| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
קח את חברת טבע מי מוכר בשערים אלו ? ...כן זכותו של אדם למכור בהפסד . אבל כאן יש אנשים חיים . לא מכונות ושיטות טכניות שרובם הם לא מדוייקות יש סטיות לפי מה שאני רואה של 15% עד 30% , כול אחד זורק גרפים , אפילו גורוביץ בניתוח מצולם אמר לפני חודשים על מניית טבע שהתחתית היא 17,500 נקודות . לפני שבועיים הוא המליץ עליה והיא ממשיכה לרדת. רק הוא ציין לטווח ארוך ,כמה זמן לטווח ארוך , בכמה הוא טעה כ-20% . מה זה טווח ארוך?... שום כלום ? ,.. אף אחד לא יודע? .... זה ניתוח טכני - זה מדע לא מדוייק . כלי של הסתברות וסטטיסטיקה . תעשה חשבון לבד כמה ירידה עד השער היום , כולם ורובם מדברים מתוך דברים שלמדו ורואים זאת בצורה אחרת וחלק שווקים את עצמם וחלקם אפילו יש להם בתי ספר שהם מלמדים טכני . הטכני הוא כלי בקיצור לפי הבנתי של סטסיטיקה . כול אחד לוקח שיטה טכנית ומפרש אותה כך וכך , אני כאן באתר בהקשר לטבע בראשית ציינו שער של 45$. בדקתי רק ניתוח טכני ושלחתי אינדקטורים מחו"ל וציינתי שמדברים שם על שערים של 35$ עד 37$ , חפש זאת בהודעות שלי - בלי ידע טכני זה שמצאתי. אם אני עושה שילוב של אותם אנליסטים בחו"ל ומציירי גרפים שבטוח עובדים בחברות השקעות רובם , חלקן אולי פרטי אבל מועט . פעלתי בממוצע של התחזיות כאן ושם .וציינתי באיזה שער רכשתי את מניית טבע וגם שיקללתי פעמיים הפעם האחרונה היום .. אבל אין לי טענות לשום אדם , זאת החלטתי . ,וכול אדם יכול לרשום ולתת תחזיות לפי חפצו . נדבר עוד שנה ואתן לך ולחברים כאן הערכה אישית בל שום המלצות כמובן . נחזור לנותני תחזיות הטכניים כשאני מתחיל בדבר. זה כמו ספר: התחלה , תוכן , סיום , היה חסר לי הסיום . הגעתי לאחד האנליסטים אדם ויודע היטב גרפים אומרים עליו שיש לו יכולת הבחנה ושירטוט גרף של כמעט 95% .ראשית במייל ושוחחנו לאחר מכן בטלפון . בן דודי קישר ביננו . ציינתי לו את דברי בן דודי (דרך אגב בן דודי הוא לא מושקע בטבע יש לו תיק סולידי + מניות , גם הוא משקיע לטווח ארוך .) וקיבלתי אותה חשיבה שלי שתואמת עם בן דודי ועם אותו אנליסט שביקש שלא אנקוב בשמו - מאחר שזה פרנסתו , החלפנו מידע , אני עזרתי לו –.בדבר מה כאן בארץ . דבר אנושי שמדובר בקרובת משפחה ערירית . הוא יהודי והוא אמר לי במפורשות - שכן הכול קרטל ומכוון - אבל חוקי . אבל כול הכוח והרבה בעלי עוצמה וההון בעיקר ובתי השקעות חיים מזה , מי שעובד בבית השקעות ויודע את השיטה גם הלקוחות שלו מרוויחים מי שלא נמצא במעגל הזה. וזה האזרח הקטן שעושה פעולות דרך הבנק . צריך מזל או אמונה ובעיקר סבלנות . שאלתי אותו , אז איך כמעט כולם נפלו בשנת 2008 ? כאן הוא אמר שזה כבר הייתה בהלת המונים גלובלית ,כמו גל צונאמי . שגם בעלי ההון הכבדים רצו רק לשרוד .וכן מדובר היה כבר בנזילות בבנקים . שם כול כספי בעלי ההון ומשם הוא מועבר לבתי ההשקעות, מאז הוא ציין בפניי- כולם למדו ושיקללו את השיטה . חלקם הולך בכיוון זה וחלקם בתיק השקעות אחר אבל כולם מרוויחים . אם התיאום עוזר משתפים פעולה . אם לאו כול בית השקעות פועל בדרך אחרת למצוא שותף , אתה תקנה אני אמכור ,אתה תמכור אני אקנה. כך מרוויחים בפוזיציות גם על קול וגם על פוט . יש בית השקעות שבאותו יום פועל מטעם עצמו על מרווחים בשער המניה . מעלה מוריד , מוריד מעלה , נכנס בתוך הכסף בפוזיציות וזהו , עשה את שלו. בטבע גם כן פועלים שם בתיאום וגם כאן בתיאום מרווחים משני הצדדים וגם מתאמים את שער הדולר בנק ישראל אין לו השפעה על שער הדולר , הפעילים בשעה האחרונה של המסחר עושים תיאומים . עובדה שבנק ישראל הפסיד על שער הדולר כול פעם שניסה להתערב. מעניין את בית ההשקעות . מי מושקע האזרח הקטן , מה שווי המניה באמת , מה מכפיל רווח , הכול בולשיט . אבל לצערנו זה המציאות . המשך בהודעה הבאה .... |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |