים מישהו בירידות . אני לא מאשים אף אחד חלילה . לי יש זמן שנתיים שלוש צינתי זאת . רק חידדתי את הדבר שהבנת כראוי. שמווסתים את טבע על מנת להשפיע על מדד המעוף ולהרוויח בפקיעות . באם טבע לא הייתה נסחרת בארץ היא הייתה ברמות יותר גבוהות בחו"ל. העניין של טבע בארץ -זה ראשית ציונות . שנית -יש לה הנחות בתשלומי מיסים גם שלאחרונה היא משלמת יותר . צוין גם שאם לא היו פוזיציות שורט וקול לא היו סחירות בבורסה . אז אם כך- למה הבורסה בת"א שוקעת . כמה חברות - עזבו את הבורסה לחו"ל . כמה חברות -קנו את המניות מהציבור ומחקו את החברות שלהן מהמדף . כמה חברות - היו בבורסה לפני 8 שנים וכמה היום . למה זה?חלק מן החברות יכלו לגייס אגח"ים ולעבוד בשוטף . למה היה צריך להכניס לכאן חברה ענקית כמו מיילן . היא חברה אמריקאית חברת תרופות מהגדולות בעולם . זה היה שיפוט לא נכון . במקום לעודד חברות כאן, מה הביאה מיילן לארץ ?... החברות שעזבו את הבורסה הבינו חלקם ששוק הנגזרים כאן משפיע לרעה על שער המניות שלהן ובעיקר יציאת משקיעים מהמניה , ראו חלקן שקשה להן להיכנס למדד ה-100 ואם גם כן לא יהיה ביקוש להנפקת האגח"ים , אג"ח קונצרני .והחליטו החלטה שלא צריך להיות במיטה חולה . הבורסה בת"א שוקעת . והמשקל הסגולי של שוק הנגזרים נהיה משקל גבוה וכן זה משפיע על מניות אכותיות כמו כיל , בזק , טבע .מדד המעו"ף נשק כבר ל-1700 נקודות . המדדים בארה"ב כולם שברו שיאים וכאן מדד המעו"ף צריך כ-20% לשבור שיא . כבר חודשים מדברים על פריצה של 1450 ושחקני המעו"ף מחזיקים את מדד המעו"ף מתחת 1350 . תאמר לי זה הגיוני כמעט כול חברות המכילות את מדד המעו"ף הציגו דוחות טובים . בארה"ב מניה שמציגה דוח טוב טסה באותו יום כ-15% . כאן שממה , מי עולה ? אלקו , מליסרון -זה בולשיט הרי אתה יודע זאת . מה המשקל של המניות הללו במדד המעו"ף . עכשיו מצאו פטנט להגדיל את מדד המעו"ף בשביל להגדיל את הסחירות . זה לא יעזור - שחקני המעו"ף ישתלטו על השוק .כמו שציינת בדולר/שקל . אז תאמר לי זה בורסה או קזינו . הרי כמעט כול האזרחים נפגעים ,פשוט לא שמים לב . חלק מהקופות גמל שלנו , פנסיה ,קרנות השתלמות . ועוד מכילות מניות נבחרות במדד המעו"ף . כולם נפגעים בגלל שחקני המעו"ף ,כסף קל על חשבון הציבור , זה נראה לך הגיוני . לכן ציינתי ואני מציין שוב כאן זה לא המקום לשורטיסטים . שהדבר הזה יתבטל. אתה תראה שהרבה חברות יחזרו לבורסה . ואנשים במקום לשחק בקזינו הזה. ישקיעו בחברות - חברות יגייסו כספים המשק יצמח , יהיו יותר עובדים. וגם המדינה תרוויח .ואנו גם נרוויח בקופות גמל . כולם מפסידים גם אלו שעושים רווח קל בפוזיציות והם אנשים עובדים לעתיד שיגיעו לגיל פרישה בעזרת השם ,יראו כבר רואים עכשיו שאין כלל תשואות כבר שנים בקופות שלהם , מתי צריך את הכסף ? לעת זקנה . כמה הביטוח הלאומי משלם קיצבת זיקנה ובוא נאמר יש פנסיה הרי הביטוח לאומי משקלל את הסכום שהוא נותן למה אדם כאן צריך לעבוד כול חייו -עד גיל 67 . תבדוק בחו"ל באיזה גיל פורשים גברים ונשים . הרי זה לא נורמלי ,אדם יוצא כבר מותש מהעבודה פיזית נפשית, מה כבר המדינה נותנת לקשישים .קורת גג ,לחיות בכבוד ,שום דבר . המשך בהודעה הבאה ... |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |