TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

"תעשיית הבנקאות תהיה זקוקה להון נוסף להתמודדות עם בעיית האשראי "


Royal Bank of Canada
בתמיר פישמר/RBC בודקים מה משמעותה של תוכנית ההצלה האמריקאית לגבי תעשיית הבנקאות
מערכת טלנירי | 22/9/08, 14:55
בואו לדבר על זה בפורום ארה"ב
ונתחיל בשורה התחתונה: תעשיית הבנקאות תהיה זקוקה להון נוסף על מנת להתמודד עם כל בעיות האשראי. כל עולה מניתוח שעשו ב-RBC לתוכנית ההצלה של הממשל האמריקאי. להלן סקירה שפרסמו:
דרישת 700$ מיליארד: האוצר האמריקאי העביר בקשה לרכישת הנכסים הגרועים מידי מוסדות פיננסיים בארה"ב ומידי זרים בעלי אחזקות משמעותיות. התכנית תובא לאישור הקונגרס במהלך השבוע.
הנכסים הצפויים להימכר: הרכישות ממוקדות בנכסים הנוגעים למשכנתאות מגורים ועסקים, אשר עשויים לכלול מכשירי MBS והלוואות. לשר האוצר יהיה שיקול הדעת, יחד עם נגיד הפד, לרכוש נכסים אחרים אם יראו הכרח בכך לייצוב השווקים הפיננסיים.
ניהול רכישת הנכסים: הנכסים ינוהלו בידי מנהלי השקעות פרטיים על פי הנחיות האוצר להשגת יעדי התכנית. למשרד האוצר יהיה שיקול דעת מלא בניהול הנכסים כמו גם בשימוש בזכויות הניתנות בקשר לרכישת נכסים אלו.
דרושים פרטים נוספים: אף שהמשקיעים זכו לקבל את פרטי המפתח של התכנית, נתונים נוספים דרושים על מנת לקבוע כמה מוצלחת תהיה בסופו של דבר התכנית לשווקים הפיננסיים. אחד הפרטים הקריטיים של התכנית לא נחשף באופן מספק – באיזה מחיר ירכוש האוצר את הנכסים הבעייתיים? האם עול ההפסדים ייפול על כתפי המוסד שהנפיק את הנכסים בכך שהאוצר יקנה אותם במחיר השוק הנוכחי או שהנטל יושת על משלמי המיסים כאשר הממשל ירכוש את הנכסים במחיר גבוה משווי השוק?
קרנות נאמנות כספיות זוכות לביטוח: בסוף השבוע שעבר, במאמץ לעצור את קריסת הקרנות הכספיות, יצר משרד האוצר האמריקאי תכנית ביטוח זמנית לתעשיית הקרנות הכספיות (Money-Market). לשנה הקרובה, התכנית תבטיח הן את הקרנות הקמעונאיות והן את המוסדיות. הקרנות מצידן יידרשו לשלם עמלת השתתפות בתכנית הביטוח.
• השפעת תכנית האוצר על הבנקים:
התכנית עוסקת בקריסת בועת הנכסים, לא במחזור האשראי: משבר האשראי אותו אנו חווים כיום נולד מהתפוצצות בועת הנדל"ן למגורים, בשונה ממיתון מסורתי. מיתון מסורתי היה מוליך לבעיות אשראי קשות יותר לתעשיית הבנקים.
מניות הבנקים צפויות לעלות בשיעור צנוע בטווח הקצר: נצפה כי מניות הבנקים ייסחרו בטריטוריה שלילית בימים הקרובים והמשקיעים "יקנו לאור שמועות ויימכרו בעקבות חדשות". לטווח הארוך יותר אם תצליח התכנית היא תאיר פנים למניות הסקטור.
תוצאות בלתי צפויות: המחירים שישולמו עבור הנכסים הגרועים עשויים בסופו של דבר לספק לשווקים מחיר הוגן עבור הנכסים הקשים לתמחור, הצלחת התכנית בסופו של דבר תהיה תלויה במספר המשתתפים ובשאלה אם מחירי השוק יובילו לייסוף או פיחות בערכי הנכסים במאזני החברות בתעשייה.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il