| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
ההודעה נערכה ע"י on line בתאריך 28/7/2009 22:45 אני מאותם בעלי הצבע.אני מבדיל בין שני דברים: 1. הרמה המאקרו כלכלית - הפונדמנטליסטית - בה המצב בטטה ולא יעזור כמה הבורסה תעלה. מי שלא רואה את המצב ולא רואה שלא יצאנו מהמיתון - צריך לצאת לרחוב ולראות, לדבר עם אנשים שאינם מהעשירון העליון - ולהרגיש וכמובן - לקפוץ לשוק. מס בצורת יעלה את כל המחירים של הפירות והירקות, מעבר לזה שיעלה את סך הוצאות המיסים של הציבור הרחב. המע"מ - אותו הצרכן הסופי סופג - עלה באחוז. ההכנסה הפנויה גם כך ירדה לה ואל תשכח מה קרה להפחתה במיסים הישירים. ראית על מה עלו החברות? צמצום הוצאות זה טוב ברמת החברה, אבל מחורבן ברמת המאקרו. זה מדכא צמיחה ולא מעודד צמיחה. ריווחי הון זה טוב, אבל חד פעמי. ולא, זה לא כמו רווח תפעולי. התמ"ג יורד ויירד עוד יותר ביותר ויותר מדינות, למרות שהבורסה עולה. מחירי הדירות עולים. מחירי השכירות עולים - כך שהדברים מכל האמור לעיל דוחפים את האינפלציה מעל ליעד שלה. בינתיים מה שמציל או יכול להציל זה הדולר המתרסק (פישר קונה דולרים, אבל עוד כמה הוא יוכל להתערב בשוק המט"ח?) ואולי מה שיציל אותו זה הקטנת ביקושי הממשלה - עקב ירידה מתקבולי מיסים. המצב בטטה אחי. אין מה לעשות. ואני אשמח אם מישהו יוכיח לי אחרת. אני מוקף בחברים, עובדים לשעבר ומכרים - שלא מוצאים עבודה או שתנאי העסקתם הורעו, עקב צמצום הוצאות (שהוביל לשורה חיובית ברווח), או סתם מניצול המצב הקיים (עלות שיחלוף עובד). 2. מנגד - המסחר בשוק עצמו. הבורסה מורכבת מפסיכולוגיה ובעיקר מציפיות. הבורסה סוחרת את העתיד ולא את ההווה ומעבר לזה - רוויה בציפיות. אסור אסור אסור לסחור נגד המגמה ולחפש שפיצים. הבורסה עולה מסיבות אחרות: עלות אלטרניטיבית בקנטים - לא שווה להיות בשום מקום חוץ מבבורסה. כמעט כל מטאטא יורה והיום בדיוק הודיע לי חבר שנשבע שלא ייכנס לבורסה שאתמול הוא היה בבנק והחליט "על הדרך" לקנות מניה ב 12 אש"ח. הציבור נכנס והמניה עולה. תאוות הסיכון חזרה ולכן כשיש ביקוש - המחירים עולים. אני מאוד פסימי על השוק - אבל עשיתי קופה יפה מאוד על הלונג. וממש במקרה. לעניות דעתי - צריך להפריד בין השניים. המצב בטטה - כן! הבורסה עולה - כן! זה כמו שהמגמה לטווח ארוך היא שורט, אבל לטווח קצר - לונג. לא תקנה קולים ליומי? בטח שכן. תקוותי היחידה היא שעקב הגאות בשווקים - הציפיות אכן ישנו את המצב. בכלכלה הפשוטה זה קורה. ציפיות לפיחות - מביאות פיחות. ציפיות לאינפלציה - מביאות אינפלציה ואולי אם נחשוב שהכל טוב - יהיה טוב. א-ב-ל בתור פסימיסט (ככזה אני יכול לאתר סיכונים בחברה ולשמר על ביקורת פנימית טובה) אני חושש ממצב אחר. הלוואי שאתבדה. וחשוב חשוב - למען הסר ספק: 1. אסור לסחור נגד המגמה. 2. אסור לחפש שפיצים. 3. אם כל סוחר יידע שבלתי אפשרי כל הזמן לקנות הכי נמוך ולמכור הכי גבוה - מצבו ישתפר פלאים. בהצלחה לכולם וערב טוב אני חוזר לארוז. מקווה שבשבוע הבא יהיה לי זמן רב יותר - גם ביומי... אין יעוץ בנכתב. כל הפועל על סמך הודעה זו - עושה זאת על אחריותו האישית בלבד "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך"- שינהיורה בהצלחה |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |