| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
אבל לצערנו זה המציאות וכן צריך להביא בשקלול מניה את הפוזיציות הפתוחות . את זאת שוב כאן החסרתי . על זה נאמר ממלמדי השכלתי , אשכיל לבד , אני יודע כבר איך זה פועל . סיימנו את השיחה האחרונה שנהיה בקשר , וציינתי בפניו רק דבר אחד שאף אחד לא יודע מתי תהיה המפולת הבאה חלילה ? על זה הוא ענה לי שכן . שמי שנמצא במעגל כולם כאן מרווחים , אבל הם כול כך מסוונרים מהכסף , שלא מודעים שכול כמה שנים יש משברים קטנים , ואז מגיע המשבר הגדול . עם זאת הוא הסכים עימי - שאף אחד לא יודע ולא ידע . נקווה חברים יקרים -רק שלא יהיה שום משבר . טוב נמשיך באותו עניין . מי צפה את 2008 או משברים עולמיים בכלכלה שהיו לפני כן או את המשבר בשנת 1929 , איזה אנליסט או מנתח טכני .( אולי אחד ?...) או משברים ונפילות בבורסה שהתרחשו , ואני שומע ומכיר אנשים שמשקיעים את החסכונות שלהם במניה מסויימת נבחרת כי אין אפיק השקעה אחר להשקיע בו . לעניין השורטיסטים עם ההון הגדול , ביומי משחקים גם על קול באותה מניה וגם על פוט באותה מניה וגם על המדדים . יש להם את הכסף , יש מכונות , יש גרפים . הם שמים מחיר על קול באותו יום או לונג עם סטופ או שורט עם סטופ ובטווח הזה הם מרוויחים גם ביום יום וגם בפקיעת האופציות , אם זה לא קזינו - תאמר לי מה זה ? זה קזינו - מתוכנן ומנווט היטב . בקזינו רגיל . יש רולטה ,קוביות , קלפים מכונות , מי מפסיד שם אזרחים תמימים או מכורים . הרי משקיע פרטי בטבע צריך למכור את המניה. אם הוא רכש אותה לפחות בשער הזה או שהוא אומר ירדה 10% עד 20% - אמכור בהפסד , ידיים חלשות או תקרא לזאת איך שאתה רוצה . כמה אנשים לטווח ארוך שקנו את המניה. בחו"ל בשערים של 72$ וכאן ב-27,250 כמה אתה מכיר שמכרו , חלקם שיקללו ועוד הפסידו על הנייר או שנשארו עם מה שיש . אני מכיר חבר קרוב שלקח את המניה לפני כ- שנה 15 בסכום שקיבל חלק מירושה. זו נקראה אז ועד היום מניית העם שנה- ואמר לי אשחרר אותה רק בפנסיה , כתב זאת לפני החתונה גם בהסכם ממון . בינתיים הוא הרוויח על המניה לא מתרגש מהירידות הוא עבר זאת כמה פעמים . מקבל דיבדנד , שום דבר לא רץ לו ,יש לו זמן . קח בחיי ים יום של אדם ומשפחה יש למשפחה ערך מסויים כספי . נראה לך שאדם סולידי יתנהג שערך זה ירד- ב-50% בתוך שנה או בהשוואה לטבע 16 חודש. הרי אחרי שנה הוא נכנס לאשראי במינוס בכדי להתקיים . אז הקיום כאן הוא של בני אדם ולא של שוק ההון . זה ההבדל בין החשיבה שלי לבין אלו שחושבים לעשות כסף קל . בניה בחיים מתבצעת לאט , בתכנון , כך גם בנית בית או משפחה . אבל יש הפתעות לא נעימות למשל גל השריפות . בלי שום השוואה או הבדל כי זה הבדל עצום . בתים שהוקמו במשך שנים שגרו שנים משפחות ודורות שלמים בשעה אחת נעלמו , גם הרכוש ויותר מכך הזיכרונות , אלבומי התמונות , המזכרות ועוד . מי ציפה לזאת , מי צפה זאת ? אף אחד . לפחות לא היו כאן אבידות בנפש - ברוך השם . בטוחני שהינך מכיר לפחות כמה אנשים ששיחקו בפוזיציות . ואיבדו הכול, גם חלילה את משפחתם את רכושם בטוח ונשארו בחובות . ובלי בריאות, אני מכיר אנשים מקרוב שעמל של עשרות שנים נמחק בחודשים . 2. למה טראפ הולך נגד הסינים , הוא יודע שהם פועלים בתוך שוק ההון ומשתלטים על חברות . אתה יודע שסין כול יום סוחרת רק על שער הדולר . ביותר במחזור של יותר מטריליון דולר - כול יום ויום . אתה יודע כמה מדינות אולי עשרות אם תחבר את התקציב השנתי שלהם לא מגיעים לקצה של סכום זה שמושקע על יד הסינים רק בדולר ביום אחד . מגיע טראפ ואומר חברות אמריקאיות ישלמו פחות מס . חברות והוא נקב במפורשות את סין ישלמו יותר . אתה יודע למה ? הוא רוצה לשבור את הקרטל הזה . שבמדינתו והוא ציין בכול קמפיין -המדינה תחזור לעם המדינה תחזיר את הכבוד שלה , יושקעו רק הדברים הנחוצים למדינה , לרווחת התושבים ,לתעסוקה וכדומה . בגלל זה עם כול הקרטל שהיו נגדו . וחלק ממדינות העולם לכולם דבר אחד משותף - כסף ומעמד . והוא רק למען האזרח הקטן והפשוט הוא ניצח את כולם בנוק - אאוט . המשך בהודעה הבאה ... |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |