TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

נתוני התעסוקה בארה"ב: במזרחי מרוצים שקצב איבוד המשרות מתמעט


ארהב
רונן מנחם, מנהל היחידה לאסטרטגיה בבנק מזרחי סוקר את נתוני האבטלה האמריקאית
מערכת טלנירי | 4/9/09, 15:44
בואו לדבר על זה בפורום ארה"ב
מספר המשרות בארצות הברית הצטמצם ב-216,000 בחודש אוגוסט ושיעור הבלתי מועסקים עלה ל- 9.7%. יצוין, כי הציפיות היו לירידה גבוהה יותר בת 225,000 משרות ומאידך לשיעור בלתי מועסקים נמוך יותר: 9.5%. כמו כן תוקן הנתון בגין חודש יולי כך שהירידה במספר המשרות הייתה גבוהה ב-29,000 מכפי שדווח קודם לכן.

הנתונים אינם שונים משמעותית מההערכות המוקדמות, אך בכל זאת ניתן להתעודד מכך שהירידה במספר המשרות הולכת ומתמעטת. כמו כן, בשל תיקון נתוני החודש הקודם, השיפור הפעם הייה ניכר מכפי שהעריכו.

להערכתנו, הנתון אינו מפתיע, ובמבט לחודשים הקרובים, תימשך מגמת ההשתפרות בנתוני התעסוקה. זאת משום לאחרונה ניתן היה לחוש שיפור בהלך הרוח התעסוקתי, הן מצד המעסיקים והן מנקודת הראות של משקי הבית. כך, מדדי מנהלי הרכש בתעשייה ובענפי השירותים הצביעו על האטה בירידה בתעסוקה ומדד אמון הצרכנים הראה עלייה יחסית במספר משקי הבית שצופים עלייה במספר המשרות בחודשים הבאים. כתוצאה, גדל כוח העבודה האזרחי, המייצג משקי בית המחפשים באופן אקטיבי עבודה ומאמינים שביכולתם למוצאה.

כן ניתן לציין לחיוב את העלייה בשכר הממוצע לשבוע עבודה, המצטרף לנתוני הפריון המשופרים, עליהם דווח מוקדם יותר השבוע.

ניתן לומר שההידרדרות בשוק העבודה האמריקאי נבלמת, הגם שנתוני האבטלה, להבדיל מנתוני התעסוקה, יהיו האחרונים להתאושש, בשל שובם של משקי בית למעגל מחפשי העבודה. יחד עם הסימנים להתאוששות בסגמנטים חשובים בכלכלה, לרבות הבנייה למגורים, הדיור, ההזמנות ממפעלים והצריכה הפרטית, קרב הזמן שהבנק הפדראלי יידרש לשאלת העלאת הריבית.

אנו סבורים שהבנק הפדראלי אכן יתייחס לכך בהודעות הריבית הבאות, שתנוסחנה כך שהבלימה בהאטה הכלכלית תתפוס מקום בולט יותר.

לנוכח הפער המצומצם בין תשואות הפדיון על איגרות חוב של ממשלת ארצות הברית ל-6 ו-12 חודשים (0.2% ו 0.4%, בהתאמה), לבין הריבית (ששיעורה נע כבר 10 חודשים בין 0% ל 0.25%), ניתן לצפות לעלייה בעקום התשואה לפדיון, בהולכת הסדרות הקצרות יותר. הדבר יוביל, בחודשים הקרובים, להשתטחות עקום התשואה לפדיון.

לגבי הסדרות הארוכות יותר, אנו מעריכים שהאומדנים החדשים, הנמוכים יותר, לגבי הגירעון במונחי תוצר מקומי גולמי, שישרור בשנת התקציב הנוכחית ובשנה הבאה, יגבילו את העלייה בתשואות הפדיון.

לכך יש להוסיף את נתון הבלתי מועסקים, ששיעורו המוחלט, %9.7, ממשיך לגלם פער תוצר גבוה, המהווה בתורו בלם להיווצרות לחצים אינפלציוניים.

נתון התעסוקה תומך קלות בשער הדולר, ולכך יש להוסיף את ההחלטה שהתקבלה אתמול (ה') בגוש האירו, בדבר הותרת הריבית על כנה. ההחלטה לוותה בהתבטאות של הנגיד טרישה, לפיה מוקדם להדק את המדיניות המוניטארית, או הפיסיקאלית, בגוש.

עם זאת, הדולר האמריקאי נמצא חודשים ארוכים בזיקה שלילית לשוקי המניות, ולכך חשיבות רבה לגבי התוצאה הסופית:

אם שווקים אלה יגיבו, בימים הקרובים, בחיוב לנתון התעסוקה החדש, לא מן הנמנע שתירשם דווקא ירידה בשער הדולר, או שעלייתו תוגבל. מנגד, אם נתון זה, והנתונים החיוביים האחרים שפורסמו לאחרונה, יעוררו חשש מהעלאת ריבית קרובה מאשר מאוחרת, יגיבו שוקי המניות בשלילה, דבר שיתמוך בעלייה במטבע האמריקאי.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il