TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

אי.ג'י.אר.אי: האסיפה הכללית אישרה פה אחד את קבלת הזכויות לרכישת המלון במנהטן


תמורת כ-205 מיליון דולר
מערכת טלנירי | 8/9/14, 13:08
בואו לדבר על זה בפורום ארה"ב
החברה תיכנס בנעליהם של אלכס ספיר ורותם רוזן, מנהלי קבוצת ספיר אורגניזיישן, אשר הינם בעלי השליטה (בעקיפין) בחברה לצורך רכישת המלון יחד עם המשקיע האמריקני ג'רארד גז

החברה גייסה בחודש אוגוסט כ-70 מיליון שקל בהנפקת זכויות ובהנפקת אג"חים לציבור

רכישתו המתוכננת של המלון הינה הנדבך הראשון להפיכתה של אי.ג'י.אר.אי, בהובלת בעלי השליטה החדשים, לחברת נדל"ן מובילה בארה"ב

אלכס ספיר, יו"ר החברה: "אנו מודים למשקיעים המוסדיים, ולמשקיעים מהציבור הרחב על התמיכה הגורפת לאישור העברת הזכויות בעסקה לידי אי.ג'י.אר.אי. בכוונתנו לפעול לקידום הוצאתה של העסקה אל הפועל, וזאת כדי לרכוש את בית המלון המפואר, הממוקם ברובע סוהו היוקרתי. אנו מעוניינים להפוך את אי.ג'י.אר.אי לחברת נדל"ן משמעותית הפועלת בשוק האמריקאי, וזאת תוך ניצול הידע, הניסיון והקשרים של ספיר אורגניזיישן.

האסיפה הכללית של חברת הנדל"ן אי.ג'י.אר.אי (EGRE) אישרה פה אחד, כולל כלל המחזיקים מקרב הציבור, את מימוש האופציה לקבלת הזכויות לרכישת בית מלון במנהטן תמורת כ-205 מיליון דולר.

החברה דיווחה בחודש יוני האחרון, כי אלכס ספיר ורותם רוזן, באמצעות ASRR מקבוצת ספיר אורגניזיישן מארה"ב, שהינם בעלי השליטה בחברה, התקשרו בהסכם, לפיו בכוונתה לרכוש בחלקים שווים, יחד עם המשקיע האמריקני ג'רארד גז (Gerard Guez), בית מלון בניו-יורק תמורת כ-205 מיליון דולר.

משפחת ספיר, באמצעות חברת ASSR Crosby (ASRR), שהוקמה לצורך ביצוע העסקה, ושנמצאת בבעלות אלכס ספיר ורותם רוזן (מנהלי קבוצת ספיר), העניקה לאי.ג'י.אר.אי אופציה להיכנס בנעליה לצורך ביצוע העסקה, ועתה, כאמור, אישרה האסיפה כללית את מימוש האופציה, ובמידה ויירכש המלון היא תהיה הבעלים של 50% מהזכויות בו.

בית המלון הנרכש הינו מלון מפואר, הממוקם בין הרחובות קרוסבי ולאפייט במנהטן, אשר ברובע סוהו בניו יורק, ומכיל כ- 260 חדרים, וכן אולמות כנסים ואירועים, ומסעדה. לצורך העסקה, הקימו ASRR וג'רארד גז חברה משותפת בשם Crosby 9, המוחזקת על ידם בחלקים שווים, שהעבירה לתאגיד הבנקאי, שהעמיד בעבר הלוואה לבית המלון, סכום של 10 מיליון דולר, וזאת כדי להבטיח את זכויותיה במלון. עם קבלת אישור האסיפה הכללית של בעלי מניות אי.ג'י.אר.אי, תעביר האחרונה לידי ASRR 5 מיליון דולר.

כדי לממן את חלקה בעסקה, ולמימון פעילותה השוטפת, גייסה אי.ג'י.אר.אי בחודש אוגוסט האחרון סכום של כ-70 מיליון שקל, בהנפקת זכויות של מניות, ובהנפקת סדרה של איגרות חוב לציבור המשקיעים בתל-אביב.

