TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

סקירת FXCM: הדולר עשוי להמשיך בטווח הבינוני להתחזק מעל לרמה של 4.2 שקל‎


FXCM
הגורמים שהביאו להיחלשות השקל עד כה עדיין קיימים אך התחזקות הדולר בטווח הארוך עשויה להיתקל בתיקון טכני, בהמשך לסנטימנט החיובי בשווקים העולמיים בימים האחרונים. התמריץ עבור הספקולנטים לעצור ולממש רווחים כעת גדל וייתכן כי נראה פסגה ברמות המחיר הנוכחיות (4.02-4.04) ותחילת תיקון כלפי מטה
מערכת טלנירי | 19/7/12, 10:27
בואו לדבר על זה בפורום ארה"ב
מחלקת המחקר של FXCM ישראל

הדולר פרץ אתמול את המחסום הפסיכולוגי של רמת ה-4 שקלים, אולם חשוב לשים לב שבמקביל קיים פער בין המסחר בדולר המקומי לבין המסחר בדולר העולמי.

ניתן למנות סיבות רבות לחולשתו היתרה של השקל: ההיחלשות הכלכלית, הגדלת הגירעון, הורדות הריבית של בנק ישראל והצמצום בפער התשואה לטובת השקל, שוק מניות המקומי המקרטע, אי הוודאות הפוליטית והגיאופוליטית, הירידה במדד המחירים אצלנו והספקולציות על הפחתות ריבית נוספות. בסופו של דבר, כל הגורמים הללו ימשיכו להחליש את השקל אל מול הדולר בטווח הבינוני, ואף עשויים להביא את שער החליפין לרמות של 4.2 ומעלה.

בדרך כלל, ישנה קורלציה גבוהה מאוד בין המסחר בדולר בשוק המט"ח המקומי לבין המסחר העולמי בדולר.

עם זאת כדאי לשים לב שבימים האחרונים חל פיצול חד ובלתי שגרתי, לשני כיוונים מנוגדים, בין התנועה של הדולר-שקל לבין התנועה של הדולר בעולם. בעוד הדולר בעולם נחלש אל מול מטבעות כמו האירו, השטרלינג והדולר האוסטרלי, על רקע הסנטימנט החיובי בשוקי ההון, הוא דווקא התחזק אל מול השקל, ואף קבע שיא ופרץ את המחסום הפסיכולוגי של 4 שקלים.

זוהי מעל לכול עדות מדאיגה להיחלשות הכלכלית של ישראל ולהרעה בסנטימנט כלפי השקל.

ואולם, בטווח הקרוב, בסופו של דבר הפיצול בין הדולר המקומי לדולר העולמי הינו זמני בלבד, ואנחנו צפויים לראות התיישרות או התמתנות. אם יימשך הסנטימנט החיובי בשווקים העולמיים, בהמשך לימים האחרונים, הדולר צפוי לאבד מכוחו גם אל מול השקל. כעת, לאחר שהשוק השיג את היעד מעל 4 שקלים, התמריץ עבור הספקולנטים לעצור ולממש רווחים יגדל וייתכן כי נראה פסגה ברמות המחיר הנוכחיות (4.02-4.04) ותחילת תיקון כלפי מטה. תיקון שכזה אמור להוביל את שער החליפין שוב מתחת לרף 4, ולו באופן זמני.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il