TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

OECD: עד שנת 2020 יעלו מחירי המזון בעשרות אחוזים


OECD
בין המוצרים הבסיסיים שצפויים להתייקר בהשוואה למחירם הנוכחי צוינו מוצרי החלב, שמחיריהם יעלו ב-14% בממוצע, וביניהם החמאה, שב-10 השנים הקרובות מחירה יעלה ב-45%
מערכת טלנירי | 19/6/11, 13:37
בואו לדבר על זה בפורום ארה"ב
דו"ח ארגון המדינות המפותחות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) בשיתוף עם מנהלת המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) שהתפרסם בסוף השבוע, קובע כי עד שנת 2020 מחירי המזון בכל רחבי העולם צפויים לעלות בעשרות אחוזים.

בין המוצרים הבסיסיים שצפויים להתייקר בהשוואה למחירם הנוכחי צוינו מוצרי החלב, שמחיריהם יעלו ב-14% בממוצע, וביניהם החמאה, שב-10 השנים הקרובות מחירה יעלה ב-45%. העוף והבשר יתייקרו בכ-30%, מוצרי השמן בכ-20%, האורז ב-15%, הסוכר יתייקר ב-19% וגם מחירם של הדגנים יעלה ב-20%.

בדו"ח צוין כי מהפכה כלכלית במדינות העולם השלישי עשויה להוות פתרון להתייקרות הנמשכת. "מחירים גבוהים יותר הם בדרך כלל חדשות טובות עבור החקלאים, אולם ההשפעה על האוכלוסייה הענייה במדינות המתפתחות יכולה להיות הרסנית", ציין מנכ"ל ה-OECD, אנחל גוריה. "לכן אנו קוראים לממשלות במדינות אלו לשפר את השקיפות של השווקים הפיזיים והפיננסיים, לעודד השקעות ולהגביר את התפוקה, על מנת לנהוג בצורה שקולה יותר לצד הסיכונים".


מהדו"ח עלה עוד כי צפויה לחול האטה בייצור החקלאי העולמי בעשור הקרוב לעומת זה שקדם לו. תפוקת המשק החקלאי צפויה לעלות ב-1.7% בשנה, לעומת צמיחה של 2.6% בעשור החולף. על אף גידול איטי זה, ייצור חקלאי לנפש צפוי עדיין לעלות ב-0.7% בשנה. צריכת המזון לנפש צפויה לגדול במהירות הרבה ביותר במדינות מזרח אירופה, אסיה ואמריקה הלטינית.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il