האנליסטים בלידר שוקי הון התחילו לסקר את נאוויטס עם המלצת קנייה ומחיר יעד של 120 שקל - 45% מעל המחיר הנוכחי בשוק: "הפוטנציאל העסקי הגלום בפעילותה של נאוויטס רחוק ממימושו"
נאוויטס נאוויטס פטר יהש -0.99% היא אחת מהמניות הטובות בבורסה בשנים האחרונות. בתוך שנתיים בלבד הצליחה שותפות הנפט בהובלת גדעון תדמור, לזנק פי חמישה בשוויה, והיא מוערכת כיום בכ-8.35 מיליארד שקל. הזינוקים בתקופה האחרונה מגיעים על רקע ההתקדמות להפקה במאגר שננדואה, שתדמור כבר הגדיר כ"משנה משחק" עבור נאוויטס, וגם "הדבר הגדול הבא" של נאוויטס, מאגר סי ליון שמצפון לאיי פוקלנד, מול חופיה של דרום ארגנטינה.
בלידר שוקי הון התחילו לסקר את נאוויטס ולמרות הזינוקים הם עדיין צופים לה אפסייד משמעותי: "לדעתנו, על אף כברת הדרך המשמעותית שעשתה השותפות בשנים האחרונות, אשר באה לידי ביטוי גם בעליות נאות במחיר המניה, הפוטנציאל העסקי הגלום בפעילותה של נאוויטס רחוק ממימושו", כותב גלעד בן צבי, אנליסט אנרגיה בלידר. "אנו צופים המשך מומנטום חיובי בפעילות השותפות, ומעריכים, כי הצמיחה החדה בתוצאות השותפות תספק רוח גבית לסנטימנט ולביצועים של המניה גם בעתיד".
נאוויטס - הכוכבת העולה של שוק האנרגיה
"מפרץ מקסיקו, ארה"ב, בו נאוויטס פועלת בין היתר, הינו אחד מהאזורים האטרקטיביים בעולם לתחום חיפושי הגז והנפט ואחראי לכ-5% מסך צריכת הגז של ארה"ב וכ-14% מסך צריכת הנפט של ארה"ב", כותב בן צבי. "המודל העסקי של השותפות מבוסס על השקעה בפרויקטים הנמצאים לקראת שלב ה-FID (קבלת החלטת השקעה סופית), אסטרטגיה זו מאפשרת כניסה לפרויקטים בשלבים מתקדמים יחסית עם רמת ודאות גבוהה לכדאיות הפרויקט, לוחות זמנים קצרים יותר תוך מיקוד בפרויקטים המאופיינים בתשואה גבוהה.
מאז הקמתה ב-2015, השותפות מציגה צמיחה עקבית ומהירה בצבר הפרויקטים, המפיק נכון להיום מעל 1 מיליון חביות נפט בשנה", מוסיף בן צבי. "השלמת ההקמה של פרויקט שננדואה במפרץ מקסיקו ברבעון השני של 2025 צפויה להוביל לקפיצת מדרגה בהיקף ההפקה ובתוצאות השותפות, כולל גידול להיקף הפקה של כ-21 מיליון חביות נפט בשנה, עם צפי ל-EBITDA של מעל 1 מיליארד דולר בשנה".
"השותפות ממשיכה לייצר מנועי צמיחה חדשים, כאשר הפרויקט המשמעותי הבא של השותפות הינו פרויקט סי-ליון, הנחשב לאחת מתגליות הנפט הגדולות בעולם, וצפוי להביא את השותפות לקפיצת מדרגה נוספת בהיקף ההפקה ב-2027, ולמצב את השותפות כשחקנית בינלאומית מובילה בתחום", מוסיף בן צבי.
ניצול הזדמנויות בשוק האנרגיה העולמי
"אחד הגורמים העיקריים לצמיחה המהירה של נאוויטס הוא יכולת ההנהלה לאתר תגליות מוכחות לקראת החלטת השקעה סופית על פיתוח ולרכוש זכויות משמעותיות מבלי להזדקק להשקעות הון גדולות", כותב בן צבי. "תהליך הפיתוח של נכסי נפט וגז הינו אחד מהתהליכים הארוכים ביותר בעולם העסקים, מהסקרים הסיסמיים ועד להפקה מהפרויקט.
במהלך שנים אלו, המפתחים נדרשים להשקיע הון רב בביצוע סקרים, קידוחי אקספלורציה, וקידוחי אימות נוספים. כמצופה מתהליך בסדר גודל כזה, חלק מהפרויקטים נופלים לפני הגעה לשלב החלטת ההשקעה הסופית. על פי הערכות, היקף הפרויקטים שמתחילים את תהליך הפיתוח ומגיעים לשלב ההפעלה המסחרית עומד על אחוזים בודדים".
"דוגמא ליכולות אלו אפשר לראות בפרויקט בקסקין - במהלך שנת 2017 השלימה השותפות את העסקאות לרכישת 7.5% מפרויקט בקסקין, אשר נמצא במפרץ מקסיקו", מוסיף בן צבי. "עד כניסתה של נאוויטס, הושקעו בפיתוח הפרויקט כ-1.1 מיליארד דולר והשותפות קיבלה את האחוזים בפרויקט בתמורה לגיוס מימון לפיתוח גם עבור המפעיל של הפרויקט. במהלך שנת 2019 הסתיימו כל עבודות הפיתוח של המאגר, ובחודש יוני 2019 הפרויקט התחיל את הפעלתו המסחרית".
"כמו כן, פרויקט הדגל של השותפות, שננדואה, אשר צפוי להתחיל את הפעלתו המסחרית ברבעון השני של 2025, נרכש גם הוא בצורה דומה, כאשר עד כניסתה של נאוויטס הושקעו בפרויקט כ-1.8 מיליארד דולר בעיקר בקידוחי אקספלורציה ואימות, ונאוויטס רכשה כ-53.1% מהפרויקט בתמורה לכ-1.8 מיליון דולר (בשנת 2021 מכרה כ-4.1% וכיום מחזיקה 49% מהפרויקט). על פי דוח תזרים המזומנים אותו פרסמה השותפות שווי המאגר נכון להיום נאמד בכ-3.9 מיליארד דולר, חלק השותפות", מוסיף בן צבי.
https://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/20013260
אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.