TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > מחשבים וטכנולוגיה

מתחילים לנקות את החלל:


אסטרוסקייל
לוויין הניקוי של Astroscale שוגר בהצלחה לחלל: הראשון בעולם שידגים טכנולוגיות להצמדות לזבל חללי ולסילוקו
ה- ELSA-d- לוויין ניקוי החלל הראשון בעולם - שוגר בהצלחה ובימים הקרובים יחל להדגים את הטכנולוגיות שמאפשרות הצמדות לזבל חללי – כמו גם ללוויינים ׳טועים׳ והזזתם למיקום אחר בחלל. מנכ״ל Astroscale ישראל: משימת ניקוי הזבל החללי היא אחת המשימות הקריטיות ביותר עבור קהיליית משתמשי החלל

תל אביב. 23 במרץ 2021. לוויין ניקוי החלל ELSA-d (End-of-Life Services Astrosclae Demonstrator) של Astroscale Holdings Inc. (Astroscale), מובילת השוק בתחום הקיימות בחלל, הגיע ליעדו בחלל, לאחר ששוגר בהצלחה משדה השיגור בייקונור שבקזחסטן על גבי משגר סויוז, ובימים הקרובים יחל במשימותיו המורכבות.

ה- ELSA-dהוא הלוויין הראשון בעולם שיצא למשימה מסחרית ראשונה להוכחת התכנות של טכנולוגיות הליבה הדרושות להצמדות לזבל חללי וסילוקו מהמסלול. ELSA-d מורכב משני לוויינים: לוויין שירות (~ 175 ק"ג) ולוויין ׳לקוח׳ (~ 17 ק"ג) שמדמה פסולת חלל, ששוגרו צמודים יחדיו. לוויין השירות פותח בכדי להסיר בבטחה חלקי פסולת חלל מהמסלול והוא מצויד בטכנולוגיות שמאפשרות לאתר ולהתחבר בבטחה לחפצים הנעים בחלל באמצעות מנגנון עגינה מגנטי.

במהלך הבדיקות שיבוצעו בגובה 550 ק״מ, תודגם הצמדות בחלל בין שני הלוויינים כשהם מיוצבים, ולאחר מכן ישוחרר לוויין המטרה, הוא יסוחרר ויגולגל (tumbling) ושוב, יתבצע ניסיון להתחבר אליו. זוהי משימה קשה במיוחד שמעולם לא נוסתה בחלל, הכרוכה בתמרונים מורכבים להשוואת המהירות הזוויתית המרחבית של שני הלוויינים.

״צוות הקרקע שלנו שיושב בבריטניה כבר יצר קשר עם ה- ELSA-dוכל הבדיקות הראשוניות משביעות רצון״, אמר סייטה איזוקה, מנהל המשימה. ״אנו מצפים כעת לעבור לשלבים הבאים בהדגמה הטכנולוגית״.

לדברי נובו אוקאדה, מייסד ומנכ״ל Astroscale, בזמן הפגנת היכולות פורצות הדרך של ה- ELSA-dבסילוק זבל חללי, המערכת תדגים בפועל ותקדם את ההתכנות העסקית של הענקת שירותים אקטיביים של סילוק זבל חללי. ״ההמראה המוצלחת מקרבת אותנו להתממשות החזון של קיימות ובטיחות בחלל ופיתוחו לטובת האנושות כולה״.

סוכנות החלל האירופית מעריכה כי 3,600 לוויינים אופרטיביים חולקים את מסלוליהם עם 9,200 טונות של פסולת חלל. על פי הערכות, 28,200 אובייקטים של פסולת משייטים להם בחלל ללא כל בקרה (ע״פ רשת המעקב החללית). עם למעלה מ -10,000 לוויינים המתוכננים לשיגור במסלול הנמוך במהלך עשר השנים הבאות, עולה הצורך המיידי באסטרטגיות פרואקטיביות לסילוק פסולת ובמיוחד סילוק לווינים שסיימו את חייהם ׳, כדי לשמור על שימוש בטוח במסלולי ה- LEO (מסלולי חלל נמוכים).

לדברי מנכ״ל Astroscale ישראל, אריה הלזבנד, יזם, ומראשוני תעשיית החלל בישראל, התקדמות משימת ניקוי הזבל החללי היא אחת המשימות הקריטיות ביותר עבור קהיליית משתמשי החלל בכללותה. ״Astroscale היא החברה היחידה בעולם כיום המתמקדת בלעדית באספקת שירותים בחלל הן במסלול לווייני נמוך והן במסלול גיאוסינכרוני (גובה 35,786 ק״מ מעל קו המשווה של כדור הארץ)״, אומר הלזבנד.

