TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

התרופה שהצליחה להוכיח את שיעורי ההישרדות הגבוהים ביותר בסרטן ריאה

בשורה לחולי סרטן הריאה: במחקר שיוצג בכנס איגוד האונקולוגיה האמריקאי נמצא שכ-43% מחולי סרטן ריאה שטופלו בתרופה האימונותרפית "אימפינזי" שרדו חמש שנים לאחר תחילת הטיפול, ואצל יותר משליש המחלה לא התקדמה

התרופה שהצליחה להוכיח את שיעורי ההישרדות הגבוהים ביותר
במחקר שיוצג בכנס איגוד האונקולוגיה האמריקאי נמצא שכ-43% מחולי סרטן ריאה שטופלו בתרופה האימונותרפית "אימפינזי" שרדו חמש שנים לאחר תחילת הטיפול, ואצל יותר משליש המחלה לא התקדמה. על-פי הממצאים מדובר בשיעורי ההישרדות הגבוהים ביותר של תרופה אימונותרפית בסרטן הריאה – שנחשב לקטלני ומסוכן במיוחד – והטיפול נמצא כבר בסל התרופות בישראל.

בכנס האיגוד לאונקולוגיה האמריקאית ( (ASCOשייערך בתחילת יוני יוצגו תוצאות מרשימות של מחקר שעקב במשך יותר מחמש שנים אחרי חולים עם סרטן ריאה בשלב 3 (מחלה מקומית-מתקדמת). על פי הממצאים כ-43% מהחולים שקיבלו את התרופה "אימפינזי" נותרו בחיים לאחר חמש שנים מיום התחלת הטיפול ובקרב כשליש מהחולים שנטלו את הטיפול, המחלה נעצרה ולא התקדמה למחלה גרורתית מאז שסיימו את הטיפול. למעשה, התרופה הצליחה להוכיח את שיעורי ההישרדות הגבוהים ביותר בשימוש של אימונותרפיה לחולי סרטן ריאה.

במחקר השתתפו 713 חולים מ־26 מדינות ומ-23 מרכזים רפואיים ברחבי העולם. כלל המשתתפים במחקר אובחנו עם סרטן ריאה מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) בשלב 3 שלא ניתן לנתח אותם ולהסיר באופן כירורגי את הגידול מהריאה. כלל המשתתפים במחקר קיבלו טיפול בכימותרפיה ולאחר מכן הם חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות – קבוצה אחת קיבלה את הטיפול בתרופה "אימפינזי" (דורבאלומאב) וקבוצה שניה קיבלה תרופת דמה (פלסבו). החוקרים ביקשו לבדוק האם הטיפול התרופתי מצליח לעצור את התקדמות המחלה בטרם תהפוך לגרורתית והאם בקרב הקבוצה שקיבלה את הטיפול התרופתי יש שיפור בשיעור ההישרדות בהשוואה לקבוצה שקיבלה את תרופת הדמה.
ממצאי המחקר בהתייחס להישרדות החולים למשך חמש שנים – מדד מקובל ברפואה להצלחה בטיפול – היו יוצאי דופן: 43% מהחולים בקבוצה שקיבלה את הטיפול "אימפינזי" נותרו בחיים לאחר חמש שנים מאז החלו ליטול את התרופה, ול-33% מהחולים שקיבלו את הטיפול התרופתי המחלה נעצרה ולא התקדמה לשלב הגרורתי במשך כל אותם חמש שנים. מנגד, המחלה נעצרה רק אצל 19% מהחולים שטופלו בכימותרפיה ותרופת דמה. כמו כן, לא נמצאו הבדלים משמעותיים בתופעות הלוואי שדווחו על ידי המשתתפים בין הקבוצה שקיבלה את התרופה לזו שקיבלה את הפלסבו.

סרטן הריאה נחשב לקטלני ביותר. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי כשליש מכלל מקרי התמותה ממחלת הסרטן בעולם נגרמים בגלל סרטן הריאה. על פי הערכה, קרוב ל-1.6 מיליון איש ברחבי העולם מתים מהמחלה בכל שנה. בישראל, על פי רשם הסרטן הלאומי במשרד הבריאות, מאובחנים כ-2600 בני אדם עם סרטן ריאה ו-1800 נפטרים מהמחלה בכל שנה. הגורם העיקרי לתחלואה בסרטן ריאה הוא עישון, שאחראי לכ־80% מהמקרים.
שיעורי ההישרדות של סרטן הריאה שנחשב לאלים וקטלני במיוחד, נמוכים ורק כ- 20% מהחולים שורדים חמש שנים. ישנה חשיבות גבוהה לאבחון מוקדם של סרטן הריאה שכן בשלבים מוקדמים המחלה נחשבת ברת ריפוי, לרוב באמצעות ניתוח. עם זאת, מעל למחצית מן החולים המנותחים יחוו חזרת מחלה, לרוב בשנתיים הראשונות שלאחר הניתוח. בחולים שאינם נתיחים ישנה חשיבות לאיתור בשלב שאינו מפושט על מנת לנסות לרפא את המחלה או לעצור אותה למשך שנים. מכאן חשיבות המחקר החדש אשר מציג שיפור גם בהיבט ההישרדות הכוללת לחמש שנים וגם בהיבט עצירת מהלך המחלה של החולים.
התרופה אימפינזי קיבלה לפני מספר שנים אישור מה־FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) ונכללה בסל התרופות בישראל לחולי סרטן ריאה בשלב 3 החל משנת 2019. אימפינזי היא תרופה אימונותרפית כזו שפועלת על מערכת החיסון וגורמת לה לזהות את התאים הסרטניים ולהשמידם. הטיפול ניתן באמצעות עירוי לווריד במינון משתנה ממטופל למטופל.

קישור לפרסומים תוצאות המחקר באתר של ASCO:
https://meetinglibrary.asco.org/record/196819/abstract



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il