TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

משרד החקלאות וביטחון המזון יעניק תמיכות בסך כ-65 מיליון ₪ בשנה

המתווה שהושג בסיכום בין-משרדי בין משרד האוצר למשרד החקלאות בתמיכת ארגוני החקלאים, ישלים את המעבר ממכסי מגן לתמיכות ישירות ויבטיח יציבות ארוכת טווח למגדלים ולענף

משרד החקלאות וביטחון המזון ומשרד האוצר בתמיכת ארגון מגדלי הדגים והתאחדות חקלאי ישראל, הגיעו לסיכום תקדימי שייצר אופק חדש וארוך טווח לענף גידול דגי המאכל. במסגרת הסיכום המשרד יעניק תמיכות בהיקף של כ-65 מיליון ₪ בשנה, מתוכם, 40 מיליון ₪ למגדלי האמנון, הקרפיון והבורי ו-25 מיליון ₪ למגדלי דגי האיכות כמו הדניס, הלברק, הבאסים והברמונדי.


בתוך כך, המשרד יעניק מענקי השקעות נרחבים לענף ותמיכה במחקר ופיתוח וחדשנות טכנולוגית שיווק וקידום מכירות. המהלך מגבש לראשונה את כלל ההסכמים הקודמים למסגרת אחת כוללת, ומבטיח יציבות ותמיכה קבועה למגדלים, שתימשך לטווח הארוך ותעניק ודאות כלכלית לענף כולו.

ההסכם משלים את המעבר של הענף מתמיכות עקיפות באמצעות מכסי מגן, למתווה של תמיכות ישירות למגדלים. בהתאם לכך, מגדלי האמנון, הקרפיון והבורי יהנו מתמיכות בסך 40 מיליון ₪ בשנה בשנים 2029-2026, ובסך 35-25 מיליון ₪ בין השנים 2032-2030.


 במקביל, המכסים על דגים טריים מסוגים אלו, יופחתו בהדרגה בשלוש פעימות עד להסרה מלאה בשנת 2029. במסגרת המתווה בין השנים 2026-2032 דגים אלו יהנו מתמיכה ישירה לק"ג במתווה פוחת החל ב-3.5 ועד ל-2 ₪ לק"ג. כיום מגדלים בישראל כ-9,000 טונות של דגים מסוג זה והם נחשבים אהובים, טריים ובריאים ומהווים חלק משמעותי מהצריכה המסורתית של דגים בישראל.

גם מגדלי דגי האיכות, הדניס, הלברק, הברמונדי והבאס, לצד דגים נוספים, ימשיכו להנות מתמיכות בסך 25 מיליון ₪ בשנה. בזכות ההסכם החדש, המגדלים יקבלו תמיכה ישירה גבוהה יותר על כל ק"ג דגים משווק.
החל משנת 2028, התמיכות יופחתו בהדרגה עד שנת 2032.


עוד נקבע בהסכם כי העודפים שלא ינוצלו מתקציב זה, יוסבו לתקציבי השקעות, וינוצלו ביעילות גבוהה יותר באופן שיאפשר את פיתוח וצמיחת הענף, רכישת טכנולוגיות מתקדמות, שימור הסביבה ושילובם של חקלאים חדשים בגידול דגי איכות בים וביבשה. כיום מגדלים בישראל כ-3,500 טונות דגי איכות.

לראשונה, המתווה מבטיח אופק ארוך טווח וקובע תמיכה קבועה וללא הגבלת זמן בענף לצד הורדת המכס הקבועה, לפי הסיכום גם לאחר שנת 2032 תמשיך תמיכה של לפחות 25 מלש"ח בענף הדגים.

במבט כולל, מגמות הצריכה בשוק מדגישות את חשיבות המהלך. בעשור האחרון, בין השנים 2014 ל-2024, עלתה צריכת הדגים בישראל ב-67%. עם זאת, העלייה נבעה כמעט כולה מיבוא שזינק ב-87%, בעוד הייצור המקומי ירד ב-35%. כיום רק כ-7% מהדגים שהישראלים צורכים מגודלים בארץ, לעומת כ-16% לפני עשור. במקביל, היבוא הגיע ל-93% מהשוק, כאשר הסלמון והאמנון הם המינים העיקריים המיובאים.

הנתונים ממחישים את החשיבות של ההסכם החדש בחיזוק המגדלים המקומיים והייצור המקומי: מתן רשת ביטחון כלכלית מתמשכת וכלים שיאפשרו צמיחה, תזונה בריאה, ביסוס של הענף המקומי כענף יציב התורם לביטחון המזון של מדינת ישראל וחתירה להורדת מחירים ויוקר המחיה.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il