TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

אקסלנס


אקסלנס
החזרה להתחזקות השקל תיאלץ את בנק ישראל להפחית ריבית עוד השנה

אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, מעריך בסקירתו השבועית כי "החזרה להתחזקות השקל תיאלץ את בנק ישראל להפחית ריבית עוד השנה". לדברי כהנוביץ, "בנק ישראל לקח צעד גדול מכפי שנדמה כשהודיע על ביטול מתווה העלאות הריבית כשעשה זאת בצמוד לזינוק בשקל – נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, הראה שהוא נבהל בעיקר מהתחזקות השקל כשמיהר לצאת בהודעה מחוץ למועדים המתוכננים. ההודעה הצמודה להתחזקות השקל כרכה למעשה את שניהם יחד.


כעת יהיה לו קשה מאוד להסביר אי הפחתת ריבית במקרה של המשך התחזקות השקל, לאחר שלמעשה הכיר בכך שהתחזקות שלו מחייבת תגובה. המהלך מזכיר לנו את ההתקפלות של הפד בחודש ינואר מהעלאות הריבית, שפאואל ציין אז לאחר השתטחות חדה של עקום התשואות ונפילת ציפיות האינפלציה שהפד 'קשוב לשוק'. כך שחזרה של ציפיות האינפלציה לרדת ועקום תשואות שנותר שטוח לא הותירו לו הרבה ברירות. כך שלהערכתנו החזרה להתחזקות השקל מאלצת את בנק ישראל להפחית ריבית, עוד השנה".


כהנוביץ מציין עוד כי "שורה של בנקים מרכזיים בעולם צפויים להפחית השבוע ריבית, ביניהם אלה בניו-זילנד, הודו, הפיליפינים ותאילנד. היקף האג"ח העולמי בריבית שלילית זינק בשבוע שעבר למעל 14 טריליון דולר. כל עוד בנק ישראל יתעכב עם הפחתת הריבית, השתטחות העקום תימשך ותלמד על בלימת הכלכלה". כהנוביץ מוסיף כי "אינדיקציות נוספת כי הריבית השלילית פה כדי להישאר - עקום התשואות בגרמניה ירד כולו מתחת לאפס ולראשונה בנק גדול באירופה (UBS) הודיע שיתחיל לגבות ריבית שלילית מלקוחותיו הפרטיים הגדולים. בעקבותיו גם קרדיט סוויס הודיע שיבחן מהלך דומה".

כהנוביץ מתייחס גם למצב הכלכלה האמריקאית: "מודל ההסתברות למיתון של הפד של ניו-יורק, המסתמך על שיפוע עקום התשואות, הגיע ביוני לרמה של 32%, אך בעבר רמות כאלה הספיקו כדי ללמד על מיתון בסבירות קרובה יותר ל-100%. איננו מתיימרים לתזמן מיתונים ואין לנו כוונה לעשות כך גם הפעם ובמיוחד שאלה יכולים להימנע/להידחות ע"י פעולות פיסקליות או מוניטריות וכן ע"י מזל (למשל מציאת נפט). מה שכן ניתן להגיד בוודאות גבוהה זה לכשהמיתון הבא יתחיל, הוא יהיה כנראה אחד הארוכים בהיסטוריה, זאת כשלבנקים מרכזיים בעולם ולממשלות אין כיום כלים משמעותיים לתמרץ את הכלכלה".

ביחס לשוק הנדל"ן האמריקאי, מציין כהנוביץ כי "עליית מחירי הנדל"ן בארה"ב ממשיכה להיבלם ובמגמה הנוכחית תהפוך לשלילית עוד השנה. במקרה כזה סביר שנראה את הציפיות להפחתת ריבית מקצינות. בשבוע שעבר פורסם בארה"ב מדד קייס שילר למחירי הנדל"ן ב-20 הערים הגדולות בארה"ב. המדד לימד על המשך מגמת ההתמתנות בקצב עליית המחירים, לשינוי שנתי של 2.39%, הנמוך מאז 2012. אם קצב ההתמתנות הנוכחי, שהחל במרץ 2018, ימשך אז כבר בסוף השנה / תחילת 2020 מחיר הבתים הממוצע בארה"ב יעבור לירידה. כבר כעת בולטים מחירי הבתים בסיאטל שרשמו מאז מאי 2018 ירידה של 1.2%. רבים מקווים שבחודשים הקרובים נראה את השפעת ירידת התשואות דוחפת בחזרה את המחירים להאצה, כיוון שנדל"ן לא רק מהווה רק חלק משמעותי מליבת הכלכלה והאינפלציה אלא משפיע גם על אפקט העושר".



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il