| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
| מדד המעוף קיבל אתמול זריקת מרץ מסטנלי פישר בדמות ירידה של רבע אחוז בריבית. לקח הרבה זמן לעשות את המהלך הנוכחי אחרי שכבר זמן לא קצר עבר אחרי ירידת הריבית בארופה. כניראה שפישר המתין עד הרגע שיהיה בטוח שהתקציב מאושר,שההחלטות על הנדלן מאושרות,כי אז הרבע אחוז ירידה הזה במשכנתא לעומת שלל ניסיונות ההגבלה בתחום,זה זניח. על הבורסה זה השפיע בעליה של 0.9 אחוז אחרי יממה שלמה של ניסיונות עליה וירידה ללא כיוון ברור. אחרי ההודעה החל מיני סקוויז מעלה עד 1206,אבל אפשר לומר שהפתעות כאלה בעבר הניבו תגובה חריפה יותר וניכר שהמחזור הגדול בשוק אומר שהמוכרים עטו על הקונים המזדמנים בשוק,כלומר התלהבו למכור בניגוד למצופה. כניראה שהיה מי שחיכה בפינה לקונים משמעותיים . הדולר-סטנלי החליט לקנות 2.5 מיליארד על מנת לתמוך בפיחות ולהדוף ספקולנטים.יעזור לפרק זמן . למה לא שמים חסמים על המשקיעים הזרים במות מיסים וכו"ל כמו שיש לא מעט כלכלנים בכירים שמציעים? לפעמים מוזרה דרכה של הצמרת,היא מחליטה מאוחר מאוד דברים שכביכול היה ניתן לעשות מוקדם הרבה יותר,ולא פעם ההחלטות ניתנות ויוצרות משבר באופק.מה הסיבה שאין מיסוי כזה? נתניהו לוקח אחריות על מדינה שחצי ממנה על קוו העוני.במקביל הוא עוסק בנהנתנות חסרת גבולות שזה ממש מרה על חושים לא קיימים.אין שום הצדקה ל100000 הוצאות ניקון בחודש במעון ראש הממשלה ולא למיטה בשביל שעה מנוחה בדרך להלוויה. משהו מסריח כאן ,התנהלות חסרת בושה . אתמול רוני בראון התראיין ואמר בתגובה שהעם ידע מדברים דומים ובכל זאת בחר בו ,אז שתקו.ואני אומר ששערוריות כאלה לא היו גלויות לעין,וגם התשובות של רוה"מ שלא ידע. משהו רקןב כאן,הנתינים על האדמה משלמים את החשבון של בית המלוכה שהוא בית הנבחרים. יאיר לפיד לא יורד מהכותרות.אין לי בינתיים הרגשה טובה בקשר להיותו שר אוצר מוצלח ולא רק בגלל ההחלטות שלו ,וההבדל בין דבריו לפני הבחירות והתעלמותו מכך אחרי הבירות.הוא פשוט מזגזז הלוך חזור וככזה אין אמינות ,ובנוסף לירידה באמינות מלפני הבחירות,חבל על האיש,אבל עוד יותר יהיה חבל על המדינה הכלכלית,אם ימשיך בקוו הזה. הבורסה אצלנו מקבלת מאבק איתנים באזור ה1200. השבוע ראינו מכירות גדולות במדדי הצד ה75 והנדלן,אחרי תקופה של מחזורים משעממים. המעוף יורד זה כמה פעמים לאזור ה1190 וחוזר בו כנשוך נחש. רמה זאת הופכת לקריטית במיוחד עקב התקרבותו של ממוצע 200 לאזור שיש בו חשיבות רבה לטכנאים.ממוצע זה לא פעם הוא ההבדל בין אור לחושך,לא שאנו חיים באור בשוק דלפון הזה. קבלו אותה במחיאות כפיים סוערוות את גב' אסתר לבנון. שנתיים ימים היו צריכים לעבור עם אלפי מילים של כותבים כמוני ,על מנת שבסוף היא תוכל לומר את מה שכל אחד יודע שהמוסדים מקבלים הטבות מטעם הרגולציה ולכן מפנים כסף לחו"ל,ושהמס גבוה מידי,ושאם לא יתעוררו יקחו לנו את הבורסה. מעניין שעד השבוע כל מה שאמרה בכל ראיון אחר היה שהמכונות הם הבעיה של השוק. אסתר לבנון מרגישה שהאדמה נשמטת מתחתיה,עוד מעט לא יהיה מה לנהל בבורסה,והיא וסם ברומפלד יפרדו מתנאים מפליגים,ולכן כניראה ההחלטה לפתל את הלשון ולדבר. טוב מאוד שדיברה,עדיף מוקדם מאשר מאוחר. אני רק יש לי שאלה אחת והיא איך יתכן שבמשרד האוצר,בבנק ישראל,בהנהלת הבורסה ,שותקים שנתיים כאשר המחזורים יורדים,כספים מופנים החוצהע"י מוסדים,והבורסה בחצי שנה האחרונה הפליאה בעמידה במקום בעוד העולם עלה יותר מ10 אחוז? הם לא מאמינים בבורסה הישראלית? זה לא שהם לא מאמינים,הם פשוט לא רגילים להזיז אצבע לטובת מי שלמטה.הם נמצאים כל כך למעלה,שצעקות מטעם המשקיעים לא נשמעו.ההחלטה לפתוח את הפה ע"י אסתר לבנון באה אחרי הבנה שלה שלא יעזור יותר לעמוד לצד מקבלי ההחלטות ולא לפגוע בהם.כי הם לא כאלה ולכן עדיף לדבר עם הלשון. האם הבורסה תתעורר כעת? אבן פינה אחת הונחה אתמול ע"י אסתר לבנון ושלמה מעוז שקראו קריאה רמה. הsp :נתונים טובים תומכים שם בשוק ,אבל לעלות בקו ישר זה לא בריא ,אני אופתע אם ימשיך לעלות לשמים בלי להריח אדמה של מימוש לפחות ל1590 מה1630-40. הדקס שבר שיא מעלה,שם הגרמנים עשו כבר מימוש 10 אחוז השנה ועלו אותם חזרה ביעף. ואצלנו מדשדש מעל 1190 ומתחת ל1220 בינתיים,נשלט ע"י פרעונים עד שיחליטו לצאת החוצה ,רק שיודיעו כמו סטנלי פישר מהריביירה. חג שמח דוביד אין יעוץ בניכתב. קורס מעוף פרקטי והרצאות על שוק ההון+עידכונים תוך יומי בזמן אמת-נא לפנות לnatikris@gmail.com |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |