ייעוץ למסעדות: למה כל כך הרבה מסעדות נסגרות ואיך תוכל להמנע מגורל דומה? - טלנירי










TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

ייעוץ למסעדות: למה כל כך הרבה מסעדות נסגרות ואיך תוכל להמנע מגורל דומה?

ייעוץ למסעדות: למה כל כך הרבה מסעדות נסגרות ואיך תוכל להמנע מגורל דומה?


מהם 6 הגורמים מרכזיים שמביאים לסגירתן של מסעדות, וכיצד ייעוץ למסעדות יכול למנוע ממך לחוות גורל דומה?
וינגרדיום לביוסה | 5/8/18, 00:00
אם רצית לשוב ביום ההולדת שלך או ביום הנישואין למסעדה שאהבת, יש סיכוי שתתאכזב. התחלופה בשוק המסעדנות גבוהה מאד, ואחת מכל 3 מסעדות תתקשה לשרוד אפילו שנה בתחום. התחרות הקשה, הרגולוציות החונקות בתחומי רישוי עסקים ושינוי חקיקה ברמה המוניציפלית וברמה הארצית הפכו את היכולת לפתוח מסעדה, להריץ אותה ולהשאיר אותה פועלת לאורך תקופה לקשה מתמיד.

אבל גם ללא קשיים חיצוניים, ישנן מספר טעויות משמעותיות שיזמים בתחום המסעדנות מבצעים שפוגעים בסיכויי ההצלחה שלהם. מה גורם למסעדות מסוימות לסגור בעוד שאחרות מצליחות להתפתח לכדי אימפריה משגשגת?  מה החשיבות של ייעוץ למסעדות והאם הוא הכרחי, ואיך נמנעים מכניסה לסטטיסטיקה?

כניסה לתחום ללא הון מספיק


מי שלא הקים והריץ כבר מסעדה בחייו, לא מבין כמה עולה לפתוח מסעדה . זה כולל את עלויות השיפוץ, עלויות הציוד, עלויות חומרי הגלם, עלויות כח האדם, עלויות הפחת והבלאי, עלויות הפרסום והשיווק, עלויות הוצאת רישיון עסק, עלויות ייעוץ קולינרי, עלויות משפטיות, ואם בעל העסק רוצה להגדיל את סיכוי ההשרדות שלו, גם את עלויות ייעוץ עסקי להקמת מסעדה.

לאחר תכנון עלויות ההקמה, צריך לתכנן די הון לעלויות ההרצה שיכולות לקחת מספר חודשים בפני עצמן. הבנקים לא מתלהבים לתת מימון לעסקי מזון. זוהי סיבה נוספת המעודדת לקחת יעוץ עיסקי, שיבנה עבורך תוכנית עסקית ויסייע בהשגת מקורות מימון.

בחירת מיקום לא נכון


עסקי מזון תלויים במיקום שלהם לא פחות מאשר באיכות המזון שהם מספקים. המפתח הוא למצוא מקום מבוקש בסביבה שאין בה היצע (אם פותחים רחוק מאזור המרכז), או באיזור הביקוש במקום אם פותחים במרכז. החריג הוא במקרה שבו פותחים מסעדה, בית קפה או עסק מזון ליד אטרקציה קיימת שמושכת אליה גם כך זרם מבקרים קבוע, או במקרה בו המקום יכול להציע מקומות חניה למבקרים בו או להציע אפשרויות נוספות, כמו עריכת אירועים.

ניהול לא טוב של ההוצאות


ניהול מסעדה דורש הבנה של ההוצאות. לדוגמא מהו פוד קוסט ואיך לתכנן אותו לצמצום הפסדים בעסקי המזון, איך מנהלים צוות מסעדה כדי לצמצם החזרות ובזבוזים ואיך מתנהלים מול ספקים. זה מתחיל אפילו לפני - בכמה אשראי לקחת, איך לחלק את ההחזרים, וכמובן בהתנהלות השוטפת של איך לנהל תזרים מזומנים, איך למדוד רווח והפסד ואיך לשלוט בפיננסים של העסק.