החברה מפתחת פתרונות לוויינים במגוון גדלים שישמשו למגוון משימות בחלל, דוגמת הארכת חיי לוויינים, סילוק פסולת חלל ושינוי מיקום לוויינים בעודם במסלולם בחלל. בסיס החברה ממוקם ביפן עם נוכחות בארה״ב, בריטניה, סינגפור וישראל.

Astroscale ישראל נחשבת בין החלוצות העולמיות בתחום שירותי תפעול בחלל. החברה, בשמה הקודם – Effective Space, פיתחה טכנולוגיות חדשניות לשירות בחלל והארכת חיי לוויינים וכיום טכנולוגיות אלו מתממשות בפלטפורמה להארכת חיי הלוויינים וסילוק זבל חללי של Astroscale במסלול הגיאו-סינכרוני.


סרטון הדגמת היכולות של הלוויין:
https://youtu.be/HCWxdK7l0hI


למידע נוסף: https://astroscale.com/


מדי יום מסתמכים מיליארדי אנשים ברחבי העולם על נתונים שמגיעים מלוויינים כדי לשפר את איכות החיים על פני כדור הארץ. הם מסייעים לנו להעביר הודעות אחד לשני, לדבר עם המשפחה והחברים, לבדוק את מזג האוויר ולנהל את הכספים שלנו. לוויינים משמשים גם לניהול וטיפול באסונות טבע, מעקב אחר אקלים כדור הארץ וכמקור למידע אבטחה לאומית. ללא נתוני לוויין, חייהם של אנשים ברחבי העולם יהיו שונים מאוד.

אלא שכעת, מקור הנתונים הללו נמצא בסיכון הולך וגדל להיהרס ולהיפגע על ידי פסולת חלל. עליית השימוש המשמעותית בשימושי לוויין מסחריים במסלול ׳נמוך׳ כדור הארץ נמוך (LEO) אולי תספק שירותים
נוספים שישפרו את החיים על כדור הארץ, אך במקביל, הם יעלו את הסיכון ליצירת פסולת נוספת
כשהם מאיימים על השירותים שמספקות המערכות שכבר נמצאות בחלל.

סוכנות החלל האירופית מעריכה כי 3,600 לוויינים עובדים חולקים את מסלוליהם עם 9,200 טונות של פסולת חלל. על פי הערכות, 28,200 אובייקטים של פסולת משייטים להם בחלל ללא כל בקרה (ע״פ רשת המעקב החללית). עם למעלה מ -10,000 לוויינים המתוכננים לשיגור במסלול הנמוך במהלך עשר השנים הבאות, עולה הצורך המיידי באסטרטגיות פרואקטיביות לסילוק פסולת ׳לאחר המשימה׳, כדי לשמור על שימוש בטוח במסלולי ה- LEO לטובת האנושות.

תוכנית שירות סוף החיים (ELSA) שפיתחה Astroscale היא שירות חילוץ חלליות למפעילי לוויינים.
ELSA-d היא המשימה הראשונה בחלל שמטרתה להדגים לעולם את טכנולוגיות הליבה הדרושות לעגינה ולהסרת פסולת חללית. במהלך המשימה תוכח היכולת לאתר בחלל ולעגן את המערכת של Astroscale ללוויינים נטושים, לא תקינים ולפסולת אחרת. הדגמת היכולות של ELSA-d תתבצע במשימות חיפוש ׳לקוחות׳, בדיקת ׳לקוחות׳, מפגש איתם וגם עגינה בתנאים משתנים. ELSA-d תופעל על ידי צוותי המשימה הקרקעיים של Astroscale ממרכז הבקרה לשירות במסלול שממוקם בבריטניה.

בלב הפתרון של Astroscale מצוי ממשק חדש שפותח על ידי מדעני החברה, שיהווה בעתיד חלק הכרחי בכל לוויין שיעלה לחלל. הוא מספק תכונות ייחודיות המקלות על זיהוי, הערכה, גישה, תפיסה וניתוב מסלול של לוויין מושבת ובכך למזער את עלויות ההסרה והניקוי העתידיות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  08-936-1736  |  info@talniri.co.il