| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
ההודעה נערכה ע"י איתן ניר בתאריך 1/11/2016 10:41 ערב טוב ומבורך .בקצר, ובגילוי נאות קניתי את טבע בטווח מחירים של 42$ -43$ . בציון שהקניה היא לטווח ארוך . המניה כיום בדשדוש , איסוף סחורה והחלפת ידיים . בדקתי את מכלול הנושאים הקשורים לחברה . ראשית טבע מתומחרת עם כלל : ההתרחבויות , הרכישות , תרופת הדגל הקופקסון שפטנט היצור שלה צריך לפוג , לא ידוע התאריך המדויק, על פי הערכתי לא תהי פגיעה בהכנסות התרופה מאחר שיש גידול אוכלוסייה בעולם ,ולצערנו גם מספר החולים הזקוקים לתרופה זו , לגבי המתחרים זה לא ישפיע , לגבי ההתייחסות להודעתה של הילרי קילנטון באם היא תבחר. מדובר בתרופות מקור שהיא רוצה או חפצה לעשות רפורמה , שתעשה ראשית רפורמה באישיותה שמצטיירת מיום ליום כלא אמינה , לא מדובר בתרופות הגנריות - התרופות הגנריות הם יותר זולות . כיום חברת טבע היא במכפיל של 7 , שמניות כגודלה של חברת טבע צריכות להיוות במכפיל ממוצע של 16 . וזאת בהשוואה למדד ה - S&P 500-. עוד ציון דרך מדד המעו"ף הופך להיות למדד -35 מניות . כך שכובד המשקל הסגולי וגם הסחירות תרד בארץ ותעבור לחו"ל שהסחירות שם יותר גבוהה בהרבה . כך שהלחץ מן המניה ירד במקצת ולפי הערכתי יעשה לה רק טוב היא תהיה יותר מאווררת . בל נשכח שטבע יש לה מחזוריות של כול שנים בירידה חדה שהתרחשה כמו הפעם לאחר מכן היא חזרה לעצמה ,לכול מניה יש תחתית , עוד שני ציונים רוב המוסדיים וקופות הגמל מושקעות במניה זו . וזו חברה שיש לה בצנרת עוד פטנטים לתרופות גנריות , אז כן יש כאן ידיעה ושם ידיעה על משפט זה או אחר בוויכוח על משך הזמן או אישור תרופה אבל אלו הליכים שגרתיים שמקובלים ונמשכים כבר עשרות שנים . מי שקנה את טבע על המדף בשנת 1989 בהנפקה. ב- $ 1,000 עומד כיום בשקלול על מיליון דולר. לא יודע מי מחזיק מניה לטווח כול כך ארוך אבל זה החישוב . שקל אחד היום = 10,000 לירות . בהתייחסות בכלל לחברים היקרים כאן ובפרט ולחבר היקר - BEN GEYN. BEN GEYN- ציין את שער 45-$, כן הוא צדק ועל כך שאפו ענק . אני תמיד בקניית מניות לוקח את האמצע מהתחתית כלומר בין שער - $ 40 לשער-$45. הממוצע הוא - $43.5. למה אני נוהג כך .אני תמיד מוסיף פרמטרים נוספים של השפעות סביבתיות ביחס לסקטור הפארמה למשל . וגם הערכות מצב לגבי החברה , וכך במשך תקופתי בשוק ההון הגעתי למסקנה כן ומתי לרכוש . אני מצדד במה שאמר BEN GEYN לגבי הרכישה ש5% מינוס או 5 % פלוס זה לא מה שמשנה אם לוקחים מניה לטווח ארוך . וזאת בציון ולומר לכם שאני מאמין במניה זו שהייתי בה לא פעם . בל נשכח שהיא מראה מידי רבעון רווחים - ויש דיבידנד על כך . יש עוד הרבה מה לנתח את חברת טבע , אולי בפעם אחרת בלי נדר . לבסוף בציון לשבח ל BEN GEYN ולחברים היקרים כאן מגיע מירב השבחים על המקצועיות והמיומנות . דברי אינם לשם המלצה כלשהיא ,והפעילות שלי במניה שציינתי כאן באופן נדיר הם על דעתי בלבד ואינם מכוונים לשום כוונה כלשהיא . את האמת צריך לומר בגלוי . גם שאמרתי זאת בצורה מסוימת בגבולות מסוימים ומותרים . כול אדם פועל לפי חשיבתו , הבנתו ואמונתו . בסיום דברי אלו . אאחל לכם ראשית ,בריאות איתנה ,פרנסה טובה והצלחה בכול מעשי יידכם. ערב טוב ומבורך –רפאל |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |