TLV  |  LDN  |  NY

מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה
פורומים נוספים:
  • מונדיאל 2018
  • בורסה שוק ההון
  • אופציות מעו"ף
  • אנרגיה ונפט
  • בורסות בארה"ב
  • גבעות עולם
  • מניות ביומד
  • הפורום של hrt23
  • פוליטיקה ואקטואליה
  • פורום נדלן
  • שירות האיתותים בת"א
  • בחירות 2015
  • מעוף פלוס
  • ביזטרייד
  • נסיונות
  • הבלוג של NDX - שי עזר
  • ביטוח ופנסיה
  • ניתוח טכני
  • אג"ח וקרנות נאמנות
  • השקעות ונדל"ן
  • פורום ספורט
  • נפגעי שורט-טרייד
  • אקטואליה וכללי
  • אחר
  • חיפוש הודעה בפורומים:

תגובה להודעה זו  חזרה לפורום  הרשמה לאתר כניסה למערכת 
    03/06/10 22:57 ניחוש שלי על אלווריון /ו conundrum3
    ההודעה נערכה ע"י conundrum3 בתאריך 3/6/2010 22:58
    תשמע, אלווריון היא ממש לא אחת מהחביבות עלי ויעידו על כך אמירות קודמות שלי כאן ובמקומות אחרים.
    ב-24.06.2006:
    "...גם על אלווריון וה-wimax הנייד כולם דיברו בהתפעלות רבה, אך עד היום טרם ראינו אותו בפעולה. יש לי הרגשה שגם לא נזכה לראות. לא פעם קורה שטכנולוגיה מוצלחת מושלכת לפח הזבל של ההיסטוריה תוך זמן קצר ביותר (ראה לייזר דיסק)."
    וב-20.11.2008:
    "...אפילו אלווריון כבר מתחילה להתקרב למחיר ראוי (עדיין לא שם לדעתי)." (המניה עמדה אז על 3.5 $ וזה עוד לפני חדלות הפרעון של נורטל).

היום, נראה לי שהמניה התקרבה מאוד למחירים ראויים:
    - שווי חברה של בערך 132 מ' $, מול קופה של כ-100 מ' $.
    - היקף מכירות ל-2010 צפוי לעמוד על לפחות 140 מ' $ (מאוד שמרני. סביר יותר שיהיה סביב 160מ').
    - מהלך פיטורים משמעותי צפוי לחסוך לחברה עלויות שנתיות של כ-25-30 מ' $ ותיאורטית יכול להביא אותה לאיזון ואף רווח קל אם סכומים אלו לא יושקעו בפעילויות אחרות בחברה.
    אם זה היה נגמר כאן, הייתי מנחש שהנייר יכול ללכת לאחר האיזון התפעולי לאיזור ה-3.8-3.7 $ למניה (כלומר מכפיל מכירות לשווי תפעולי של כ-1).
    אלא שזה לא נגמר כאן: החברה הודיעה שהיא תשתמש בחלק המסכומים שהתפנו כתוצאה מהפיטורין למהלכים נחוצים, לרבות השקעה בשיווק וביכולת ביצוע פרויקטים שלא התאפשרו לה עד כה.
    בקיצור - הסיכוי הסביר הוא שלא נראה איזון תפעולי גם השנה, המזומן יישחק בעוד כ-20 מ' $, ואז יש לנו חברה שיכולה להיסחר גם בכ-80 מ' $ (1.2$ למניה, לפי שווי פעילות אפס).
    צודק אחשדרפן כשהוא אומר שה-LTE ניצח את ה-WIMAX (בכל אופן כרגע נראה שהוא צודק), אלא שיש לציין שהניצחון הינו בנקודות ולא בנוק אאוט. רוצה לומר - יהיו גם רשתות WIMAX. אם אלווריון תדע להיות מתמודד עיקרי בתחום, היא עוד עשויה להפוך לשחקן נישה בשוק שאינו מעניין איש, כלומר שאינו סובל מתחרות חריפה (היום הוא כן סובל), ולהצליח להשאיר את הראש מעל למים לכמה שנים, תוך כדי נסיון לפתח מוצרים לטכנולוגיה הבאה בתור (שהרי גם ה-LTE אינו צפוי להישאר כאן לעד).
    ה-WIMAX קיים. בארה"ב Sprint צפויה לרשת השנה מספר ערים בטכנולוגיה זו. לאחרונה אף הושק מכשיר קצה התומך בטכנולוגיה (של חברת HTC).
    מדינות שונות באפריקה וכן הודו צפויות אף הן להקים רשתות בטכנולוגיה זו.

כלומר, עוד לא אבדה תקוותנו. כרגע המנכ"ל מנסה להוריד ציפיות. יש מכרז גדול בהודו שעשוי להסתיים בזכיית החברה. יש חוזה ענק משנה שעברה שטרם יצא לדרך. יש סיכוי.

לכל אלה אפשר להוסיף גם את הסיכוי ליציאת החברה ממדד ת"א100 (מי זוכר שבעבר היא נכללה במדד ת"א25? לא ייאמן), דהיינו לחץ מכירות טכני בתקופה הקרובה.

אז אחרי ששפכתי כל כך הרבה מילים מה המסקנה? היא בהחלט איננה חד משמעית.
    החברה לא צריכה לעשות הרבה כדי להעלות את מחיר המניה (למשל ע"י הקרבת העתיד לטובת ההווה). היא צריכה לעשות המון כדי לעלות על דרך המלך ולהישאר חברה בת קיימא, שורדת ורלבנטית. איזו אסטרטגיה תיבחר? ימים יגידו.
    ניחוש שלי? חודש קדימה היא תהיה יותר זולה. שנה קדימה היא תהיה הרבה יותר יקרה. אבל אני מציין בפרוש שמדובר בניחוש ותו לא.
    אני לא מחזיק בנייר, לא נותן עצות ולא נותן המלצות. תעשו מה שטוב לכם.

ואגב, בתחתית מצויין "בואו והתנסו במסחר באופציות". אני לא כל כך אוהב פרסומת שמוצמדת להודעות שלי. בטח כשאני אינני נהנה מההכנסה בעבורן. אני גם לא חושב שמסחר באופציות מתאים לכל אחד. שוב - כ"א שיעשה את השיקולים של עצמו.

----------------------------------------------פרסומת-------------------------------------------------------------------
    קבל 100 ש'ח מתנה וללא התחייבות - ותתחיל להנות מחווית המסחר באופציות דיגיטאליות
    ----------------------------------------------חתימה אישית------------------------------------------------------------

הפרסומת לעיל הינה מטעם האתר ולא הכותב.
    האמור אינו מהווה חלופה לייעוץ פרטני המתחשב בצרכיו של כל אדם ואמור להינתן ע"י יועץ מוסמך. הכותב עשוי להחזיק בני"ע שהוזכרו.

אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
    טוען....

הודעה ראשית   תגובה להודעה   օהודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
    סימון משתמשים משתמש מחובר   מנהל   מומחה  מנתח טכני  כותב מוערך  אורח  חדשות טלנירי  
    - מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il