| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
ניתוח עומק האיש שהפסיד בעבר בבורסה 70 מילארד דולר - עשה השבוע עסקה שאסור לפספס פרשן וול סטריט של Bizportal מתייחס לעסקת הענק שהתרחשה השבוע, וההיסטוריה של זה שעשה אותה שלמה גרינברג | 23/07/2016 11:20 16 ניתוח עומק Share in Share . 0 צור תגובה חדשה לכתבה זו שתף את הכתבה באימייל קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר קוביית באנר בחר אפליקציה והישאר מעודכן קישור ל iPhone קישור ל BlackBerry קישור ל Android גלישה סלולרית ברשתות חברתיות קישור לפייסבוק קישור לטוויטר שלמה גרינברג "המחשב הוא כמו הראש של הבן אדם", אמר Masayoshi Son ב-1991, "החומרה זו העצמות שמרכיבות את הראש, הקרקפת. המעגלים והמוליכים למחצה הם המוח שבראש, התוכנה זו החכמה והדאטא היא הידע". על המשפט הזה בנה המייסד של סופטבנק (סימול: SFTBY בניו יורק, 9984: TYO בטוקיו) את האסטרטגיה של החברה, "התמקדות בחכמה ובידע". "יפן", שמענו את מייקל ארמסטרונג, היו"ר/מנכ"ל לשעבר של AT&T אומר בתחילת המאה, "אינה הסכנה האמתית להגמוניה שלנו בתקשורת וגם לא בתחום ההובלה הטכנולוגית, אבל אנשים כמו Masayoshi Son בהחלט כן". ארמסטרונג אמר זאת בתשובה לשאלת עיתונאי על האפשרות שחברת סופטבנק, הכוכבת היפנית של בועת הטכנולוגיה, תנסה לרכוש את AT&T שנקלעה אז למשבר קשה. סופטבנק לא רכשה את AT&T. ו-Son טען שמעולם לא חשב על כך כי באותם ימים כלל לא היה מסוגל. באותם ימים הוכתר Son בתואר המפוקפק של "המפסיד הגדול ביותר בהיסטוריה בשל נפילת בורסה" (הפסיד במשבר הבועה של 2000-2, על הנייר, למעלה מ-70 מיליארד דולרים). המניה של סופטבנק, שבין אפריל 1999 למאי 2000 עלתה ב-1,300% הפסידה, עד סוף 2002, כ-98% מערכה. Son לא מכר מניותיו אז וגם לא מאז, אבל לדבריו של ארמסטרונג צריך בהחלט להתייחס ברצינות, הרכישה האחרונה של סופטבנק. ARM HOLDING (סימול: ARMH), אחת החברות המובילות בעולם בתחום פתוח, ייצור ומכירת מעבדים (95% מהטלפונים החכמים של אפל, סמסונג ואחרים מונעים ע"י מעבדי ARM), פתוח של קניין רוחני ושמובילה בתשתיות לתחום שנקרא IOT או The Internet of Things, שזו, לדעתנו, הסיבה להצעת הרכש המפתה כ"כ, מעלה את חברת האחזקות/טכנולוגיות רשת ותקשורת היפנית לליגת החברות הגלובליות המובילות. היה זה מומנטום החלומות של וול סטריט שהעלה המניה לשווי חללי בתקופה שבה מצבה העסקי לא הצדיק זאת אבל מלבד ההערכה המטורפת שהעניקה וול סטריט לחברה ב-2000 (שלא רק סופטבנק "נהנתה" ממנה באותם ימים) האסטרטגיה של Masayoshi Son, שאותה גיבש בשנות ה-80 והרבה זמן לפני שמישהו העריך להיכן תוביל מהפכת הטכנולוגיה, מתממשת עקב בצד אגודל ובהצלחה גדולה. את 2015 (שאצלה הסתיימה בסוף במרץ 2016) סיימה החברה עם הכנסות של 9.15 טריליון ין (כ-86.3 מיליארד דולרים) ורווח נקי של 474 מיליארד ין (כ-4.5 מיליארד דולרים) זאת בהשוואה לשנת 2000 שאותה סיימה עם הכנסות של 423.2 מיליארד ין (3.99 מיליארד דולרים) ורווח נקי של 8.45 מיליארד ין (79.6 מיליון דולרים). תבדקו ותגלו שמעט מאוד חברות גלובליות/טכנולוגיות העלו המכירות והרווח מאז תחילת המאה כפי שעשתה סופטבנק. המניה לעומת זאת "מפגרת" ונגיע לכך בהמשך. ARM HOLDING הסכימה להירכש ב-32 מיליארד דולרים, פרמיה של כ-43%. אין להסכמת החברה קשר לברקזיט כפי שטוענים רבים. הברקזיט "עזר" אמנם למסיושי לשלם פחות משהיה משלם בלעדיו אבל מדובר במהלך עסקי שמתאים ככפפה ליד לאסטרטגיה של 2 החברות. המהלך סוגר למעשה מיני-מעגל עבור סופטבנק, משלים חדירה משמעותית לתחום תשתיות הרשת והתקשורת וזאת לאחר רכישת וודאפון יפן ב-2006 ורכישתה של חברת התקשורת השלישית בגודלה בארה"ב, ספרינט (סימול:S) ב-2013. גם את ספרינט אגב רכשה החברה היפנית כאשר מניותיה נפלו בצורה חדה ביולי 2013. הרכישה, שמבססת את סופטבנק יותר בתשתיות "החוכמה והידע" העלתה את מניית ARMH ביותר מ-40% והורידה את מניית SFTBY ב-10%. סופטבנק הוקמה בשנת 1981 כש-Masayoshi Son היה בן 24 ובמטרה לנצל את ההתפתחויות הטכנולוגיות בעיקר בתחומי התקשורת והרשת. הוא הקים את החברה בהשקעה של מיליון דולרים שאותם קיבל כשמכר פטנט שלו לחברת שארפ. ההתחלה הייתה בהפצה של מחשבים אישיים ותוכנות ובתוך עשור הפכה החברה לאחת המובילות ביפן במכירות של "מערכות שקשורות במחשב האישי", תוכנת מחשבים אישיים, הוצאה לאור של חומר טכני, מרכזיות, מערכות תקשורת, נטוורקינג, התקנת CAD-CAM ולשנות ה-90 נכנסה עם הכנסה של 350 מיליון דולרים ורווחית. בשנת 1991 נתן Son ראיון לאלן וובר מה-Harvard Business Review. "אני רואה", אמר וובר, "גיבוב של עסקים שכולם קשורים במחשב, מערכות ותוכנה לאן אתה הולך?" וענה Son כך, "כשחזרתי מארה"ב (שם למד בקליפורניה), לפני כעשר שנים, ידעתי דבר אחד, שאני רוצה להקים עסק שיוביל אותי, ב-50 השנים הבאות, להובלה גלובלית בתחום טכנולוגי שמבטיח צמיחה לטווח ארוך. הקדשתי כשנה על מנת להחליט באיזה תחום לבחור. אשתי כמעט והתגרשה ממני כי היה לנו תינוק ואני לא עבדתי רק ישבתי ועברתי על לפחות 50 תחומים פוטנציאליים. הבעיה הייתה לבחור בביזנס הטכנולוגי הנכון שיצמח ב-50 השנים הבאות. לא רציתי לעלות על ספינה שתטבע לפתע. בסוף אותה שנה סיכמתי את כול הממצאים והגעתי למסקנה שהמחשב האישי, עיבוד המידע והעברתו בעזרת תוכנות זה הכיוון הנכון ובבוקר הקמתי את סופטבנק", ואת זה אומר האיש ב-1991 כשמהפכת האינפורמציה בחיתוליה. "המחשב הוא כמו הראש של הבן אדם", המשיך מסיושי (Masayoshi) בריאיון, "החומרה זו העצמות שמרכיבות את הראש, הקרקפת. המעגלים והמוליכים למחצה הם המוח שבראש, התוכנה זו החכמה והדאטא היא הידע. ראש ומוח יש לכולם אבל בתוך המוח יש את החכמה והידע שהם הדברים החשובים ביותר לגוף בעצם לאנושות. אני מכוון להיות מספר אחד בתעשיית האספקה של החכמה והידע בכול יפן וכיוון שמדובר בידע שזה תחום בגודל אין סופי אני אתרכז בידע שיכול לספק המחשב האישי. כלומר, בידע שיסופק דרך מגזינים, תוכנה, מערכות טלפוניה ותקשורת, מערכות אינטגרציה ומדיה וכדי להגיע לשם אני אוסף תכננתים ותוכנה ועד כה אספתי 40,000 תוכנות שונות שאני מגדיר 40,000 חתיכות חכמה. אם תסתכל על חברה כמו טושיבה או סוני הן חברות של מגוון מוצרים, ממקררים וטלוויזיות ועד מעגלים מודפסים ושבבים, לזה אני רוצה להגיע בתחום האינפורמציה ובאמצעות המחשב האישי, לחברה שתומכת במגוון מוצרי אינפורמציה. undefined |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |