","6381","","4723","0","-1","0","","137","","0","1088620","12/08/2013 12:26:51"),new Message("1088618","1088620","בוקר טוב לכולם. בקשר למכונות ","12/08/13 07:27","Astrateg","ההודעה נערכה ע"י astrateg בתאריך 12/8/2013 07:30
אני רואה הרבה מאוד דיבורים וכתיבות על מכונות.
חשוב להבין שאת המכונות הללו בנה האדם ולכן הן עובדות על פי אלגוריתם מסויים.
אני יוצא מהנחה שהמכונה צריכה להרוויח מהאדם, הכלים היחידים העומדים לרשותה זה הניתוח הטכני ( הניתוח הטכני הוא כלי פסיכולוגי המשפיע על השחקן הממוצע, שהוא רוב השחקנים בשוק) ונתוני מסחר (כמויות מסחר, מחיר ועוד נתונים הזמינים לכל סוחר בזמן אמת).
היתרון של המכונה הוא בזמן עיבוד הנתונים.
עכשיו בואו נעשה ניסוי קטן, אם תראו תור ארוך לא תרצו לדעת מה קורה שם?
הדוגמה הקלסית ביותר היא פקק תנועה עקב ארוע כזה או אחר שקורה בצידי הכביש, מעל 90% מהנהגים מאטים או אף עוצרים על מנת להסתכל, סקרנות ! ! !.
סקרנות היא אחת מתכונות האדם ( והחי בטבע) שמניעות את האדם.
אותו הדבר לגבי הפחד והחמדנות.
הרי במפולת כולם בורחים מהשוק, המכונות לא יכולות לבלום מפולת, למה?
למה בכל סוף מגמה מגיע דשדוש(כלשהו אבל דשדוש)?
למי לא קרה, אני רואה שהמניה\\\\\\\\שוק עולה ,למה שאני לא אכנס? יש מסיבה, כולם מרוויחים, למה שאני אשאר מאחורה?
או לחילופין, הבורסה נופלת חיבים לברוח ומוכרים מכל הבא ליד.
כלומר יש פה ניצול של הפסיכולוגיה שלנו נגדינו (מוטיב העדר,לפחות כך אני רואה את זה).
כלומר המכונה תעבוד על מה שכולם רואים, לדוגמה:
ברמות תמיכה\\התנגדות יש האטה במגמה בדרך כלל, שם המכונה תיכנס לפוזיציה ותנסה להניע את השוק לכיוון שישפיע פסיכולוגית על השחקן הממוצע.
המכונה בנויה להרוויח כסף כלומר , כניסה לפוזיציה, מיקסום רווחים ומימוש לבסוף (ללא מימוש אין כסף בכיס).
כלומא רצוי לאתר נקודות רבות ככל האפשר על קו תמיכה\\\\\\\\התנגדות בודד (איך נעביר אותו? תלוי בנו).
יש תבניות בנרות היפניים המשקפים פסיכולוגיה של הסתברות התנהגות הציבור בסבירות גבוהה וכו' (אלו הכלים שעומדים לרשות המכונות).
בכל קורס ניתוח טכני מלמדים שקו תמיכה\\\\\\\\התנגדות נחשב יותר חזק ככל שיש לו יותר נקודות בהן הוא תומך או מתנגד.
כלומר את כל הדברים האלו אפשר ללמוד ולצפות בסבירות גבוהה את יעדי המכונות.
תחשבו כמו במשחק שחמט, ללא מה אני רוצה, אלה מה היריב רוצה לעשות, מה הכוונות שלו ורק אז איך אני מתארגן לזה.
זו רק דעתי.
הצללחות לכולם.