| הפוך לדף הבית | ![]() |
כלים לבעלי אתרים | ![]() | תכנה לניתוח טכני | ![]() | פורומים | ![]() | חיסכון בעמלות מסחר | ![]() | מניות מומלצות | ![]() | אודות טלנירי | ![]() | צור קשר |
ההודעה נערכה ע"י טורנדו10 בתאריך 6/7/2026 15:14 הרבה דברים אני לא יודע. אבל לקרוא חוקים ודברי הסבר של רשויות המס - אני כן יודע. ועם כל הצניעות, בזה אני די טוב אפילו. גידור אינו עלויות מימון. עלויות מימון מוגדרות היטב בחוק. קרא אותו: חוק EPL סעיף 8 מגדיר מה נכלל במונח "financing costs". הוראת ההחרגה מצויה בסעיף - 1(5)(c) באנגלית, ההוראה קובעת כי: "financing costs and decommissioning costs are left out of account" כלומר: עלויות מימון ועלויות נטישה אינן מובאות בחשבון בחישוב רווחיו או הפסדיו של ה-ring fence trade לצורך ה-EPL. במילים אחרות, אין לנכותן מבסיס ההיטל, אך גם הכנסות או השבות הנכללות בעלויות המימון אינן אמורות להגדיל אותו. הגדרת עלויות מימון מצויה בסעיף 8(2) באנגלית: "Financing costs means the costs of debt finance." בעברית: "עלויות מימון" פירושן העלויות של מימון באמצעות חוב. סעיף 8(3) מוסיף רשימה שאינה סגורה של רכיבים שיש להביא בחשבון בחישוב עלויות מימון החוב. הנה הרשימה, עם מספר הסעיף, איך הוא מוגדר בחוק, ומה הפירוש בעברית, שיהיה קל: | 8(3)(a) | Debits from debtor relationships under Part 5 CTA 2009 | חיובים הנובעים מיחסי חייב-נושה, כגון ריבית והוצאות הלוואה, למעט הפסדי שער חליפין המטופלים בנפרד. | | 8(3)(b) | Exchange gains or losses on debt finance | רווחי או הפסדי מטבע הנובעים ממימון חוב. | 8(3)(c) | "derivative contracts in relation to debt finance" | credits או debits על נגזרים, אך רק כאשר הנגזר קשור למימון חוב - למשל interest-rate swap או FX hedge על הלוואה. | | 8(3)(d) | Finance cost implicit in a finance lease | רכיב המימון הגלום בתשלומים של חכירה מימונית. | | 8(3)(e)-(f) | Interest expenses and specified lease payments | עלויות ריבית ותשלומים מסוימים בחכירות ארוכות-טווח. | | 8(3)(g) | Other costs arising from a financing transaction under GAAP | עלויות אחרות הנובעות מעסקת מימון לפי כללי החשבונאות המקובלים. | שימוש בנגזרים נחשב מימון אך ורק, אך ורק, אך ורק (אך ורק...) כאשר מדובר על גידור של החוב עצמו. נציבות המס המלכותית HMRC מדגישה - בהסבר שלה מה נכלל בהוצאות מימון לצורך EPL - שההגדרה אמנם רחבה, אבל במפורש היא מתייחסת רק ל-"costs of debt finance"; היא כוללת רווחים והפסדים על נגזרים "in relation to debt finance". אתה יכול להתווכח עד מחרתיים אם מבחינה רעיונית זה צריך להיחשב מימון או לא צריך להיחשב. אבל יש חוק. והחוק הוא מה שקובע. והחוק ברור, בטח כשנציבות המס הסבירה אותו. כל הכתוב הוא דעה אישית שלי ולא ייעוץ. לתשומת לב: לפעמים אני כותב דברים בציניות. |
| טלנירי אישי | סגור | ![]() |
|---|
| התיק שלי | ההתראות שלי |
|---|
באמצעות מערכת תיק המניות של טלנירי ניתן לנהל מספר תיקי השקעות ומספר תיקי מעקב.
תצורת תיק ההשקעות מאפשרת לך לעקוב אחרי השקעותיך האמיתיות ו/או לנהל תיק וירטואלי.
| כלים פיננסיים | סגור | ![]() |
|---|
| סורק מניות |
| מבט שווקים |
| רצף מניות |
| סחורות וחוזים |
| מדדי מניות |
| כלים לאתרים |
| בוחן ניתוח טכני |
| גרף פקיעות |
| הודעות בורסה |
| פוזיציות פתוחות |