TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

סקירה יומית: 31.10.2012


אילוסטרציה - גרף טכני
השוק האמריקאי ינסה לחזור לשגרה,זירה מקומית – מגיבים להחלטה של בנק ישראל
מערכת טלנירי | 31/10/12, 08:49
בואו לדבר על זה בפורום ארה"ב
הסקירה נכתבה על ידי חזי ינושבסקי,ראש מחלקת מחקר ATRADE

יום אחרי שנגיד בנק ישראל הפתיע עם הפחת הריבית, המדדים המקומיים רשמו עליות שערים נאות. מדד ת"א 25 זינק ב-0.79% וסגר את יום המסחר באזור ה-1209 נקודות. מחזורי המסחר בשוק המקומי היו נמוכים מהרגיל, זאת על רקע העובדה שלא יתקיים מסחר בוול סטריט זה היום השני ברציפות.

ביום שני האחרון, בנק ישראל הוריד במפתיע את שיעור הריבית ב- 0.25% לרמה של 2%, בניגוד לצפי שעמד על הותרת הריבית על כנה. במקביל, בנק ישראל ממשיך להילחם בזינוק בעליה במחירי הדיור, והטיל מגבלות חמורות על המשכנתאות. מעתה, רוכש דירה להשקעה יאלץ להעמיד הון עצמי של 50% מערך הדירה, והבנקים לא יוכלו לתת הלוואות העולות מעל 50% מערך הבית. מחוסרי דיור יוכלו לקחת משכנתא שלא תעלה על 75% מערך הבית.

בזירת המט"ח, הדולר לא הצליח לשמור על המומנטום החיובי וסגר את יום המסחר מתחת ל-3.90, דבר אשר עלול לערער את ביטחונם של המשקיעים המעוניינים להיכנס לפוזיציות לונג חדשות. ממוצע נע 200 העובר ב- 3.86 אמור לבלום כל ניסיון ירידה, על מנת שהתרחיש השוורי שלנו אכן יתממש.


זירה בינ"ל – מצפים לפתיחה חיובית בוול סטריט

המדדים המובילים בוול סטריט צפויים להיפתח היום אחרי יומיים שלא התקיים מסחר בשל סופת "סנדי" אשר גרמה לנזקים כבדים בעיר הגדולה. על פי הדיווחים האחרונים, נהרגו בסופה כ-50 בני אדם והנזקים הכספיים צפויים לעבור את ה-20 מיליארד דולר. למרות שהשוק האמריקני יחזור לשגרה, עדיין כדאי לזכור כי מיליוני אנשים יהיו מנותקים מחשמל בימים הקרובים והתחבורה הציבורית תהייה מושבתת לפחות עוד 3 ימים. למרות הנזק הכלכלי העצום, סופת "קתרינה" אשר פקדה את ארה"ב בסוף חודש אוגוסט 2005 שומרת על המקום הראשון בתור הסופה שגרמה לנזקים הכלכליים הגדולים בהיסטוריה.

המדדים באירופה סגרו את יום המסחר בעליות שערים נאות. המשקיעים שאבו עידוד מנתון התמ"ג של ספרד אשר הצביע על כך שהכלכלה הרביעית בגודלה בגוש האירו התכווצה "רק" ב-0.3% לעומת הצפי להתכווצות ב-0.4%. שיעור הבלתי מועסקים בגרמניה עלה ל-20000 איש בחודש אוקטובר, כפול מהתחזיות שניבאו פיטורים של 10000 איש.

בארה"ב, מדד מחירי הבתים של קייס שילר, הבודק את המחירים ב- 20 הערים הגדולות של ארה"ב, רשם זינוק של 2%, מדובר בזינוק החד ביותר בשנתיים האחרונות.

היום כדאי לעקוב אחרי נתון התעסוקה המשוקלל של גוש האירו. על פי הערכות, שיעור האבטלה יישאר ללא שינוי ברמה של 11.4%. כל נתון שונה מהצפי עשוי להוביל לתנודתיות חדה בצמדי האירו. המכירות הקמעונאיות בגרמניה צפויות לרשום עלייה של 0.4%.


זמן קצר אחרי חידוש המסחר בוול סטריט יפורסם מדד מנהלי הרכש של שיקגו. הנתון צפוי להצביע על התרחבות של סקטור היצור אחרי חודש שבו נרשמה התכווצות. הנתון צפוי לרשום קריאה של 51 נקודות לעומת 49.7 נקודות שנרשמו בחודש קודם. נזכיר כי נתון מעל 50 נקודות מעיד על התרחבות הסקטור ואילו נתון מתחת ל-50 מעיד על התכווצות.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il