TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה באוקטובר ב-0.3%


פסל החירות
רונן מנחם מבנק מזרחי מעריך כי המדד הנמוך ישאיר את הריבית בארה"ב נמוכה עוד זמן רב
מערכת טלנירי | 18/11/09, 15:49
בואו לדבר על זה בפורום ארה"ב
מדד המחירים לצרכן בארצות הברית עלה 0.3% בחודש אוקטובר, בהשוואה לעלייה בת 0.4% לפי ההערכות המוקדמות.
המדד ללא מוצרי מזון ואנרגיה, או מדד הליבה, עלה 0.2% בתקופה זו, שעה שכלכלנים העריכו כי תירשם בו עלייה בת 0.1%.
ב-12 החודשים האחרונים עלה מדד זה ב-%1.7, כנגד עלייה בת 1.5% בחודש הקודם. נתון זה חשוב, משום שהוא מוכיח שגם בניכוי הירידה בשיעור %18% בתעריפי הדלקים בשנה האחרונה, סביבת המחירים בארצות הברית אינה גבוהה.
רונן מנחם מנהל היחידה לאסטרטגיה והשקעות בבנק מזרחי מעריך במבט קדימה כי בחודשים האחרונים מסתמנת לכאורה עליית מחירים הדרגתית. ניתן לציין שתי אינדיקציות לכך:
• לפי מדדי מנהלי הרכש, הן בתעשייה והן בשירותים, מסתמנת עלייה בתעריפי חומרי הגלם, שהיא תוצאה הן של הירידה בשער הדולר כנגד מטבעות הסחר של ארצות הברית והן של הקפיצה במחיר הנפט והמתכות התעשייתיות בחודשים האחרונים.
• מדד המחירים ליצרן, המהווה אינדיקציה לעליות המחירים בקנה, רשם ירידה בת 2% ב-12 החודשים האחרונים, אך זהו קצב נמוך בהרבה מהירידה שהייתה בו במחצית השנה האחרונה, ששיעורה נע בין 4% ל-7%. כמו כן, בתשומות הייצור ובחומרי הגלם הייתה, בחודש האחרון, עלייה של ממש.
נתונים אלה מקבלים חיזוק מעלייה בקצב שנתי בשיעור 3.7% במדד המחירים לצרכן בשלושת החודשים האחרונים.
אולם, הבנק הפדראלי אינו מוטרד, עתה, מסוגיית המחירים. בהודעת הריבית האחרונה, שנכתבה ב-4/11, נאמר שניצולת המקורות נמצאת בחסר, נתון שידכא כל דחף לעליית מחירים ויתיר את סביבת המחירים לטווחים ארוכים יותר ללא שינוי. כתוצאה, קצב האינפלציה יהיה נמוך תקופה לא קצרה.
לעת עתה, הנתונים תומכים בגישה זו:
• מדד המחירים של ההוצאה הצרכנית, שהוא המדד החביב על הבנק הפדראלי, עלה 1.6% בלבד ב-12 החודשים האחרונים (ללא מוצרי מזון ואנרגיה). קצב זה פוחת בעקביות זה 5 חודשים.
• חולשת המחירים מתבטאת בכל סוגי ההוצאות – מוצרים מתכלים, מוצרים בני קיימא ושירותים (בהם הייתה עלייה בת 1% בלבד בשנה האחרונה), נתון המצביע בברור על כך שמדובר בירידה רוחבית באופייה.
• בנוסף, ניתן להצביע על כך שבשלושת החודשים האחרונים עלה מדד הליבה 2% ולכן לא מסתמנת לעת עתה תפנית שלילית כלשהי.
לסיכום, הגם שהבנק הפדראלי צריך להותיר עין אחת פקוחה, הדרך להמשיך לתמוך בפעילות הכלכלית באמצעות הותרת הריבית ברמתה הנמוכה יוצאת הדופן, פתוחה לפניו.
נראה, לפיכך, שהריבית תישאר נמוכה בחודשים הבאים.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il