יש אחד בפורום, שיש לו אהבה ללהיחסם, אבל הוא המומחה אג"ח האמיתי. מכוון שהוא לא פה, אני אנסה להרחיב את ההתייחסות:
בכלליות - עקומת התשואה הינה עקומה אשר מייצגת את התשואה של אגרות החוב (ציר Y)לאורך זמן (ציר ה-X). אצלי העקומה "הפוכה" מאיך שמלמדים את זה בספרים\\/קורסים. אבל הנתונים נכונים. בעצם ניתוח של עקומת התשואה הינה ניתוח של אינדיקאטור כלכלי אשר מאגד בתוכו ערב רב של נתונים. לכן יתכן שלאותו אינדיקאטור יהיו מספר תאוריות וניתוחים, זאת כיאה לכל תחום כלכלי.
תאוריה אחת טוענת, כמו שאדגר טוען שזהו סימן רע. בעצם למשקיעים "נמאס" משוק המניות והם מפחדים מהתשואה במניות ולכן מוכנים להסתפק בתשואה נמוכה יותר ויותר אבל בטוחה. לכן הם רצים לאג"ח של ארה"ב. בעצם יש ביקוש רב לאג"ח. מכוון שההיצע קבוע - המחיר עולה. דבר זה מוריד את התשואה.
תאוריה נוספת - עלתה ע"י קרלטון ואוראל - הינה צפי להורדת ריבית. בעצם האג"חים הנמדדים הינם אג"חים בעלי ריבית קבועה. כאשר הריבית במשק משתנה הכדאיות של רכישה אג"ח קבוע משתנה. דבר זה משנה את המחיר. נניח הריבית במשק הינה 5% והריבית של האג"ח הינה 4% אז לא כדאי לקנות את האג"ח. מחירו ירד עד שהריבית שהוא יציע תיהיה 5% גם כן. אם הריבית במשק תרד ל-3% אז עכשיו הריבית של האג"ח הינה 5%. שווה לקנות אותו. מחירו יעלה והתשואה שהוא יתן תרד ל-3%.
אם אשתמש בדוגמה הזו על מנת לנתח תא הגרף, אנחנו אמורים לראות את כל האג"חים יורדים בתשואה. ולא רק סגמנט אחד של תשואות, כמו שאנו רואים.
אני רוצה להציע תאוריה אחרת. קצת דומה, קצת שונה. אבל קודם אסביר מה רואים בגרף - אנו רואים כי היום לעומת לפני חודש\\/שבוע התשואה של הסגמנט של 3 חודשים צלל ושל 6 חודשים צלל קצת פחות. שאר הסגמנטים נשארו פחות או יותר זהים. לדעתי דבר זה מקרין את הפחד קצר הטווח של המשקיעים. הם לא מוכנים להתחייב לטווח ארוך ולפספס את העליות אבל הם לא רוצים להיות עכשיו בשוק. חשוב לציין כי המצב לפני חודש - גרף שטוח כמעט הינו אינדיקאטור שלילי מאוד לכלכלה! גרף בצורה כזו הראה בעבר על כניסה למיתון בטווח של שנה \\/ שנה וחצי . הירידה האחרונה בעצם מהווה "תיקון" והחזירה את עקומת התשואה למצבה הקלאסי. תאוריה אחרת טוענת כי עקומה ישרה כמו שהיתה מהווה צפי לעליית ריבית. הירידה האחרונה מחזירה את הגרף למצב הקלאסי. (כלומר פחות מאמינים לעליית ריבית) אני אחיה לנצח! עד כה הולך לי לא רע... | |