שותפה של אי.ג'י.אר.אי בעסקה, ג'רארד גז, הינו מיליארדר אמריקאי המתגורר בבוורלי הילס, והשולט באימפריית ג'ינס בינלאומית בעלת מותגים רבים, וכן המייסד של רשת המסעדות ובתי המלון בודהה בר.

השלב הבא אליו תשאף אי.ג'י.אר.אי להתקדם הוא להשלים את העסקה לרכישת המלון. ההסכם הנוכחי עליו חתמו ASRR Crosby וגז עם התאגיד הבנקאי הינו לרכישת הזכויות בבית המלון ולהפעלתו. בעלי המלון נקלעו לקשיים כספיים, ובהמשך לכך בית המשפט אישר לתאגיד הבנקאי לממש את הנכס. בהתאם להליך שסוכם, תתבצע מכירה פומבית של הזכויות בבית המלון על ידי בית המשפט. במידה ויוצע במסגרת המכירה מחיר הגבוה מהמחיר שהציעו ASRR ושותפה, תוכל אי.ג'י.אר.אי לבחור בין שתי חלופות- רכישת המלון בסכום של 205 מיליון דולר ובמקרה בו, על מנת להתחרות בהצעה מתחרה שתוצע במכירה הפומבית, ASRR תבחר להציע הצעה גבוהה יותר מסכום ההלוואה אשר הועמדה על ידי הבנק לטובת המלון, ASRR תרכוש את המלון בסכום של 205 מיליון דולר בתוספת סכום הפער החיובי בין סכום ההלוואה לסכום ההצעה הגבוהה), או לאפשר לצד ג' לרכוש את המלון ולהנות מרווח הנגזר מהפער החיובי, ככל שיהיה, בין סך של 205 מיליון דולר לסכום ההצעה הזוכה.

העסקה הנוכחית הינה נדבך ראשון במסגרת האסטרטגיה של בעלי השליטה ב-אי.ג'י.אר.אי לפתח את עסקיה בארה"ב. כיום מרוכזים עיקר נכסיה של אי.ג'י.אר.אי בארה"ב, וכן ברשותה נכסים בודדים בישראל ובגרמניה, אך החברה דיווחה לאחרונה במצגת שפרסמה על כוונתה להרחיב את הפעילות בארה"ב.

אי.ג'י.אר.אי (EGRE) הינה חברת נדל"ן ציבורית, הפועלת בעיקר בשוק בארה"ב. לחברה מספר נכסים ברחבי ארה"ב, וכן נכסים בגרמניה ובישראל. השליטה בחברה עברה בשנת 2014 לידי חברת ASRR, שבשליטת אלכס ספיר ורותם רוזן. מנכ"ל החברה הינו מר דני אבידן. החברה פועלת כיום כדי להרחיב את פעילותה בשוק בארה"ב.

בעלת השליטה באי.ג'י.אר.אי, חברת ASRR, בבעלות אלכס ספיר ורותם רוזן המנוהלת על ידי ה"ה הנשיא אלכס ספיר והמנכ"ל רותם רוזן, מנהלי קבוצת ספיר אורגניזיישן. ספיר חולשת על נדל"ן מניב בארה"ב, מרביתו במרכז מנהטן שבמדינת ניו-יורק, בשטח כולל של כ-6.5 מיליון רגל מרובע, ובשווי המוערך בכ-3 מיליארד דולר. הקבוצה צברה עוצמה רבה בשוק האמריקני בעקבות המשבר שפקד את השוק ב-2008, אז ניצלה הקבוצה שורה של הזדמנויות עסקיות שהניבו לה רווחיות גבוהה, ומיצבו אותה כאחת מהשחקניות המובילות בשוק הנדל"ן של ניו-יורק. מטה הקבוצה ממוקם בניו-יורק והיא מעסיקה כ-1,000 עובדים. ASRR מתעתדת לפתוח במהלך חודש אוקטובר 2014 את מסעדת היוקרה זומה, בהשקעה של כ-30 מ' דולר.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il