TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

דירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן של CofaceBdi ו - TheMarker


תהילה ינאי COFACEBDI
מהפך בצמרת: אינטל החברה שהכי טוב לעבוד בה בשנת 2019

הדיחה את גוגל שהייתה במקום הראשון במשך שנתיים רצופות; חברת חשמל ירדה מהמקום השני למקום הרביעי

42% מהחברות המדורגות מתחום ההיי טק והטכנולוגיה

גם השנה העובדים מעניקים חשיבות גבוהה יותר ליחסי עבודה טובים במקום העבודה על פני תנאי שכרם

מהפך בצמרת – חברת אינטל דורגה במקום הראשון בדרוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן בישראל –של חברת המידע העסקי CofaceBdi בשיתוף עם מגזין TheMarker. אינטל זינקה מהמקום השלישי בדרוג אשתקד ובכך הדיחה את חברת גוגל שדורגה במקום הראשון בשנתיים האחרונות והשנה מדורגת כאמור במקום השני. חברת מיקרוסופט עלתה מהמקום הרביעי אשתקד אל המקום השלישי, חברת החשמל ירדה אל המקום הרביעי ובמקום החמישי מדורגת חברת שטראוס לאחר שעלתה מהמקום השישי אשתקד.

גם בחמישייה השנייה של הדרוג נרשמו שינויים. במקום השישי מדורגת חברת ביטוח ישיר שזינקה ארבעה מקומות מהשנה שעברה. בנק לאומי עלה מהמקום השמיני אשתקד למקום השביעי. במקום השמיני מדורגת התעשייה האווירית לאחר שירדה שלושה מקומות מהדרוג אשתקד. בנק הפועלים שמר על מקומו במקום התשיעי וחברת אמדוקס נכנסה לעשירייה הראשונה לאחר שאשתקד דורגה המקום ה- 11.

דירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן בישראל של חברת CofaceBdi בשיתוף עם מגזין TheMarker מתפרסם זו השנה ה-15 ברציפות.

בין החברות שביצעו את הקפיצה הגדולה ביותר בדרוג ניתן לציין את חברת PAYPAL שזינקה מהמקום ה- 54 למקום ה – 35, בנק מזרחי טפחות שזינק מהמקום ה- 70 למקום ה – 37, חברת כיל שעלתה מהמקום ה- 84 למקום ה – 45, וחברת DELL שזינקה מהמקום ה- 99 למקום ה- 77

בין החברות שהתברגו השנה לדרוג 100 החברות שהכי טוב לעבוד בהן ניתן לציין את חברת הבניה תדהר שנכנסה למקום ה- 40 בדרוג. בדרוג יש רק 2 נציגות לענף הבנייה, תדהר כאמור במקום ה- 40 ושיכון ובינוי במקום ה- 41. בתחום ההיי טק והטכנולוגיה התברגו לדרוג החברות מלם תים, SQLink, RedHAT, Orpak, Fiverr ו- NSO וחברת siemens Group, בתחום השירותים נכנסו לדרוג רשות שדות התעופה וחברת שגריר, בתחום התעשייה, חברת סודה סטרים וחברת סנו ובתחום הפיננסים , בית ההשקעות אלטשולר שחם .

חברת טבע חזרה לדירוג למקום ה – 13 אחרי בשנה שעברה עקב המשבר הפיננסי והעסקי, שנקלעה אליו היא נעדרה מהדרוג.

בין החברות שירדו בדרוג ניתן למנות את חברת מקורות שירדה 10 מקומות למקום ה- 27, אמזון ירדה 18 מקומות למקום ה- 32 וויזה כ.א.ל ירדה 14 מקומות למקום ה- 42.

אם בוחנים את הרשימה של 100 החברות שכדאי לעבוד בהן ניתן לראות כי 42% מהחברות המדורגות הן מתחום ההייטק, 18% הן ממגזר הפיננסים, 9% ממגזר השירותים והשאר מתחומי התעשייה, בניה, תשתיות, תקשורת, מסחר, פרמצבטיקה והמגזר הציבורי.

יחסי עבודה טובים חשובים מתנאי שכר

מסקר שביצעה CofaceBdi בקרב העובדים במסגרת הדירוג, הם נשאלו על הפרמטרים החשובים ביותר עבורם ממקום העבודה. מהסקר השנה עולה כי כמו בשנה שעברה העובדים מעניקים לתנאי שכרם את המקום השני בחשיבותו. הפרמטר החשוב ביותר עבור העובדים במקום העבודה הוא פרמטר ״יחסי העבודה״, שדורג גם השנה במקום הראשון עם ציון של 9.20 בסולם של 1-10. במקום השלישי בפרמטרים החשובים לעובדים במקום העבודה ניצב השנה פרמטר של ניהול הממונה הישיר ולאחריו "האתגר והעניין המקצועי".


פרמטר "יציבות תעסוקתית" מוצב השנה במקום השישי, כאשר מדובר על ממוצע בכלל העובדים, אך במגזר השירותים הוא מוצב במקום הרביעי בחשיבותו. בנוסף, רואים שהפרמטר של "יציבות תעסוקתית" היה במקום גבוה יותר בחשיבותו בשנת 2017 ומאז במגמת ירידה. גם השנה הפרמטר שמקבל את החשיבות הנמוכה ביותר עבור העובדים במקום עבודתם הוא ״תדמית החברה״ וההכשרות המקצועיות של החברה.


כאשר בוחנים את נושא ״יחסי העבודה״ על פני המגזרים העסקיים השונים, בולטת מאד העובדה כי השנה כל עובדים בכל הענפים מעניקים לפרמטר זה חשיבות גבוהה יותר מכל הפרמטרים האחרים, ללא יוצאים מן הכלל. נתון מעניין נוסף שעולה מהסקר הוא שעובדי ההיי-טק מעניקים חשיבות נמוכה יחסית ליציבות תעסוקתית במקום העבודה. לעומת זאת עובדי ההיי טק מעניקים חשיבות גבוהה יותר מכל הענפים לאתגר מקצועי.

לדברי תהילה ינאי, מנכ״לית משותפת בחברת CofaceBdi, " נושא היציבות התעסוקתית של דור ה- Y, מאופיין במחויבות נמוכה למקום העבודה ונראה באופן בולט בסקר שעשינו. בשנת 2017 פרמטר היציבות התעסוקתית קיבל חשיבות גבוהה יותר בקרב העובדים ומאז הוא במגמת ירידה מתמדת. כמי שעוקב באופן צמוד אחר שוק העבודה ואתגר המעסיקים הנובע "מתמהיל הדורות" מחד והאצה בשינויים הטכנולוגיים מאידך , מעקב אחר שביעות הרצון של העובדים כבר אינו מספק.


האתגר הוא ביצירת מעורבות רגשית, מחויבות, הזדהות של העובדים עם הארגון המטרות והחזון. הפתרון טמון בהגברת "מחוברות "העובדים לארגון, עובדים מחוברים הנם יעילים יותר, יצירתיים, לחוצים פחות ולפיכך בריאים יותר נפשית וגופנית, אכפתיים, שגרירים טובים של הארגון פנימית וחיצונית.לנו המעסיקים השפעה לא מבוטלת על הגורמים שיכולים להשפיע על כך. בקרב החברות שהשתתפו בסקר השנה מידת המחוברות של העובדים עומדת הממוצע על 52.3% שזהו ציון טוב ביחס למדינות אחרות. לכן, אין ספק שהגדלת רמת המחוברות בכלל המשק הוא האתגר הניצב בפנינו כחברה בשנים הבאות"

איתן אבריאל עורך מגזין TheMarker אומר כי "בעשור האחרון ציבור העובדים בחר במונופולים הישראלים הגדולים, גם הציבוריים כמו חברת החשמל וגם הפרטיים כמו הבנקים, כמקום התעסוקה המועדף עליו. השנה חל שינוי בבחירת החברות, אבל לא בעיקרון – הישראלי רוצה לעבוד לא רק בחברות הגדולות בישראל אלא בחברות הגדולות בעולם: אינטל, גוגל ומיקרוסופט הן המעסיקים הנחשקים בציון ב־2019.