חוסר מחויבות


אי אפשר לנהל מסעדה בשלט רחוק. בעל העסק צריך להיות נוכח שם כמעט כל הזמן, כי כשהוא לא נמצא, המלצרים מרגישים בנוח לחלק שוטים על חשבון הבית או לפצות סועדים ברוחב לב מדי, הזמנות כפולות מספקים או קניות מספקים יקרים יכולות להתבצע, טבחים יכולים לחתוך פחות בקפדנות את הנתחים וכן הלאה. כדי שמסעדה תצליח, בעל הבית שלה צריך להיות נוכח בכל פינה ופינה בה בעיקר בשלבים הראשונים, לוודא שהכל פועל נכון וחלק ואין זליגות כסף מיותרות.

שירות ואוכל לא טובים


כבעל עסק אתה לא יכול להקשיב רק לטעם האישי שלך. אם הסועדים מצביעים ברגליים והמבקרים קוטלים אותך, זה לא משנה אם הילדים שלך משוגעים על הפסטה שאתה מכין, או אם ככה בדיוק מכינים את המתכון הזה במקסיקו. מסעדנות היא תחום דינמי והתפקיד של שף הוא להתאים לחיכם של ההמונים. אם המסעדה שלך תשאר ריקה כי המזון שלך לא טעים היא תסגר. קח יועץ קולינרי שיסייע להתאים את המתכון לחיך הישראלי.

חוץ מהאוכל, גם השירות קובע האם אנשים יחזרו למסעדה. דאג שכל נותני השירות שלך החל ממי שלוקח הזמנות טלפוניות ועד מי שמפנה את השולחנות יהיה נעים ואדיב לסועדים. אם יש תלונות, התייחס אליהן בהתאם.

שינויים בחקיקה


החקיקה בתחום המזון לא פשוטה כלל. כדי לפתוח מסעדה עליך לדאוג לארובה, ליציאת חירום, לבורות ניקוז, לאיזורי קירור ולתנאים נוספים, וכל זה רק על מנת להשיג את רישיון העסק שלך. בשנה האחרונה תחום המסעדנות חטף מהלומה קשה בעקבות חוקים שחייבו לתת הפרשות סוציאליות לעובדים שהועסקו בניקיון במטבחים, ולרוב עשו זאת עד כה ללא תנאים. העלויות הגיעו למאות אלפי שקלים רטרואקטיבית והביאו לגל סגירות של מקומות מזון. ביקורים של פקחים מטעם העירייה, כיבוי אש, איכות הסביבה וכו', עלולים להביא איתם קנסות, בקשות לשינויים במבנה או מלחמה על רישוי העסק שמוסיפים לעלויות סכומי עתק.

איך נמנעים מגורל זה?


רוב האנשים שנכנסים לתחום עושים את זה מתוך אהבת הבישול, ולכן חשוב לקחת ייעוץ למסעדות בדגש על הצדדים הכלכליים על מנת להשלים את הפערים הללו שגורמים למסעדות לקרוס.  בנייה של תוכנית עסקית שמתייחסת לכל אחד מהפרמטרים הללו, לוקחת בחשבון תרחישים אפשריים ומגדרת סיכונים, מאפשרת ליזמים שרוצים לפתוח מסעדה לעשות זאת ולהקטין את הסיכוי להיכוות נוראות מהסטטיסטיקה.

תחום המסעדנות הוא תחום שמושפע רבות מהמצב הלאומי, הכלכלי, מיוקר המחיה, מחקיקה וממשתנים רבים. להבנה כלכלית ולא רק קולינרית בכניסה אליו יש השפעה מכרעת על סיכויי ההצלחה בו.

טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד...

השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם


שם מלא*: ישוב:
טלפון*: דוא"ל:




- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: רח' היצירה 19 רחובות  |  08-9361736  |  info@talniri.co.il