TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

עמלת פעילות במניות: החל מ-12 אג

מאמרים

סקירת השוק בארה"ב


פתיחה חיובית ל- 2009
אייל כרמי | 4/1/09, 10:24

יום המסחר הראשון של 2009 נפתח באופטימיות ועם צפי להמשך המגמה במהלך השבוע.
האופטימיות של תחילת 2009 מאוד חשובה לשינוי הסנטימנט השלילי בשווקים ואולי תפתח דלת לתיקון עולה במדדים בכל העולם.

ניתוח מאקרו כלכלה
נתוני המאקרו ממשיכים להיות שליליים כאשר עיקר הנתונים השליליים ניזונים משוק העבודה ומשוק הנדל"ן. נתוני המאקרו לא משפיעים על שוק המניות כאשר העיניים מביטות על השינויים בוול סטריט ובשיקום חברות ייצור הרכבים. באופן כללי יש סיבה לאופטימיות כאשר כל הקצוות מתחברים ויש היגיון לבלימה של המשבר במחירים הנוכחיים. רק אז נתוני המאקרו יחזרו לכותרות כאשר הנתונים החשובים ביותר הם נתונים על שוק העבודה ובעיקר אחוז הבלתי מועסקים.
יש חשיבות גבוהה לאישור תרחיש דפלציוני בכלכלת ארה"ב, עובדה אשר תזניק את מחירי האג"ח והמניות למעלה אשר מרגישים בנוח עם אינפלציה יורדת ואולי שלילית.

ניתוח שוק המניות
שוק המניות ביצע מהלך מעניין בשבוע האחרון שבו נוצר FALSE עם שבירה של רמת התמיכה ושורט סקוייז שבוצע ממש בחצי השעה האחרונה שאפשר למדדים לטפס מעבר לרמת התמיכה ולהוסיף ערך כ- 5 ימים ברציפיות. המדדים שברו את רמת ההתנגדות המשמעותית ונראה כי היעדים הם השיא לאחר בחירת ברק אובמה לנשיאות ארה"ב. המדדים חיוביים מאוד אולם יתכן תיקון קל שבו הקונים ימהרו לקנות והצפי הוא להמשך המגמה העולה ועד לסוף השבוע שבו אפקט ינואר יבוא לידיי סיום. ראה נספח – מומלץ מאוד.

ניתוח שוק האג"ח
שוק האג"ח הקצר מניב 0% תשואה למשקיעים כאשר שוק המניות בתחתית בסבירות גבוהה מאוד. רק שונאי הסיכון נמצאים באג"ח הממשלתי כאשר מחירי המניות שוות סיפרה אחת. כאשר הכסף יחזור למניות יש צפי לגל עולה מאוד חזק ודיי דומה לגל משנת 2002 ועד 2003 שבו המדדים עלו מעל 50% ומניות עלו מעל 500%. שוק האג"ח הארוך מיצה את הגל העולה ובהתאם לסקירה האחרונה. ביום שישי שוק האג"ח הארוך נפל כ- 2.5% במחזורי מסחר מאוד גבוהים. יש סימנים נוספים לתחתית  כאשר הכספים יופנו לשוק המניות משוק האג"ח.

ניתוח שוק החוזים העתידיים
שוק החוזים העתידיים מצביע על סנטימנט שלילי על מדד S&P 500 ונטראלי בשאר המדדים. מחזורי המסחר באג"ח ממשלתי ארוך עלו משמעותית כאשר מחזורי המסחר בממוצע 100 אלף חוזים כאשר ביום שישי היה מחזור של 21 מיליארד דולר בחוזה לפקיעה במרץ (!)
מדד ה- VIX  ממשיך להיחלש כאשר המוכרים ממהרים למכור אופציות PUT על מניות ומדדים.
הסנטימנט בשוק האופציות ממשיך להיות שלילי ורק מהלכים ארוכים בשוק המניות יצליחו לשנות את הסנטימנט.