האם זהו סוג של מהפך? כן. הפתעה? ממש לא. אין שום הפתעה בעובדה שהציבור מזהה שזו כלכלה שבה 'המנצח לוקח הכל' בכמעט כל תחום של החיים העסקיים – ושואף להיות בצד של המנצחים. הציבור גם קורא את ההערכות על השפעת הטכנולוגיה על שוק העבודה, ומחליט שאם זה מה שיקרה, אז כדאי לעבוד אצל מי שמייצרים את הרובוטים ואת מערכות התוכנה והבינה המלאכותית - שיחליפו את כולנו".


כשליש מהעובדים עדיין מחפש הזדמנויות תעסוקה מחוץ לארגון
מהסקר שערכה CofaceBdi בקרב המועסקים במשק עולה כי בדומה לשנה שעברה גם השנה שליש מהגברים ו-30% מהנשים מעידים על כך שהם בודקים אפשרויות תעסוקה מחוץ לארגון מפעם לפעם. בקרב עובדי ההיי טק (גברים ונשים) העידו 34.9% כי הם בודקים אפשרויות תעסוקה מחוץ לארגון.

77% מהעובדים בגילאי עד 35, ו-60% מהעובדים בגיל 46 ומעלה יציעו את עצמם לתפקיד ניהולי המתפנה בארגונם. העובדים שענו כי לא יציעו עצמם לתפקיד ניהולי ציינו ברובם כי הם מעוניינים בקידום מקצועי ולא ניהולי.

עוד עולה מהסקר כי רוב של 90% מהגברים ו-92% מהנשים סבורים שטרם הגיעו לתקרת השכר האפשרית מבחינתם בארגון. עם זאת, רק 35% מהעובדים העידו כי ביקשו תוספת שכר במהלך השנה האחרונה.

מתודולוגיית הדירוג

BdiCode נולד מתוך הצורך לשקף את המציאות הכלכלית במשק הישראלי. BdiCode מתבסס על מתודולוגיה שפותחה ונבחנה במשך מספר שנים על ידי קבוצת CofaceBdi ובעל השליטה בה, התאגיד העולמי לביטוחי סחר Coface הפועל בכ- 100 מדינות ברחבי העולם.

דירוג החברות ש"הכי טוב לעבוד בהן" מבוצע זה השנה ה-15 וזוכה להתעניינות עצומה בקרב מנהלי החברות המובילות במשק. עוצמתו של הדירוג נעוצה, בין היתר, בכך שהוא גורם לשיפור המודעות העצמית של החברות ורגישותן בנושא זה. מתודולוגיית הדרוג של החברות שהכי טוב לעבוד בהן הינה רב שכבתית ומבוססת על תהליך בדיקה מתמשך על פני תקופה של כשנה:


בשלב ראשון נערך סקר מקדים בקרב מדגם מייצג (למעלה מ-2000 נסקרים) של אוכלוסיית המועסקים לצורך בחינה ושקלול הפרמטרים החשובים ביותר לעובד הישראלי בבחירת מקום העבודה. על פי תוצאות שלב זה, נקבעים המשקולות של המשתנים החשובים לעובד הישראלי בבחירת מקום העבודה.


בשלב השני מבוצעים סקרים בקרב עשרות אלפי מועסקים הכוללים סקרים פנים ארגוניים וסקרים כלליים בקרב מועסקים שמבוצעים באמצעות מיילים , טלפונים וראיונות פנים אל פנים . כמו כן נאסף מידע משאלוני מעסיקים, סקר עמדות בקרב מנהלי משאבי אנוש וסקרים פנים ארגוניים- סקרי מועסקים - שבוצעו בחברות. תוצאות כל הנשאלים משוקללות לדירוג בהתאם למשקולות שנקבעו בסקר המקדים.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  08-936-1736  |  info@talniri.co.il