TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

ביקושי יתר משמעותיים בהנפקת איגרות החוב של מנרב


מנרב
החברה זכתה לביקושים גבוהים בסך כ-750 מיליון שקל בשלב המוסדי של הנפקת אג"ח ד'; מגדילה את הגיוס מ-200 מיליון שקל ל-350 מיליון שקל
לאור הביקושים הגבוהים, השלב המוסדי ננעל בריבית של כ-1.57% במח"מ של כ-6 שנים

פיני דקל, מנכ"ל קבוצת מנרב: "אנו מודים לגופים המוסדיים על הבעת האמון במנרב, כמתבטא בהיקף הביקושים הגבוה במכרז המוסדי והאיכות הגבוהה של הגופים המוסדיים שהשתתפו במכרז, וכל זאת על רקע קולות המלחמה בגיזרה הרוסית ועלייה בציפיות סביבת הריבית בישראל ובעולם, אשר מגדילים את אי הוודאות בשווקים.
ממועד העברת השליטה במנרב לפני כחצי שנה, לקבוצה בראשות אסנס פרטנרס, מיושמת במנרב תוכנית מפנה אסטרטגית אשר מטרתה לחזק את מעמדה העסקי והתחרותי של החברה וכן להביא לשיפור בביצועים התפעולים של החברה. אני מעריך כי תוצאות המהלכים אותם אנו מבצעים יבואו לידי ביטוי בתוצאות החברה בטווח הקצר עד הבינוני.
הנפקת האג"ח שביצענו הינה מהלך פיננסי אסטרטגי משמעותי אשר אמור לאפשר לחברה ליישם בצורה מיטבית את התוכנית האסטרטגית, לאפשר הארכת מח"מ ההתחייבויות הפיננסיות וכן לחזק את הגמישות הפיננסית של החברה. "

קבוצת מנרב, שמאז אוגוסט האחרון נמצאת בבעלות קבוצת משקיעים בראשות אסנס פרנטרס, השלימה בהצלחה מרובה את השלב המוסדי בהנפקת אגרות חוב מסדרה ד' (סדרה חדשה). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ-746 מיליון שקל, כמעט פי 4 מהסכום המקורי שביקשה החברה לגייס (שעמד על כ-200 מיליון שקל). החברה בחרה לגייס כ-350 מיליון שקל בשלב זה, בכפוף לאישור חברת הדירוג.

לאור הביקושים הגבוהים, השלב המוסדי ננעל בריבית צמודה של 1.57%, נמוך משמעותית מריבית המקסימום שנקבעה במכרז שעמדה על כ-2.25%. האג"ח המונפק הינו ללא ביטחונות, למח"מ של כ-6 שנים עם שנתיים גרייס.

במסגרת ההנפקה הציעה החברה למשקיעים איגרות חוב צמודות מדד העומדות לפירעון ב-9 תשלומי קרן שווים בין השנים 2024-2032, עם תשלומי ריבית חצי שנתיים בכל אחת מהשנים 2022-2032. איגרות החוב מדורגות ע"י מדרוג בדירוג A2 עם אופק שלילי.


יעקב אקילוב, יועץ החברה לענייני מימון ושוק ההון שימש כיועץ בעסקה וליווה אותה באספקטים השונים, משלביה הראשונים.
לאומי פרטנרס חתמים, בניהולו של אליאב בר דוד הובילה את קונסורציום החתמים, אשר כלל גם את גופי החיתום: ברק קפיטל, רוסאריו, יוניקורן ואלפא ביטא.
עו"ד אמיר עסלי ועו"ד עדן הלפרט ממשרד ש.הורביץ טיפלו בהיבטים המשפטיים של העסקה.

קבוצת מנרב נמכרה אשתקד לקבוצת משקיעים בראשות אסנס פרטנרס, לפי שווי חברה של כ-750 מיליון שקל. בין המחזיקים בקבוצת מנרב נמנים גם מספר גופים מוסדיים ופיננסים מובילים משוק ההון הישראלי ובכלל זה לאומי פרטנרס, מגדל ביטוח וכלל ביטוח.
קבוצת מנרב פועלת בעיקר בענף הנדל"ן והתשתיות, הן בתחום הביצוע והן בתחום הייזום, לרבות: ביצוע עבודות קבלניות לבנייה ותשתיות במגזר הציבורי, העסקי והפרטי; זכיינות בשיטת ;B.O.T ייזום השכרה וניהול נכסים מניבים; ייזום אלפי יחידות דיור למגורים ברחבי הארץ ופעילות נדל"ן בארה"ב. פיני דקל מכהן כמנכ"ל הקבוצה מאז שנת 2011.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il