TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

ריבית בנק ישראל נותרה ללא שינוי על 0.1 אחוז


עפר קליין, קרדיט צילום: יונתן בלום
עפר קליין מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים: "לבנק ישראל נגמרה הסבלנות - אנו מצפים שהריבית בישראל תעלה השנה לפחות פעמיים. (פעם אחת ב-0.15)"‎‎
בארץ

לבנק ישראל נגמרה הסבלנות - אנו מצפים שהריבית בישראל תעלה השנה לפחות פעמיים. (פעם אחת ב-0.15)

כצפוי, ריבית בנק ישראל נותרה ללא שינוי על 0.1 אחוז, עם זאת בניגוד להודעות ולראיונות העיתונאיים שאופיינו עד לאחרונה באמירות שהבנק יהיה סבלני לחריגה זמנית של האינפלציה מהגבול העליון של היעד, הפעם הודגש בהודעה לעיתונות, שהוועדה המוניטרית מעריכה כי בחודשים הקרובים הריבית תחל לעלות באופן הדרגתי. נתוני הצמיחה המרשימים, הפיחות בשקל, עליית מחירי הדירות והמשך השיפור בשוק העבודה (בהמשך הסקירה) תרמו לשינוי ההכוונה העתידית של הבנק. יחד עם זאת, להערכתנו, תוואי האינפלציה יחזור וירד בהמשך השנה (אם או בלי עליית ריבית) וימשיך להיות אחד מקצבי האינפלציות הנמוכים ביותר בעולם, גם קצב הצמיחה ב-2022 לא יהיה דומה לצמיחה שראינו בשנת 2021 ומעל הכל על בנק ישראל להתמודד עם הלחץ המבני להתחזקות השקל. מכאן שאנו עדיין מצפים שעליית הריבית תהיה מתונה משמעותית מעליית הריבית שנראה בארה"ב ודומה יותר לקצב עליית הריבית שנראה השנה באירופה.

הצמיחה המהירה ממשיכה לתמוך בחוזקו של השקל בטווח הבינוני-ארוך

נתוני הצמיחה הראשוניים לרבעון האחרון של 2021 היו חזקים מאוד ועמדו על 16.6 אחוזים בשיעור שנתי. כל הרכיבים הראשיים רשמו צמיחה דו-ספרתית; הצריכה הציבוריות (17%), הצריכה הפרטית (19%) ויצוא השירותים (57%) בהובלת ההיי-טק. בעקבות זאת (והעדכון כלפי מעלה של הרבעונים הקודמים) הצמיחה השנתית של ישראל בשנת 2021 עמדה על 8.1 אחוזים, השנייה מבין כל הכלכלות המפותחות (שנייה רק לאירלנד ודומה לצמיחה בסין). בעקבות הצמיחה החזקה עדכנו כלפי מעלה את תחזית הצמיחה שלנו ל-2022 ל-5.4 אחוזים (במידה ובפרסום הבא לא נראה עדכונים משמעותיים). הנתון ממשיך לתמוך בחוזקו של השקל בטווח הבינוני-ארוך ובהעלאת דירוג האשראי של ישראל.

מדד המחירים הגיע ל-3.1 אחוזים. יחד עם זאת התחזית שלנו ל-12 המדדים הבאים נותרה 2.2 אחוזים.

מדד המחירים לינואר הפתיע כלפי מעלה ועלה ב-0.2 אחוז. עלייה חדה במחירי המזון (המס על משקאות ממותקים, עלייה במחירים במסעדות) לצד המשך עלייה במחירי המכוניות היו התורמים העיקריים לכך. העלייה קוזזה עם ירידה עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה (מינוס 5%). סעיף הדיור עלה ב-0.1 אחוז, בעיקר בשל עלייה בהוצאות הנלוות. אך החלק העיקרי במדד הדיור (חוזי שכירות חדשים) התמתן ל-2.8 אחוזים. ב-12 החודשים האחרונים האינפלציה חצתה את הגבול העליון של יעד בנק ישראל והגיע ל-3.1 אחוזים ולהערכתנו, היא עוד תמשיך לעלות בחודשיים הקרובים, בעיקר בשל העלייה החדה במחירי הדלק והחשמל שיבואו לידי ביטוי במדד פברואר שיעלה ב-0.4 אחוז. יחד עם זאת התחזית שלנו ל-12 המדדים הבאים נותרה 2.2 אחוזים.

מחירי הדירות עלו ב 1.5 אחוזים (בין אמצע נובמבר לאמצע דצמבר) ו-11.3 אחוזים ב-12 החודשים האחרונים. הרבה גורמים עדיין תומכים במחירי הדירות, אך העלייה החדה בתשואות מתחילת השנה תבוא לידי ביטוי בעלייה מקבילה בריביות למשכנתאות (בדומה לנתונים הזמינים יותר מארה"ב), וזו תמתן את הביקושים. זאת בנוסף לגידול החד בהשקעות לבנייה במחצית השנייה של 2021, דבר שתומך בגידול במלאי הדירות.