ניתוח שוק הסחורות והמט"ח
מחיר הנפט מצא תחתית וטיפס 22% בשבוע האחרון (!) הנפט הוא הברומטר לשפל ולגאות בכלכלה. בלימה בירידה במחיר הנפט היא חיובית לכלכלה בטווח הארוך אך לטווח הקצר היא שלילית מכוון שהעליות במחיר הנפט ימנעו תרחיש של דיסאיפלציה בכלכלות בכל העולם.
מחיר הזהב והאירו הולכים יד ביד ושניהם מדשדשים בטווח מחירים צר. הדולר האמריקאי מאוד דומיננטי במיוחד כאשר מחירי האג"ח הממשלתי חוזירם לרדת. המשך מגמה בשוק האג"ח הממשלתי יצביעו על דולר מתחזק. הין היפאני סגר את שנת 2008 בעליה של 18% בעקבות המשבר, המשך התחזקותו של הין תמנע התאוששות כלכלית ביפאן כאשר הייצוא ימשיך להיפגע.
לכולם יש אינטרס לין נמוך ולדולר גבוה, שורט על הין נראה מעניין לטווח בינוני עם צפי להתאוששות כלכלית ואפילו פסיכולוגית בלבד.

סיכום
כל השווקים מאותתים על עליות נאות במדדים בוול  סטריט ובעולם כולו:
• החוזים על אג"ח הממשלתי יורדים במחזורי מסחר גבוהים.
• מחיר הנפט מתאושש במהירות.
• הין נראה כבשל לשורט
• מדד ה- VIX יורד בעקביות ומצביע על שינוי סנטימנט בשווקים.
• מדדי המניוצ פורצים רמות התנגדות קשות ונעים בביטחון לכיוון העולה.

תיק מניות לטווח ארוך:
AIG - ביטוח
C – בנק מסחרי
FNM – בנק למשכנתאות
SLW – כרייה של סחורה כסף
EXM - ספנות
AMD – טכנולוגיה - שבבים
ABK - ביטוח
HL  - כרייה של סחורה כסף
SIL - כרייה של סחורה כסף
AMKR  - טכנולוגיה - שבבים
DPTR – אנרגיה – זיקוק נפט

עדכון תיק מניות, נוספו מניות נוספות:   BAC ,  AAV  ,  IGR והשיקולים:
BAC – השלימה את הרכישה של מריל לימנץ בעיסקת מניות והפך לבנק הגדול ביותר בארה"ב.
AAV – מניית אנרגיה המחלקת דיבידנד קבוע נכון להיום 23% תשואת דיבדנד שנתית.
IGR -  מניית נדל"ן מניב המחלקת דיבידנד קבוע נכון להיום 16% תשואת דיבדנד שנתית.

בברכה.
אייל כרמי.
סוחר עצמאי בניירות ערך זרים וישראלים.
מנהל תיקים ומייעץ פיננסי ללא רישיון כמותר בחוק.
מאמן סוחרים בניירות ערך זרים וישראלים.
Trade Safe! – תוכנית אימון אישית להכשרת סוחרים בניירות ערך.
מרצה בסדנאות ובקורסים למסחר בניירות ערך לצורך הכנסה נוספת.
מפעיל שירות איתותים לבורסות ארה"ב.

 מעוניין/ת ללמוד לסחור, מחפש/ת הכנסה נוספת?
לפרטים נוספים:
   2199742 - 054

הכותב מחזיק בניירות ערך אשר הוזכרו דלעיל.
כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש של אייל כרמי.
______________________________________________________________
הכותב משקיע בניירות ערך שונים ולכן עשוי להיות לו עניין בחברות עליהן הוא כותב.
אין לראות בו משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
כל הפועל בהסתמך על  תוכנו אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו עקב פעולותיו.
______________________________________________________________


נספח

S&P 500- יומי



אג"ח ארוך – יומי



ין – יומי

טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד...

השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם


שם מלא*: ישוב:
טלפון*: דוא"ל:
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il