בעולם

אירופה וארה"ב כבר אחרי האומיקרון - הנתונים הטובים תומכים בעליית ריבית

האינפלציה בבריטניה המשיכה לעלות ל-5.5 אחוזים בינואר ואם לא נראה ירידה חדה במחירי האנרגיה, היא תחצה את קו ה-7 אחוזים בעוד חודשיים בעקבות העלייה הדו-ספרתית במחירי החשמל וסיום ההפחתה הזמנית במע"מ על שירותי הארחה. עליית המחירים לצד המשך השיפור בנתוני שוק העבודה יובילו את הבנק להעלאת ריבית נוספת בעוד 3 שבועות (17 במרץ).

הנתונים מתחילת השנה ממשיכים להראות על דעיכת "גל" האומיקרון בארה"ב ובאירופה ועלייה מחודשת בפעילות. בארה"ב המכירות הקמעונאיות עלו ב-3.8 אחוזים בינואר יותר מהצפי, העלייה החודשית המהירה ביותר מזה 10 חודשים. בגוש האירו מדדי מנהלי הרכש הראשוניים לפברואר היו טובים מהצפי כאשר המדד עלה ב-55.8 נקודות, בעיקר בשל שיפור בסנטימנט חברות השירותים לאור הירידה בתחלואה וההקלה בהגבלות.

בניגוד למערב - קצב אינפלציה נמוך יותר במזרח אסיה יאפשר לשמור על מדיניות מוניטרית מרחיבה.

בעוד האינפלציה ממשיכה לנסוק במרבית מדינות המערב, בחלקים באסיה התמונה שונה כאשר חלק מההסבר נעוץ בהעדפות התזונה. מחירי החיטה והתירס עלו בכ-50 אחוזים מתחילת 2021 והם מהווים חלק משמעותי מתשומות המזון באירופה ובארה"ב. לעומת זאת, באסיה האורז הוא הרכיב המרכזי בסל המזון ומחירו דווקא ירד במהלך 2021.

בסין האינפלציה ירדה יותר מהצפי ל-0.9 אחוז בעיקר בשל ירידה במחירי המזון (2% ללא מחירי המזון). במקביל, הירידה במחירי האנרגיה לאור צעדי הממשלה תרמו לירידה במחירים ליצרן ל-9.2 אחוזים ב-12 החודשים האחרונים. קצב גבוה, אך זהו החודש שלישי ברציפות של התמתנות ואם הדבר יימשך זה יאפשר לבנק המרכזי להמשיך ולהפחית את הריבית. גם ביפן האינפלציה ירדה ל-0.5 אחוז (0.8% בדצמבר) יותר מהצפי, דבר שיפיג חששות מכך שהבנק המרכזי יצטרך לאותת בקרוב על שינוי במדיניות.


נקודות מרכזיות

בארץ

בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי, אך הדגיש שבחודשים הקרובים יתחיל להעלות את הריבית בהדרגה.
הצמיחה ברבעון האחרון של 2021 הייתה חזקה בהרבה מהערכות המוקדמות והצמיחה בשנה כולה הייתה המהירה ביותר מאז 2000. הנתון ממשיך לתמוך בחוזקו של השקל בטווח הבינוני-ארוך ובהעלאת דירוג האשראי של ישראל.
מדד המחירים לינואר הפתיע כלפי מעלה והאינפלציה (3.1%) חצתה את הגבול העליון של יעד בנק ישראל. להערכתנו, היא עוד תמשיך לעלות, בעיקר בשל העלייה במחירי הדלק והחשמל שיבואו לידי ביטוי במדד פברואר אך תרד בהמשך השנה.
מחירי הדירות המשיכו לעלות לקצב דו-ספרתי ב-12 החודשים האחרונים. הרבה גורמים עדיין תומכים בהמשך המגמה, אך העלייה החדה בתשואות תבוא לידי ביטוי בריביות למשכנתאות וזו תמתן את הביקושים.
שוק העבודה ממשיך להשתפר. בינואר שיעור המשרות הפנויות נותר גבוה ושיעור האבטלה המשיך לרדת.

בעולם

בבריטניה האינפלציה עלתה ל-5.5 אחוזים והיא תחצה את קו ה-7 אחוזים בעוד חודשיים בעקבות העלייה הדו-ספרתית במחירי החשמל וגורמים נוספים. הדבר צפוי להוביל את הבנק להעלאת ריבית נוספת בעוד 3 שבועות.
הפרוטוקולים מהחלטת הריבית האחרונה בארה"ב הראו שחברי הבנק מתכוונים להעלות את הריבית בישיבה הבאה, אך לא היו איתותים לכך שהם מתכוונים להעלות בחצי נקודת אחוז.
בעוד האינפלציה ממשיכה לנסוק במרבית מדינות המערב, בחלקים באסיה התמונה שונה. בסין האינפלציה ירדה יותר מהצפי בעיקר בשל ירידה במחירי המזון. במידה ותימשך הירידה במחירים (גם ליצרן) הדבר יאפשר לבנק המרכזי להמשיך ולהפחית את הריבית.
גם ביפן האינפלציה ירדה ל-0.5 אחוז יותר מהצפי, דבר שיפיג חששות מכך שהבנק המרכזי יאותת בקרוב על שינוי במדיניות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  08-936-1736  |  info@talniri.co.il